Αποτελέσματα live αναζήτησης

(upd) Χρηστικό εγχειρίδιο με ερωτήσεις-απαντήσεις και παραδείγματα για την οικειοθελή αποκάλυψη εισοδημάτων (Ενημερωμένο)

21 Ιανουάριου 2017
(upd) Χρηστικό εγχειρίδιο με ερωτήσεις-απαντήσεις και παραδείγματα για την οικειοθελή αποκάλυψη εισοδημάτων (Ενημερωμένο)
© Taxheaven - H εικόνα προστατεύεται από τον νόμο περι πνευματικής ιδιοκτησίας - Δείτε περισσότερα στους όρους χρήσηςΑπό την ημερομηνία κατάθεσης του νομοσχεδίου στο ελληνικό κοινοβούλιο, αλλά και μετά τη ψήφιση του ν. 4446/2016 (ΦΕΚ 240Α/22.12.2016) δημιουργήθηκε η ανάγκη ενημέρωσης — εκτός των άλλων διατάξεων που θεσπίστηκαν με τον νόμο αυτό— και για τις περιπτώσεις της οικειοθελούς αποκάλυψης φορολογητέας ύλης παρελθόντων ετών, ήτοι για όσα προβλέπονται στις διατάξεις των άρθρων 57-61 του νόμου αυτού.

Μετά και τη δημοσίευση της ΠΟΛ.1006/16.1.2017 (ΦΕΚ 43Β/17.1.2017) προβήκαμε άμεσα στη σύνταξη του παρόντος εγχειριδίου έτσι ώστε οι αναγνώστες να ενημερωθούν για τις υφιστάμενες διατάξεις, τις διαδικασίες υποβολής, τα δικαιολογητικά που απαιτούνται για κάθε περίπτωση, τις ευεργετικές διατάξεις, καθώς και για όλες τις υπόλοιπες λεπτομέρειες εφαρμογής των άρθρων 57-61 του ν. 4446/2016. Στη συνέχεια, λίγο μετά την ανάρτηση του εγχειριδίου στον κόμβο δημοσιεύθηκε η ΠΟΛ.1009/19.1.2017 και σπεύσαμε να ενημερώσουμε με το νέο υλικό τις αντίστοιχες ενότητες, αλλά να δημιουργήσουμε και νέες.

Όλα τα ανωτέρω παρατίθενται με τη μορφή ερώτησης-απάντησης έτσι ώστε να γίνονται περισσότερο κατανοητές οι ισχύουσες διατάξεις. Σε κάποιες περιπτώσεις γίνεται παράθεση παραδειγμάτων προκειμένου να μην καταλείπονται απορίες στους συναδέλφους. Στο εγχειρίδιο υπάρχει επίσης αναλυτικός πίνακας περιεχομένων έτσι ώστε να είναι εύκολη η πλοήγηση στις επιμέρους ενότητες. Κλείνοντας να σημειώσουμε ότι αν παρίσταται ανάγκη επικαιροποίησης του περιεχομένου του εγχειριδίου θα προβαίνουμε άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες.

Δείτε το σχετικό άρθρο του κόμβουΘέλετε να δείτε τα σχόλια; Η προβολή των σχολίων απαιτεί την ενεργοποίηση των cookies, επιλογή η οποία έχει απενεργοποιηθεί απο εσάς.
Μπορείτε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies πατώντας εδώ και να επιτρέψετε την προβολή των σχολίων σε κάθε άρθρο.

Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης