Αποτελέσματα live αναζήτησης

Δωρεάν λάπτοπ σε μαθητές

5 Φεβρουάριου 2008 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 2 λεπτά
  • ΔΩΡΕΑΝ φορητούς υπολογιστές σε μαθητές του Δημοτικού και Γυμνασίου από το επόμενο σχολικό έτος σχεδιάζει τώρα να χορηγήσει πιλοτικά η κυβέρνηση, ύστερα από το πρόγραμμα επιδότησης για αγορά λάπτοπ από αριστούχους φοιτητές, που ξεκίνησε πέρυσι και συνεχίζεται εφέτος.
Δωρεάν λάπτοπ σε μαθητές
 
ΔΩΡΕΑΝ φορητούς υπολογιστές σε μαθητές του Δημοτικού και Γυμνασίου από το επόμενο σχολικό έτος σχεδιάζει τώρα να χορηγήσει πιλοτικά η κυβέρνηση, ύστερα από το πρόγραμμα επιδότησης για αγορά λάπτοπ από αριστούχους φοιτητές, που ξεκίνησε πέρυσι και συνεχίζεται εφέτος.
Όπως ανακοίνωσαν χθες, σε κοινή συνέντευξη Τύπου οι υπουργοί Οικονομίας και Παιδείας κ.κ. Γ. Αλογοσκούφης και Ευρ. Στυλιανίδης, το νέο σχέδιο αφορά τη δοκιμαστική ενσωμάτωση του «φορητού μαθητικού υπολογιστή» στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Το σχέδιο τίθεται σε δημόσια διαβούλευση για δύο μήνες, έως και την Παρασκευή 4 Απριλίου 2008. Η δράση αυτή, στη δοκιμαστική της φάση, θα υλοποιηθεί σε περιορισμένο αριθμό σχολείων και ο μαθητικός υπολογιστής θα απευθυνθεί σε μαθητές των τάξεων από την Ε΄ Δημοτικού έως και τη Β΄ Γυμνασίου. Οι τάξεις οι οποίες τελικά θα χρησιμοποιήσουν τον φορητό μαθητικό υπολογιστή θα οριστικοποιηθούν μετά το πέρας της δημόσιας διαβούλευσης του σχεδίου. Το κόστος των υπολογιστών δεν θα βαρύνει τους μαθητές και τους γονείς, καθώς η επιλογή και η προμήθεια θα γίνει ύστερα από ανοικτό διεθνή διαγωνισμό. Τα γνωστικά αντικείμενα που κατ΄ αρχήν προτείνονται να υποστηριχθούν με εκπαιδευτικό λογισμικό στο πλαίσιο της δράσης, είναι τα Μαθηματικά, η Γεωγραφία, η Φυσική, η Πληροφορική και η Ιστορία.

Για τους φοιτητές
Εκτός από το σχέδιο για τον μαθητικό υπολογιστή, εφέτος θα συνεχιστεί και η επιδότηση σε φοιτητές για την αγορά λάπτοπ. Η επιδότηση απευθύνεται στο 20% των επιτυχόντων με τη μεγαλύτερη βαθμολογία σε κάθε Τμήμα ή Σχολή της Ελλάδας οι οποίοι υπολογίζονται εφέτος σε 14.700 άτομα. Κάθε δικαιούχος φοιτητής επιχορηγείται με το 80% της αξίας του φορητού υπολογιστή που θα αποκτήσει, με μέγιστη επιδότηση τα 500 ευρώ. Δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα θα έχουν και οι σπουδαστές που πάσχουν από σοβαρές ασθένειες, που εισάγονται στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση ως ποσοστό 3% των εισακτέων σε κάθε Τμήμα ή Σχολή. Για λόγους ισότιμης αντιμετώπισης, το δικαίωμα θα το έχουν οι σπουδαστές που πάσχουν από σοβαρές ασθένειες που εισήχθησαν και με τις προηγούμενες εισαγωγικές εξετάσεις του 2006, δηλαδή περίπου 5.000 επιπλέον φοιτητές και σπουδαστές, επιπρόσθετα των 14.700 που δικαιούνται επιδότηση ως πρωτεύσαντες το 2007. Για να καλυφθούν οι αυξημένες δαπάνες αυτών των σπουδαστών σε ειδικό εξοπλισμό, η επιχορήγηση θα είναι και πάλι στο 80% της αξίας του φορητού υπολογιστή, αλλά η μέγιστη επιδότηση θα φτάνει τα 1.000
ευρώ. Η υλοποίηση της δράσης ξεκινά τη Δευτέρα 3 Μαρτίου και λήγει το Σάββατο 17 Μαΐου 2008.

Πηγή Τα Νέα


Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης