Αποτελέσματα live αναζήτησης

Ενημερωτικό σημείωμα για το μαθητικό διαγωνισμό «Ξεμπλόγκαρε» - «Δες την Ψηφιακά»

5 Φεβρουάριου 2008
  • Ο μαθητικός διαγωνισμός με τίτλο «Ξεμπλόγκαρε» απευθύνεται σε μαθητές δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου και αποτελεί δράση Αριστείας της Ψηφιακής Στρατηγικής. Στόχος του διαγωνισμού είναι: η κινητοποίηση των μαθητών κάθε βαθμίδας ώστε να μάθουν να αξιοποιούν τα νέα μέσα, τα social media (ή αλλιώς εργαλεία Web 2.0) και κυρίως να μάθουν να δημιουργούν τα δικά τους ιστολόγια (blogs) με εργαλεία web που είναι διαθέσιμα ελεύθερα και δωρεάν,
Ενημερωτικό σημείωμα για το μαθητικό διαγωνισμό «Ξεμπλόγκαρε»


Αθήνα,  04 Φεβρουαρίου 2008

Ο μαθητικός διαγωνισμός με τίτλο «Ξεμπλόγκαρε» απευθύνεται σε μαθητές δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου και αποτελεί δράση Αριστείας της Ψηφιακής Στρατηγικής. Στόχος του διαγωνισμού είναι:
 
η κινητοποίηση των μαθητών κάθε βαθμίδας ώστε να μάθουν να αξιοποιούν τα νέα μέσα, τα social media (ή αλλιώς εργαλεία Web 2.0) και κυρίως να μάθουν να δημιουργούν τα δικά τους ιστολόγια (blogs) με εργαλεία web που είναι διαθέσιμα ελεύθερα και δωρεάν,


η δημιουργία ελληνικού περιεχομένου, που να αφορά στην περιγραφή του σχολείου, της πόλης ή του κάθε χωριού των μαθητών, του περιβάλλοντος και της τοπικής ιστορίας, αλλά και ιδέες για το πώς οραματίζονται οι μαθητές την Ψηφιακή Ελλάδα, και

η αξιοποίηση ενός νέου καναλιού επικοινωνίας με τη νέα γενιά, μέσω του οποίου θα τεθούν προβληματισμού και θα ξεδιπλωθεί η δημιουργικότητά τους.
 
Στον διαγωνισμό «Ξεμπλόγκαρε» μπορούν να λάβουν μέρος όλοι οι μαθητές Δημοτικών, Γυμνάσιων ή Λυκείων από την Ελλάδα, που φοιτούν σε ελληνικά ή ξενόγλωσσα σχολεία, δημόσια ή ιδιωτικά και είναι αναγνωρισμένα από το Ελληνικό Υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων. Ο διαγωνισμός έχει 3 ξεχωριστές κατηγορίες συμμετοχής (Δημοτικό, Γυμνάσιο, Λύκειο). Τα 6 καλύτερα blogs (2 από μαθητές Δημοτικού, 2 από Γυμνασίου και 2 από Λυκείου) θα βραβευθούν με χρηματικά έπαθλα.


Ο διαγωνισμός ξεκινά στις 11.02.2008 και τελειώνει στις 16.05.2008. Τα ιστολόγια (blogs) που δηλώθηκαν μέσα στις σωστές ημερομηνίες θα αξιολογηθούν και θα βαθμολογηθούν από Ειδική Επιτροπή,  από τις 17.05.2008 μέχρι τις 02.09.2008, ενώ τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν μέχρι τις 15.09.2008. Στα τέλη Σεπτεμβρίου 2008 οι νικητές θα παραλάβουν τα έπαθλά τους σε ειδική εκδήλωση βράβευσης των νικητών του μαθητικού διαγωνισμού «Ξεμπλόγκαρε» στην Αθήνα.
 

Η συμμετοχή στο διαγωνισμό «Ξεμπλόγκαρε» μπορεί να είναι ατομική, δηλαδή με ένα blog που έχει φτιάξει μόνος του ένας μαθητής, ή ομαδική δηλαδή με ένα blog που έχει δημιουργηθεί από ομάδα μαθητών. Ωστόσο, κάθε μαθητής μπορεί να συμμετάσχει μόνο μια φορά στο διαγωνισμό (είτε μόνος, είτε σε ομάδα), αλλιώς η δεύτερη συμμετοχή θα ακυρωθεί.
 

Κάθε ιστολόγιο (blog) που θα συμμετέχει στο διαγωνισμό, θα πρέπει να αναλύει 4 υποχρεωτικά  βασικά θέματα. Αυτά είναι:

 

α. ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΟΥ

β. Η ΠΟΛΗ / ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΣΟΥ

γ. ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ /ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ της ΠΟΛΗΣ/ ΧΩΡΙΟΥ

δ. ΨΗΦΙΑΚΗ ΕΛΛΑΔΑ.
 

χρησιμοποιώντας εργαλεία κατασκευής προσωπικών blogs, τα οποία είναι ελεύθερα διαθέσιμα. Το ιστολόγιο, εκτός από κείμενα, μπορεί να περιέχει φωτογραφίες, videos, ήχους, μουσική, γραφικά και άλλα πολλά.
 

Τα έπαθλα των νικητών είναι χρηματικά, δηλαδή οι νικητές θα βραβευθούν με ένα συγκεκριμένο ποσό σε κάθε κατηγορία:
 

α. 1o Νικητήριο blog από Μαθητές Δημοτικού – ¤ 3.000¤ ΣΥΝΟΛΙΚΑ / 2o νικητήριο blog από μαθητές Δημοτικού 2.000¤ συνολικά

β. 1ο Νικητήριο blog από Μαθητές Γυμνασίου – 3.000¤  ΣΥΝΟΛΙΚΑ / 2ο νικητήριο blog από μαθητές Γυμνασίου 2.000¤ συνολικά

γ. 1ο Νικητήριο blog από Μαθητές Λυκείου – 3.000¤  ΣΥΝΟΛΙΚΑ / 2ο νικητήριο blog από μαθητές Λυκείου 2.000¤ συνολικά
 

Όλοι οι όροι του διαγωνισμού, σε αναλυτική και σε συνοπτική μορφή, όλες οι λεπτομέρειες του διαγωνισμού και οι διαδικασίες για την υποβολή της συμμετοχής, βρίσκονται ανηρτημένα στην ηλεκτρονική διεύθυνση του διαγωνισμού http://www.kseblogare.gr
Ενημερωτικό σημείωμα για τη δράση

«Δες την Ψηφιακά»
Αθήνα,  04 Φεβρουαρίου 2008

 
Η Ελληνική Κυβέρνηση, στο πλαίσιο της Ψηφιακής Στρατηγικής 2006-2013, υλοποιεί για δεύτερη συνεχή χρονιά τη δράση «Δες την Ψηφιακά», επιδοτώντας την απόκτηση προσωπικών φορητών ηλεκτρονικών υπολογιστών στους πρωτεύσαντες πρωτοετείς φοιτητές και σπουδαστές που εισήχθησαν με τις εισαγωγικές εξετάσεις του έτους 2007.

 
Η δράση υλοποιείται με τη συνεργασία των Υπουργείων Οικονομίας και Οικονομικών και Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων με τη συμμετοχή του Εθνικού Δικτύου Έρευνας και Τεχνολογίας (ΕΔΕΤ). Απευθύνεται στο 20% των επιτυχόντων με τη μεγαλύτερη βαθμολογία σε κάθε τμήμα ή σχολή της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, δηλαδή συνολικά σε 14.700 πρωτοετείς φοιτητές και σπουδαστές που εισήχθησαν σε ΑΕΙ/ΤΕΙ της χώρας με τις εισαγωγικές εξετάσεις του 2007. Κάθε δικαιούχος φοιτητής θα επιχορηγηθεί από την Κυβέρνηση με το 80% της αξίας του φορητού υπολογιστή της επιλογής του, με μέγιστη επιδότηση τα 500 ευρώ.
 

Στην φετινή υλοποίηση της δράσης «Δες την Ψηφιακά», θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής και σπουδαστές που πάσχουν από σοβαρές ασθένειες, οι οποίοι εισάγονται στην τριτοβάθμια εκπαίδευση ως ποσοστό 3% των εισακτέων σε κάθε τμήμα ή σχολή. Για λόγους ισότιμης αντιμετώπισης, δικαίωμα συμμετοχής στη δράση «Δες την Ψηφιακά» θα έχουν σπουδαστές που πάσχουν από σοβαρές ασθένειες και οι οποίοι εισήχθησαν τόσο με τις εισαγωγικές εξετάσεις του 2007, όσο και με τις προηγούμενες εισαγωγικές εξετάσεις του 2006 που δεν είχαν περιληφθεί στην προηγούμενη φάση υλοποίησης της δράσης (συνολικά περίπου 5.000 φοιτητές και σπουδαστές, πλέον των 14.700). Οι εν λόγω σπουδαστές θα ενημερωθούν σχετικά από τις Γραμματείες των σχολών ή τμημάτων τους. Για την κάλυψη των αυξημένων τους αναγκών σε ειδικό εξοπλισμό χειρισμού των υπολογιστών, κάθε δικαιούχος θα επιχορηγηθεί με το 80% της αξίας του φορητού υπολογιστή και με μέγιστη επιδότηση τα 1.000 ευρώ.

 
Η υλοποίηση της δράσης ξεκινά τη Δευτέρα 3 Μαρτίου 2008. Στους δικαιούχους σπουδαστές θα αποσταλεί ειδική ενημερωτική επιστολή, η οποία θα περιλαμβάνει έναν «Προσωπικό Κωδικό». Χρησιμοποιώντας αυτό τον κωδικό, την ταυτότητά τους και βεβαίωση σπουδών από τη Γραμματεία της Σχολής τους ή το «φοιτητικό πάσο», θα έχουν την δυνατότητα να προμηθευτούν το φορητό υπολογιστή της αρεσκείας τους μέχρι το Σάββατο 17 Μαΐου 2008, από οποιοδήποτε κατάστημα πώλησης υπολογιστών επιθυμούν, καταβάλλοντας μόνο το υπόλοιπο της αξίας του.


Οι προδιαγραφές των επιδοτούμενων υπολογιστών είναι τεχνολογικά ουδέτερες, ώστε να διασφαλιστεί ο υγιής ανταγωνισμός. Παρʼ όλα αυτά, για να εξασφαλισθεί ότι οι φοιτητές θα αποκτήσουν σύγχρονα συστήματα, έχουν τεθεί ορισμένες ελάχιστες λειτουργικές προδιαγραφές. Οι φορητοί προσωπικοί υπολογιστές που θα αποκτήσουν οι φοιτητές από οποιοδήποτε κατάστημα μέσω της δράσης «Δες την Ψηφιακά», θα πρέπει να έχουν:


δυνατότητα ασύρματης ευρυζωνικής σύνδεσης,
πιστοποίηση CE
οποιοδήποτε εξελληνισμένο λογισμικό αυτοματισμού γραφείου με γραφικό περιβάλλον εργασίας.
 

Επιπλέον, οι φορητοί προσωπικοί υπολογιστές που θα αποκτούν οι φοιτητές θα πρέπει να έχουν τουλάχιστον 12μηνη τηλεφωνική υποστήριξη, 24μηνη εγγύηση και υποχρεωτική αντικατάσταση σε περίπτωση βλάβης κατά τον πρώτο μήνα κτήσης.
 

Στη δράση «Δες την Ψηφιακά» μπορούν να συμμετάσχουν ελεύθερα όσες προμηθεύτριες επιχειρήσεις επιθυμούν και μπορούν να διαθέτουν φορητούς υπολογιστές με τα παραπάνω χαρακτηριστικά. Οι επιχειρήσεις που θα συμμετάσχουν, θα εισπράττουν την επιχορήγηση μετά την πώληση των υπολογιστών στους φοιτητές και αφού υποβάλλουν όλα τα απαραίτητα στοιχεία και δικαιολογητικά στην ΕΔΕΤ ΑΕ, που έχει αναλάβει την υλοποίηση των διαδικασιών της δράσης.
 

Για την πληροφόρηση των δικαιούχων φοιτητών και σπουδαστών και των ενδιαφερόμενων επιχειρήσεων, θα λειτουργήσει κατά τη διάρκεια της δράσης ηλεκτρονική σελίδα (website) στη διεύθυνση http://www.destinpsifiaka.gr καθώς και γραμμή τηλεφωνικής υποστήριξης στον αριθμό 801-11-85-100. Εκτός του πληροφοριακού υλικού, οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις θα μπορούν να ανακτούν από την ηλεκτρονική σελίδα και προωθητικό υλικό της δράσης (αφίσες, σήματα, σήμανση), που θα διανέμεται ηλεκτρονικώς, δωρεάν.
 

Ο προϋπολογισμός της δράσης «Δες την Ψηφιακά» θα  μπορεί να φθάσει τα 12,5 εκατ. ευρώ και χρηματοδοτείται μέσω του Προγράμματος «Κοινωνία της Πληροφορίας» με τη συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
 

Η υλοποίηση της δράσης «Δες την Ψηφιακά» κατά το προηγούμενο έτος, παρουσίασε εξαιρετικά υψηλή συμμετοχή των σπουδαστών και φοιτητών, που ξεπέρασε το 90% του συνόλου των δικαιούχων. Σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες, παρόμοιες πρωτοβουλίες για την απόκτηση προσωπικών υπολογιστών από φοιτητές, θεωρούνται επιτυχείς όταν το ποσοστό συμμετοχής ξεπερνά κατά μέσο όρο το 40%.

 
Στόχος της Κυβέρνησης είναι να ενισχυθεί ακόμη περισσότερο η χρήση ηλεκτρονικών υπολογιστών και να προωθηθεί περαιτέρω η αξιοποίηση της ευρυζωνικότητας (γρήγορο Internet) από τη νεότερη γενιά. Πρόκειται για μια δράση που απευθύνεται απευθείας στον πολίτη, ακολουθώντας τη νέα αντίληψη που ορίζει η Ψηφιακή Στρατηγική 2006-2013.Θέλετε να δείτε τα σχόλια; Η προβολή των σχολίων απαιτεί την ενεργοποίηση των cookies, επιλογή η οποία έχει απενεργοποιηθεί απο εσάς.
Μπορείτε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies πατώντας εδώ και να επιτρέψετε την προβολή των σχολίων σε κάθε άρθρο.

Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης