Αποτελέσματα live αναζήτησης

Ασφαλιστικό: Ποιοι κλάδοι απεργούν αύριο

12 Φεβρουάριου 2008 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 2 λεπτά
  • ΟΙ εργαζόμενοι στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα θα πραγματοποιήσουν απεργία αύριο σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις προωθούμενες αλλαγές στο ασφαλιστικό, τα εισοδηματικά, αλλά και τις ανατιμήσεις.
Παραλύει αύριο ξανά η χώρα. Oλοι οι κλάδοι εργαζομένων σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα συμμετέχουν στην 24ωρη απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ ενάντια στις επικείμενες αλλαγές που προωθεί η κυβέρνηση, ζητώντας να μη θιγούν τα ώριμα ασφαλιστικά τους δικαιώματα.

Στην απεργία θα μετέχουν δημόσιοι και ιδιωτικοί υπάλληλοι, εφοριακοί, εργαζόμενοι σε δήμους και νομαρχίες, προσωπικό σε πολεοδομίες, εργαζόμενοι σε ασφαλιστικά ταμεία, εργαζόμενοι σε ΔΕΚΟ, τραπεζικοί υπάλληλοι, δημοσιογράφοι, μηχανικοί, δικηγόροι, συμβολαιογράφοι, δικαστικοί λειτουργοί.

Στην κινητοποίηση συμμετέχει σύσσωμη η εκπαιδευτική κοινότητα, δηλαδή πανεπιστημιακοί, καθηγητές των ΤΕΙ, καθηγητές και δάσκαλοι. Στο μεταξύ μετ΄ εμποδίων θα γίνουν οι μετακινήσεις, καθώς χειρόφρενο «τραβούν» τα μπλε λεωφορεία, ο ΟΣΕ, ο προαστιακός και οι Ολυμπιακές Αερογραμμές. Ωστόσο το μετρό, το τραμ και ο ηλεκτρικός σιδηρόδρομος θα πραγματοποιήσουν δρομολόγια μόνο από τις 10 το πρωί μέχρι τις 16.00, ενώ τα τρόλεϊ θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας από τις 11 το πρωί ως τις 4 το απόγευμα, για να εξυπηρετήσουν τους διαδηλωτές στην απεργιακή συγκέντρωση. Επίσης δεν θα πραγματοποιηθεί κανένα δρομολόγιο στα πλοία, καθώς απεργούν οι ναυτεργάτες σε όλες τις κατηγορίες των πλοίων και οι εργαζόμενοι σε αυτά από τις 6 το πρωί της Τετάρτης ως τις 6 το πρωί της Πέμπτης.

Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τα νοσοκομεία και το ΕΚΑΒ. Η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ πραγματοποιούν συγκέντρωση αύριο στις 11 στο Πεδίον του Aρεως και στη συνέχεια πορεία στη Βουλή. Χωριστή συγκέντρωση στις 10.30 στην πλατεία Ομόνοιας θα κάνει το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο (ΚΚΕ) και θα ακολουθήσει πορεία στη Βουλή. Για τα δύο μεγάλα συνδικαλιστικά κινήματα αποτελεί το μεγάλο στοίχημα η συμμετοχή στην αυριανή απεργία, και αυτό γιατί λίγα 24ωρα μετά ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής θα ανακοινώσει στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή τις κατευθυντήριες γραμμές του σχεδίου νόμου για την ασφαλιστική μεταρρύθμιση.

Ποιοι απεργούν αύριο

# Δημόσιοι υπάλληλοι 24ωρη απεργία
# Ιδιωτικοί υπάλληλοι 24ωρη απεργία
# Εργαζόμενοι σε εφορίες, νομαρχίες, ασφαλιστικά ταμεία, πολεοδομίες, υπουργεία 24ωρη απεργία
# Εργαζόμενοι στις ΔΕΚΟ (ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΕΥΔΑΠ, ΕΛΤΑ) 24ωρη απεργία
# Τραπεζοϋπάλληλοι 24ωρη απεργία
# Εργαζόμενοι στην ΟΣΠΑ 24ωρη απεργία
# Εργαζόμενοι στον ΟΣΕ 24ωρη απεργία
# Εργαζόμενοι σε μπλε λεωφορεία 24ωρη απεργία
# Εργαζόμενοι στον προαστιακό 24ωρη απεργία
# Εργαζόμενοι στο μετρό, στον ηλεκτρικό σιδηρόδρομο και στο τραμ. Θα πραγματοποιήσουν δρομολόγια 10 το πρωί με 16.00 το μεσημέρι
# Εργαζόμενοι στα τρόλεϊ στάση εργασίας από τις 11 το πρωί ως τις 4 το απόγευμα
# Δημοσιογράφοι 24ωρη απεργία
# Μηχανικοί 24ωρη απεργία
# Δικηγόροι, δικαστικοί επιμελητές, συμβολαιογράφοι 24ωρη απεργία
# Δάσκαλοι, καθηγητές, καθηγητές ΤΕΙ και πανεπιστημιακοί 24ωρη απεργία
# Νοσοκομειακοί γιατροί, ΕΚΑΒ και φαρμακοποιοί 24ωρη απεργία
# Ναυτικοί και εργαζόμενοι στα πλοία 24ωρη απεργία.


Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης