Αποτελέσματα live αναζήτησης

Η Microsoft «ανοίγει» τον κώδικά της

25 Φεβρουάριου 2008 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτά
  • Στη δημοσιοποίηση λεπτομερειών γύρω από τον κώδικά της προχώρησε η Microsoft, προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα σε επιχειρήσεις και εταιρείες λογισμικού να αξιοποιούν καλύτερα τα «βαρέα όπλα» της Microsoft, δηλαδή τα Windows και τη σουίτα του Office.
Η Microsoft «ανοίγει» τον κώδικά της

Στη δημοσιοποίηση λεπτομερειών γύρω από τον κώδικά της προχώρησε η Microsoft, προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα σε επιχειρήσεις και εταιρείες λογισμικού να αξιοποιούν καλύτερα τα «βαρέα όπλα» της Microsoft, δηλαδή τα Windows και τη σουίτα του Office.

Στις σχεδόν 30.000 σελίδες κώδικα που η Microsoft δημοσιοποίησε βρίσκονται πληροφορίες, οι οποίες έως πρόσφατα αντιμετωπίζονταν από την εταιρεία ως «εμπορικά μυστικά».


Όπως υποστηρίζεται από τη Microsoft τώρα η χρήση των πληροφοριών αυτών από άλλες εταιρείες θα κοστίζει πολύ λιγότερο.

Σύμφωνα με αναλυτές του χώρου της πληροφορικής, η κίνηση της Microsoft για δημοσιοποίηση μέρους του «sanctum sanctorum» της (δηλαδή, του κώδικα των προγραμμάτων της) αποτελεί δείγμα προσαρμογής της εταιρείας στα κελεύσματα των καιρών για «ανοιχτό» κώδικα, κάτι που ακολουθούν (και έχουν εκμεταλλευτεί στο έπακρο) εταιρείες όπως η Google και το Facebook.

Για την ιστορία, ο δημοσιοποιηθείς κώδικας αφορά στα προγράμματα Windows Vista, Windows Server 2008, SQL Server 2008, Office 2007, Exchange Server 2007, Office SharePoint Server 2007 και όλες τις μελλοντικές τους εκδόσεις.

Πηγή Κειμένου: KnowHow.gr
Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης