Αποτελέσματα live αναζήτησης

Την Παρασκευή παρουσιάζει η κυβέρνηση την ασφαλιστική μεταρρύθμιση

11 Φεβρουάριου 2008 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 2 λεπτά
  • Τους βασικούς άξονες της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης που προωθεί η κυβέρνηση θα παρουσιάσει την Παρασκευή στη Βουλή ο πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής, δήλωσε ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος, Ευ.Αντώναρος, απαντώντας σε ερωτήσεις σχετικά με το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό. Σε ό,τι αφορά τις μεθαυριανές κινητοποιήσεις των εργαζομένων, ο κ. Ευ. Αντώναρος δήλωσε πως είναι αναφαίρετο δικαίωμα όλων των εργαζομένων να κρίνουν το πως θέλουν να εκφράσουν τις απόψεις τους για ένα θέμα, που είναι σε εξέλιξη, με την προϋπόθεση ότι κανείς δεν πρέπει να καταφεύγει σε βία.
Την Παρασκευή παρουσιάζει η κυβέρνηση την ασφαλιστική μεταρρύθμιση

Τους βασικούς άξονες της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης που προωθεί η κυβέρνηση θα παρουσιάσει την Παρασκευή στη Βουλή ο πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής, δήλωσε ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος, Ευ.Αντώναρος, απαντώντας σε ερωτήσεις σχετικά με το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό. Σε ό,τι αφορά τις μεθαυριανές κινητοποιήσεις των εργαζομένων, ο κ. Ευ. Αντώναρος δήλωσε πως είναι αναφαίρετο δικαίωμα όλων των εργαζομένων να κρίνουν το πως θέλουν να εκφράσουν τις απόψεις τους για ένα θέμα, που είναι σε εξέλιξη, με την προϋπόθεση ότι κανείς δεν πρέπει να καταφεύγει σε βία.

Ερωτηθείς αν συνδέονται οι κινητοποιήσεις με τη βία, απάντησε ότι δεν υπάρχει καμία απολύτως σύνδεση και πρόσθεσε πως η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων εκφράζουν τις απόψεις τους φιλειρηνικά και με σεβασμό στο Σύνταγμα και τους νόμους. Επίσης, ο κ.Αντώναρος δήλωσε ότι σχεδόν όλοι οι Έλληνες έχουν αναγνωρίσει την αναγκαιότητα της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης και πρόσθεσε ότι μετά την προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή, σε εύλογο χρόνο θα έρθει το ν/σ προς ψήφιση. Για το αν θα τεθεί θέμα κομματικής πειθαρχίας στους βουλευτές της ΝΔ, ο κ. Αντώναρος ερωτηθείς σχετικά είπε ότι αυτό είναι θέμα κοινοβουλευτικής διαδικασίας και μετά από επόμενο ερώτημα είπε ότι η επιλογή της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης είναι και βασική και κεντρική και αποτελεί προτεραιότητα, όπως είπε η ΝΔ από την προεκλογική περίοδο. Ερωτηθείς αν ο πρωθυπουργός είναι ανακόλουθος, δεδομένου ότι σύμφωνα με πληροφορίες από τα τρία «δεν» θα τηρήσει μόνο το ένα, ο κ.Αντώναρος είπε ότι ούτε ο πρωθυπουργός, ούτε η κυβέρνηση είναι ανακόλουθοι και τόνισε ότι οι δεσμεύσεις της κυβέρνησης ισχύουν στο ακέραιο.

Ερωτηθείς αν ο πρωθυπουργός θα συζητήσει με κορυφαία κυβερνητικά στελέχη, όπως ο κ. Γ. Σουφλιάς, το ν/σ για το ασφαλιστικό, ο κ. Αντώναρος είπε πως όταν υπάρξουν συναντήσεις προς ανακοίνωση οι δημοσιογράφοι θα τις πληροφορηθούν εγκαίρως, ενώ μετά από άλλη ερώτηση δήλωσε ότι το ασφαλιστικό έχει συζητηθεί δύο ή περισσότερες φορές σε συνεδριάσεις της κυβερνητικής επιτροπής και έχει γίνει συζήτηση του πρωθυπουργού με τους συναρμόδιους υπουργούς. Σημείωσε δε ότι δεν έχει να κάνει κανένα σχόλιο για το περιεχόμενο του νομοσχεδίου. Ερωτηθείς αν η κυβέρνηση είναι διατεθειμένη να κάνει διάλογο, στην περίπτωση που υπάρξουν αντιδράσεις, είπε ότι η κυβέρνηση έχει διενεργήσει εδώ και πολλούς μήνες ένα πολύ ευρύ διάλογο με όλους τους ενδιαφερόμενους και πρόσθεσε ότι την Παρασκευή ο πρωθυπουργός θα παρουσιάσει τους βασικούς άξονες της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕΔημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης