Αποτελέσματα live αναζήτησης

Πότε θα υποβληθεί το Ενιαίο Τέλος Ακινήτων .

3 Μάρτιου 2008 Σχόλια
  • Τις διαδικασίες για την επιβολή του Ενιαίου Τέλους Ακινήτων (ΕΤΑΚ) σε περίπου 3 εκατομμύρια ιδιοκτήτες ακινήτων επιταχύνει το υπουργείο Οικονομικών προκειμένου να προλάβει να εισπράξει μέχρι το τέλος του έτους τα έσοδα ύψους 890 εκατ. ευρώ που προβλέπει από τον νέο φόρο. Με εξαιρετικά επείγουσα εγκύκλιό του, δίνει εντολή σε όλες τις εφορίες να αποστείλουν μέχρι και την Παρασκευή 7 Μαρτίου «την κατώτερη τιμή ανά τετραγωνικό μέτρο οικοπέδου όπως αυτή έχει διαμορφωθεί την 31 Δεκεμβρίου 2007 για κάθε δήμο ή κοινότητα».
Τις διαδικασίες για την επιβολή του Ενιαίου Τέλους Ακινήτων (ΕΤΑΚ) σε περίπου 3 εκατομμύρια ιδιοκτήτες ακινήτων επιταχύνει το υπουργείο Οικονομικών προκειμένου να προλάβει να εισπράξει μέχρι το τέλος του έτους τα έσοδα ύψους 890 εκατ. ευρώ που προβλέπει από τον νέο φόρο. Με εξαιρετικά επείγουσα εγκύκλιό του, δίνει εντολή σε όλες τις εφορίες να αποστείλουν μέχρι και την Παρασκευή 7 Μαρτίου «την κατώτερη τιμή ανά τετραγωνικό μέτρο οικοπέδου όπως αυτή έχει διαμορφωθεί την 31 Δεκεμβρίου 2007 για κάθε δήμο ή κοινότητα».

Με βάση τις τιμές αυτές το υπουργείο θα υπολογίσει την αξία πάνω στην οποία θα επιβληθεί ο ΕΤΑΚ για την οικόπεδα που βρίσκονται εντός σχεδίου πόλεως αλλά δεν εφαρμόζεται το αντικειμενικό σύστημα. Σημειώνεται ότι στις περιοχές αυτές η αξία των ακινήτων υπολογίζεται βάσει συγκριτικών στοιχείων.

Κατάρτιση
Τον Απρίλιο η ΓΓ Πληροφορικών Συστημάτων θα συνεχίσει την διαδικασία κατάρτισης του περιουσιολογίου από την ολοκλήρωσή του οποίου εξαρτάται η επιβολή του ΕΤΑΚ. Στο ηλεκτρονικό αρχείο θα καταχωρηθούν τα στοιχεία των εντύπων Ε9 που θα υποβάλλουν μέχρι τις 31 Μαρτίου στην εφορία ή ηλεκτρονικά οι φορολογούμενοι που το 2007 είχαν αλλαγές στην περιουσιακή ή οικογενειακή τους κατάσταση αλλά και όσοι επιθυμούν να διορθώσουν τα στοιχείων των εντύπων Ε9 που υπέβαλαν την τριετία 2005-2007. Εκτιμάται ότι περισσότεροι από 500.000 ιδιοκτήτες ακινήτων θα υποβάλουν φέτος το έντυπο Ε9, για να δηλώσουν μεταβολές στα ακίνητα περιουσιακά στοιχεία ή την οικογενειακή τους κατάσταση κατά τη διάρκεια του 2007 ή για να διορθώσουν λάθη σε παλαιότερα Ε9.

Πάντως, οι πιθανότητες να μην προλάβουν οι υπηρεσίες της ΓΓΠΣ να ολοκληρώσουν εντός του πρώτου εξαμήνου του 2008 τη μηχανογραφική επεξεργασία όλων των εντύπων Ε9 είναι μεγάλες. Το πιθανότερο είναι τα πρώτα ειδοποιητήρια να σταλούν στους φορολογουμένους στο τελευταίο τρίμηνο του έτους, δηλαδή οι ιδιοκτήτες ακινήτων θα χάσουν το δικαίωμα να εξοφλήσουν τον φόρο σε τρεις ή δύο δόσεις.


 
Πηγή Ημερησία

Σχετική Απόφαση
1023471/80/0013/22.2.2008  Καθορισμός αξίας οικοπέδων για επιβολή του Ε.Τ.ΑΚ. φυσικών προσώπων


Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης