Αποτελέσματα live αναζήτησης

Πάγωσαν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

18 Φεβρουάριου 2008 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 3 λεπτά
  • Μια από τις δυσκολότερες μέρες στην πρόσφατη ιστορία των αστικών συγκοινωνιών, είναι η σημερινή, καθώς το σύνολο σχεδόν των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς έχει ακινητοποιηθεί, εξαιτίας του πρωτοφανούς κύματος κακοκαιρίας που συνεχίζει και σήμερα να πλήττει την περιοχή της Αττικής, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ.
Πάγωσαν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς

Μια από τις δυσκολότερες μέρες στην πρόσφατη ιστορία των αστικών συγκοινωνιών, είναι η σημερινή, καθώς το σύνολο σχεδόν των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς έχει ακινητοποιηθεί, εξαιτίας του πρωτοφανούς κύματος κακοκαιρίας που συνεχίζει και σήμερα να πλήττει την περιοχή της Αττικής, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ.

Συγκεκριμένα, ακινητοποιημένα παραμένουν όλα τα λεωφορεία της ΕΘΕΛ, καθώς και τα τρόλεϊ, καθώς το χιόνι που συνέχιζε να πέφτει όλη τη νύχτα, ακόμη και στο κέντρο της Αθήνας, έχει παγώσει από τις χαμηλές θερμοκρασίας, που το βράδυ έφτασαν και τους -6 βαθμούς. Ακινητοποιημένα είναι και οι συρμοί του Τραμ, ενώ ο Ηλεκτρικός Σιδηρόδρομος πηγαίνει μόνο από τον Πειραιά μέχρι την Ομόνοια. Τα μόνα μέσα που συνεχίζουν να λειτουργούν είναι το Μετρό και ο Προαστιακός. Με μικροπροβλήματα εκτελούνται τα δρομολόγια του ΟΣΕ.

Σε ό,τι αφορά το τις αεροπορικές συγκοινωνίες και εκεί τα πράγματα είναι δύσκολα, καθώς στο Διεθνές Αεροδρόμιο της Αθήνας, εξακολουθεί από χτες το απόγευμα να μη γίνονται εκτελούνται πτήσεις, όχι τόσο εξαιτίας του χιονιού και του πάγου, όσο κυρίως λόγω της χαμηλής ορατότητας, που είναι λιγότερη από 200 μέτρα, με αποτέλεσμα να μην ασφαλείς οι απογειώσεις και προσγειώσεις των αεροσκαφών.

Οι υπηρεσίες του αεροδρομίου συνέχιζαν όλο το βράδυ τις προσπάθειες εκχιονισμού και αποπαγοποίησης των διαδρόμων, αλλά η χαμηλή ορατότητα αποτελεί μεγάλο εμπόδιο στην ομαλή λειτουργία του αεροδρομίου.

Για σήμερα έχουν προγραμματιστεί 461 κινήσεις (απογειώσεις και προσγειώσεις), η συντριπτική πλειοψηφία των οποίων δεν έχει εκτελεστεί, ενώ ήδη οι αεροπορικές εταιρίες έχουν ήδη ματαιώσει τις 64. Καλό θα είναι το επιβατικό κοινό να μη μεταβαίνει στο αεροδρόμιο και να επικοινωνεί με την αεροπορική εταιρία που πρόκειται να ταξιδέψει.

Σε ετοιμότητα ο κρατικός μηχανισμός

Πολικό ψύχος και έντονες χιονοπτώσεις επικρατούν σήμερα Δευτέρα σε πολλές περιοχές της χώρας ιδιαίτερα στην Κρήτη στην Εύβοια στην Αττική και στις Κυκλάδες.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ με δυσκολία και μόνο με τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων διεξάγεται η κυκλοφορία των αυτοκινήτων στην Αττική ενώ έχει διακοπεί η κυκλοφορία στις ακόλουθες περιοχές : Λ. Πάρνηθος, Φυλής - Δερβενοχωρίων, Περιφερειακός Πεντέλης, Περιφερειακός Υμηττού, Αγ. Μερκούριος Μαλακάσα,. Επίσης, έχει διακοπεί η κυκλοφορία στην Εθνική οδό Αθηνών- Θηβών, και στην εθνική οδό Αθηνών Κορίνθου, από το 34ο χιλιόμετρο μέχρι τα Ναυπηγεία Ελευσίνας και έχει απαγορευτεί ο απόπλους από τους λιμένες Πειραιά Ραφήνας και Λαυρίου. Σοβαρά προβλήματα παρουσιάζονται και στο νομό Αττικής. Εκτός λειτουργίας είναι ο ΗΣΑΠ και το τραμ. Το Αττικό Μετρό κυκλοφορεί κανονικά έως τη Δ. Πλακεντίας και από εκεί μέχρι το Ελ. Βενιζέλος με δυσκολία. Σοβαρά προβλήματα έχει προκαλέσει η κακοκαιρία στην Κρήτη στην Εύβοια και σε άλλες περιοχές της χώρας. 54 χωριά παραμένουν αποκλεισμένα στο Ν. Χανίων, 26 στο Ν. Ηρακλείου 19 στο Ν. Λασιθίου, και 5 στο Ν. Ρεθύμνου. Επίσης 25 χωριά στο Ν. Ευβοίας, 15 στο Ν. Αργολίδας, 3 στο νομό Αρκαδίας, 9 στο Ν. Λακωνίας, 2 στο Ν. Βοιωτίας και 4 χωριά στο Ν. Κυκλάδων.

Ο κρατικός μηχανισμός παραμένει σε συνεχή ετοιμότητα και σύμφωνα με ανακοίνωσης της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας μεμονωμένα περιστατικά στα οποία απαιτήθηκε η παροχή βοήθειας προς του πολίτες αντιμετωπίστηκαν με επιτυχία. Εφιστάται επίσης η προσοχή των πολιτών λόγω του παγετού και παρακαλούνται οι οδηγοί να ακολουθούν τις οδηγίες της ΕΛΑΣ και να χρησιμοποιούν αντιολισθητικές αλυσίδες όπου αυτό απαιτείται

Capital


Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης