Αποτελέσματα live αναζήτησης

Εξάρθρωση κυκλώματος διακίνησης εικονικών τιμολογίων από την Επιχειρησιακή Διεύθυνση Ειδικών Υποθέσεων Αθηνών της Υπ.Ε.Ε.

26 Φεβρουάριου 2008
  • Στο πλαίσιο της αποστολής της για την πάταξη της φοροδιαφυγής και του οικονομικού εγκλήματος, η Υπηρεσία Ειδικών Ελέγχων (Επιχειρησιακή Διεύθυνση Ειδικών Υποθέσεων Αθηνών) κατάφερε ένα σημαντικό πλήγμα στα κυκλώματα έκδοσης και διακίνησης στην αγορά, εικονικών τιμολογίων.
Y.Π.Ε.Ε . Δελτίο Τύπου 26 Φεβρουαρίου 2008
 
 
   Στο πλαίσιο της αποστολής της για την πάταξη της φοροδιαφυγής και του οικονομικού εγκλήματος, η Υπηρεσία Ειδικών Ελέγχων (Επιχειρησιακή Διεύθυνση Ειδικών Υποθέσεων Αθηνών) κατάφερε ένα σημαντικό πλήγμα στα κυκλώματα έκδοσης και διακίνησης στην αγορά, εικονικών τιμολογίων.

   Συγκεκριμένα, κλιμάκιο της Επιχειρησιακής Διεύθυνσης Ειδικών Υποθέσεων Αθηνών της Υπ.Ε.Ε. μετά από έρευνες, διαπίστωσε και εξάρθρωσε κύκλωμα το οποίο ιδρύοντας εταιρείες -φαντάσματα, εξέδιδε εικονικά φορολογικά στοιχεία, με τα οποία τροφοδοτούσε επιχειρήσεις οι οποίες ιδιοποιούνταν το ΦΠΑ. Μέλη του κυκλώματος συμμετείχαν επίσης σε έκνομες ενέργειες όπως λαθρεμπορία χρυσού, αργύρου και πολύτιμων μετάλλων.

   Η συνολική αξία των εκδοθέντων εικονικών τιμολογίων μόνο για τις χρήσεις 2003 και 2004, ανέρχεται στα 2.288.470 ευρώ.

   Η έρευνα συνεχίζεται για την πλήρη εξάρθρωση του κυκλώματος, και τον εντοπισμό όλων των συμμετεχόντων.

 
 Θέλετε να δείτε τα σχόλια; Η προβολή των σχολίων απαιτεί την ενεργοποίηση των cookies, επιλογή η οποία έχει απενεργοποιηθεί απο εσάς.
Μπορείτε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies πατώντας εδώ και να επιτρέψετε την προβολή των σχολίων σε κάθε άρθρο.

Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης