Αποτελέσματα live αναζήτησης

Με υψηλά πρόστιμα ο ενιαίος φόρος καυσίμων από 15 Φεβρουαρίου

14 Φεβρουάριου 2008 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτά
  • Πρόστιμα έως και 30 φορές υψηλότερα του αντικειμενικού συστήματος υπολογισμού των προστίμων θα επιβάλλονται σε πωλητές πετρελαίου θέρμανσης αν δεν υποβάλουν τις αναλυτικές καταστάσεις συναλλαγών τους στις εφορίες.
Με υψηλά πρόστιμα ο ενιαίος φόρος καυσίμων από 15 Φεβρουαρίου

Πρόστιμα έως και 30 φορές υψηλότερα του αντικειμενικού συστήματος υπολογισμού των προστίμων θα επιβάλλονται σε πωλητές πετρελαίου θέρμανσης αν δεν υποβάλουν τις αναλυτικές καταστάσεις συναλλαγών τους στις εφορίες.

Πρόκειται για τις ποινές που θα επιβάλλονται από την ερχόμενη Παρασκευή στο πλαίσιο της ενοποίησης του φόρου στα καύσιμα και στο πετρέλαιο θέρμανσης (Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης). Οι ποινές αυτές περιλαμβάνονται στον νέο νόμο που ψηφίστηκε πρόσφατα από τη Βουλή και η εφαρμογή του ξεκινά κανονικά την Παρασκευή, παρά τις αντιδράσεις των καταναλωτών και των παραγωγικών τάξεων. Την πρόθεση της κυβέρνησης να προχωρήσει κανονικά στην εφαρμογή του μέτρου εξέφρασε και ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών με δηλώσεις του από τις Βρυξέλλες. Χθες, το υπουργείο Οικονομίας εξέδωσε και διευκρινιστική εγκύκλιο προ τις εφορίες για την ενεργοποίηση του ΕΦΚ και την επιβολή των προστίμων.

Σύμφωνα με τη χθεσινή εγκύκλιο, οι πωλητές πετρελαίου θέρμανσης αντιμετωπίζουν υψηλά πρόστιμα:

• Για μη υποβολή στοιχείων σχετικά με τις συναλλαγές που πραγματοποιούν. Τα πρόστιμα που επιβάλλονται στην περίπτωση αυτή είναι με βάση το αντικειμενικό σύστημα και ο σχετικός συντελεστής βαρύτητας φθάνει στο 10.

• Συντελεστής βαρύτητας 1 ισχύει για κάθε εκπρόθεσμη υποβολή στοιχείων περί συναλλαγών πετρελαίου και για κάθε ανακριβή υποβολή στοιχείων ως προς την ποσότητα.

• Το ανώτατο όριο προστίμου για κάθε χρόνο μπορεί να φθάσει στο τριακονταπλάσιο της Βάσης Υπολογισμού, δηλαδή του αντικειμενικού συστήματος υπολογισμού των προστίμων.

Με την ίδια εγκύκλιο διευκρινίζεται ακόμα ότι οι επιτηδευματίες εμπορίας πετρελαίου θέρμανσης υποβάλλουν κατάσταση εντός επταημέρου για μηχανογραφική επεξεργασία και διασταύρωση των συναλλαγών που πραγματοποίησαν από αγορές και πωλήσεις, αρχής γενομένης από τη Δήλωση Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο Τελωνείο.

Εντός 10ημέρου υποβάλλονται και τα αντίτυπα των παραστατικών που εξέδωσαν για μηχανογραφική επεξεργασία και διασταύρωση.

Πηγή Express


Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης