Αποτελέσματα live αναζήτησης

Σοβαρά προβλήματα στις συγκοινωνίες

18 Φεβρουάριου 2008 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 5 λεπτά
  • Σοβαρά προβλήματα στις συγκοινωνίες του λεκανοπεδίου Αττικής προκάλεσε το δεύτερο κύμα κακοκαιρίας που έπληξε από το μεσημέρι της Κυριακής την Αθήνα. Λίγο μετά τις έξι το απόγευμα, τα αστικά λεωφορεία σταμάτησαν τα δρομολόγια τους. Αντίθετα, κανονικά εκτελούνται τα δρομολόγια του μετρό, του προαστιακού και του τραμ, ενώ οι συρμοί του ηλεκτρικού σιδηροδρόμου φτάνουν μέχρι το σταθμό του Νέου Ηρακλείου και δεν συνεχίζουν για Κηφισιά. Το μετρό και ο ΗΣΑΠ ανακοίνωσαν ότι, για την εξυπηρέτηση του κοινού, θα εκτελούνται έκτακτα δρομολόγια όλο το βράδυ της Κυριακής, μέχρι το πρωί της Δευτέρας.
Σοβαρά προβλήματα στις συγκοινωνίες του λεκανοπεδίου Αττικής προκάλεσε το δεύτερο κύμα κακοκαιρίας που έπληξε από το μεσημέρι της Κυριακής την Αθήνα. Λίγο μετά τις έξι το απόγευμα, τα αστικά λεωφορεία σταμάτησαν τα δρομολόγια τους. Αντίθετα, κανονικά εκτελούνται τα δρομολόγια του μετρό, του προαστιακού και του τραμ, ενώ οι συρμοί του ηλεκτρικού σιδηροδρόμου φτάνουν μέχρι το σταθμό του Νέου Ηρακλείου και δεν συνεχίζουν για Κηφισιά. Το μετρό και ο ΗΣΑΠ ανακοίνωσαν ότι, για την εξυπηρέτηση του κοινού, θα εκτελούνται έκτακτα δρομολόγια όλο το βράδυ της Κυριακής, μέχρι το πρωί της Δευτέρας.

Παράλληλα, σε αρκετούς δρόμους, τα αυτοκίνητα χρειάζονται να έχουν αλυσίδες, ενώ κλειστοί είναι ορισμένοι δρόμοι εντός του λεκανοπεδίου, και κυρίως γύρω από τους ορεινούς όγκους της Πάρνηθας, του Υμηττού και της Πεντέλης. Προβλήματα παρατηρήθηκαν από το απόγευμα της Κυριακής και στην Αττική οδό, με την κυκλοφορία να διακόπτεται σε ορισμένα σημεία.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής, η κυκλοφορία στην Αττική οδό από τα Γλυκά Νερά έως την Αγία Παρασκευή, που είχε διακοπεί λόγω της σφοδρής χιονόπτωσης, απεκατεστάθη αλλά γίνεται μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες.

Διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων έχουμε:

- Στη λεωφόρο Πάρνηθος από το ύψος της συμβολής της με την Λ. Καραμανλή.
- Στην επαρχιακή οδό Φυλής-Δερβενοχωρίων από τη θέση Παναγία Κανάλα, ¶νω Λιόσια.
- Στην επαρχιακή οδό Βαρυμπόμπης από το Πεντελικό προς τον οικισμό Βαρυμπόμπης.
- Επί της Πρωτοπαπαδάκη από το ύψος της συμβολής της με την Λ. Βεϊκου στο ρεύμα προς Ψυχικό.
- Επί της οδού Θησέως στην Εκάλη από το ύψος της συμβολής της με την Λ. Διονύσου.
- Στη Λ. Μαραθώνος από τη θέση Παναγίτσα στο ρεύμα προς Ραφήνα.
- Στην περιφερειακή Υμηττού από την Αττική Οδό μέχρι την Αγία Παρασκευή.
- Στην επαρχιακή οδό Μεγάρων-Αλεποχωρίου από το 5ο χλμ.
- Επίσης υπάρχει διακοπή της κυκλοφορίας σε αρκετά επαρχιακά δίκτυα, ενώ στο λοιπό οδικό δίκτυο της Αττικής η κίνηση γίνεται μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες και με χαμηλές ταχύτητες.

   
Η Τροχαία κάνει έκκληση στους οδηγούς, λόγω της κατάστασης που επικρατεί, να περιορίσουν στο απολύτως απαραίτητο τις μετακινήσεις τους και να έχουν μαζί τους πάντα αντιολισθητικές αλυσίδες.

Εξάλλου, βλάβες στην ηλεκτροδότηση υπάρχουν σε αρκετές περιοχής της Αττικής, ενώ κλειστά είναι ορισμένα φώτα στα εθνικά δίκτυα.

Εξάλλου, δεν πραγματοποιούνται πτήσεις από και προς το Διεθνές Αεροδρόμιο της Αθήνας. Θα εκτελούνται μόνο πτήσεις από περιφερειακά αεροδρόμια προς γραμμές του εξωτερικού. Από τις 12 το μεσημέρι της Κυριακής και μετά, έχουν ακυρωθεί δεκάδες πτήσεις, όχι μόνο στο εσωτερικό δίκτυο, αλλά και στις διεθνείς γραμμές.

Σήμερα, Δευτέρα, όλα τα δημόσια και ιδιωτικά νηπιαγωγεία, τα γυμνάσια και τα λύκεια, καθώς και τα ΤΕΙ και ΑΕΙ των νομαρχιών Αθηνών, Πειραιά, Ανατολικής και Δυτικής Αττικής, θα παραμείνουν κλειστά.

Πελοπόννησος

Ύφεση παρουσιάζει η κακοκαιρία στην Πελοπόννησο αν και αυτή την ώρα άρχισε και πάλι να χιονίζει στα ορεινά της Κορινθίας. Υπό το μηδέν όμως είναι η θερμοκρασία σε όλους τους νομούς και αναμένεται να πέσει και άλλο τις επόμενες ώρες.

Αλυσίδες χρειάζονται στο μεγαλύτερο τμήμα του εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου σε Κορινθία, Αρκαδία, Λακωνία και Αργολίδα και οι οδηγοί θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί διότι τις επόμενες ώρες θα υπάρχει παγετός.

Οι αρχές κάνουν έκκληση στους πολίτες να μην μετακινούνται άσκοπα και όσοι έχουν ηλικιωμένους να μην τους αφήνουν μόνους τους. Κλειστά θα παραμείνουν αύριο τα σχολεία με απόφαση των οικείων Νομαρχών σε Αρκαδία, Λακωνία, Κορινθία και Αργολίδα.

Κλειστά θα παραμείνουν αύριο (Δευτέρα) με απόφαση της Νομαρχίας Αχαΐας, τα σχολεία σε πέντε δήμους και σε τρία δημοτικά διαμερίσματα του Δήμου Αιγίου, λόγω χιονοπτώσεων. Συγκεκριμένα. σύμφωνα πάντα με την απόφαση, θα παραμείνουν κλειστά τα δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια στους δήμους Καλαβρύτων, Παϊων, Λευκασίου, Αροανίας και Αιγείρας. Επίσης δεν θα λειτουργήσει το δημοτικό σχολείο στην κοινότητα στο Λεοντίου, όπως και τα σχολεία στα δημοτικά διαμερίσματα Μαυρικίου, Κουνινάς και Μελισσίων του δήμου Αιγίου.

Ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες που θα επικρατήσουν τις επόμενες ημέρες, θα ληφθεί νέα απόφαση για την λειτουργία των σχολείων.

Χανιά

Στο επαρχιακό οδικό δίκτυο του νομού Χανίων εστιάζονται τα προβλήματα από την κακοκαιρία που πλήττει τον νομό με κύριο χαρακτηρισμό τις χιονοπτώσεις ακόμα και σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο. Στις 5:30 το απόγευμα μηχανήματα κατάφεραν να καθαρίσουν την Εθνική οδό Χανίων -Ρεθύμνου από το ύψους της Αγίας Σοφίας μέχρι και την Γεωργιούπολη όπου λόγω της συνεχούς χιονόπτωσης είχε διακοπεί η κυκλοφορία

   
Από τις 2:30 μέχρι και τις 5:30 δεν εκτελέστηκε κανένα δρομολόγιο του υπεραστικού ΚΤΕΛ από Χανιά προς Ρέθυμνο, Ηράκλειο καθώς λόγω της ολισθηρότητας του δρόμου υπήρχε σοβαρός κίνδυνος πρόκλησης ατυχήματος. Πολλά ορεινά χωριά του νομού Χανίων παραμένουν αποκλεισμένα ενώ έχει διακοπεί η κυκλοφορία προς Χώρα Σφακίων, προς Ομαλό, προς Κάνδανο, Παλαιόχωρα και στην τοποθεσία Πέτρα Σελί. Τα εκχιονιστικά μηχανήματα που βρίσκονται σε πολλά σημεία του οδικού δικτύου θα αρχίσουν τις προσπάθειες για να ανοίξουν οι δρόμοι με το πρώτο φως της ημέρας.

Στον οικισμό Παλαιά Ρούματα από πτώση δέντρου σε καλώδια της ΔΕΗ υπήρξε πρόβλημα στην ηλεκτροδότηση, ενώ χωρίς ρεύμα είναι η Αγία Ρουμέλη, η Ανώπολη, το Λουτρό, η Σκαλωτη και η Αση Γωνιά. Στην θέση Πλακάλωνα Κισάμου ακινητοποιήθηκε στην άκρη του δρόμου λεωφορείο του ΚΤΕΛ και η μεταφορά των 5 επιβατών έγινε με άλλα μέσα. Η θερμοκρασία στην πόλη των Χανίων όπου κατά περιόδους πέφτει χιονόνερο είναι στους 2 βαθμούς, όμως αναμένεται κατά την διάρκεια της νύκτας να πέσει και άλλο.

Το τμήμα πολιτικής προστασίας κάνει έκκληση στους πολίτες να μην μετακινούνται άσκοπα ενώ απαραίτητη είναι η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων. Σε πολλά σημεία του οδικού δικτύου υπάρχει πυκνή ομίχλη. Η Πυροσβεστική κλήθηκε να παρέμβει σε 17 περιπτώσεις κυρίως για απεγκλωβισμό ατόμων από αυτοκίνητα που είχαν αποκλεισθεί λόγω του χιονιού.

Ιωάννινα

Παγετός σε ολόκληρο το νομό Ιωαννίνων το βράδυ της Κυριακής. Η θερμοκρασία στην πόλη κατέβηκε στους -8 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα ορεινά στους -15.

Από την ηλιοφάνεια κατά την διάρκεια της ημέρας, έλιωσαν τα χιόνια και τα νερά στους δρόμους και τα πεζοδρόμια, έχουν παγώσει, δημιουργώντας παγίδες για πεζούς και αυτοκίνητα. Η συγκοινωνία στο ορεινό εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο, γίνεται με αλυσίδες, ενώ συνεχίζεται η ρίψη αλατιού για τον πάγο. Οι οδηγοί πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, γιατί ακόμη και σε δρόμους που δεν υπάρχουν χιόνια, έχουν δημιουργηθεί παγίδες από τον πάγο.

Στο μεταξύ, απόψε και για 20 περίπου λεπτά από τις 21.20, ολόκληρη η πόλη των Ιωαννίνων βυθίστηκε στο σκοτάδι από βλάβη στο δίκτυο της ΔΕΗ, που αποκαταστάθηκε.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕΔημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης