Αποτελέσματα live αναζήτησης

Ενεση ρευστότητας 200 εκατ. στον ΟΑΕΕ

1 Φεβρουάριου 2008 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 2 λεπτά
  • Χρηματοδοτική ανάσα στον Οργανισμό Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών με 200 εκατ. ευρώ, αναμένεται να δώσει η κυβέρνηση με τροπολογία που θα κατατεθεί στη Βουλή. Αυτό θα διευκολύνει την κατάσταση με την έλλειψη ρευστότητας του Οργανισμού, κυρίως το β΄ εξάμηνο του 2008. Η τροπολογία αναμένεται να κατατεθεί ως το τέλος Φεβρουαρίου, μαζί με το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό.
Ένεση ρευστότητας 200 εκατ. στον ΟΑΕΕ

Χρηματοδοτική ανάσα στον Οργανισμό Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών με 200 εκατ. ευρώ, αναμένεται να δώσει η κυβέρνηση με τροπολογία που θα κατατεθεί στη Βουλή. Αυτό θα διευκολύνει την κατάσταση με την έλλειψη ρευστότητας του Οργανισμού, κυρίως το β΄ εξάμηνο του 2008. Η τροπολογία αναμένεται να κατατεθεί ως το τέλος Φεβρουαρίου, μαζί με το νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, πέρα από το ποσό των 176 εκατ. ευρώ που ήδη προβλέπεται για την ενίσχυση του δεύτερου μεγαλύτερου ασφαλιστικού οργανισμού, η κυβέρνηση μετά από εκκλήσεις του διοικητή του ΟΑΕΕ Κωνσταντίνου Κόντου θα προχωρήσει σε νέα χρηματοδότηση. Δεν αποκλείεται και το ενδεχόμενο διπλασιασμού.

Τους επόμενους μήνες ο Οργανισμός θα ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις χωρίς την εκποίηση νέων περιουσιακών στοιχείων, εξαιτίας της είσπραξης εισφορών από τους ασφαλισμένους ύψους περίπου 280 εκατ. ευρώ. Υπενθυμίζεται ότι ο Οργανισμός στην αρχή του νέου έτους ζήτησε την άμεση εκταμίευση των 130 εκατ. ευρώ από τα συνολικά 176 εκατ. της κρατικής επιχορήγησης για το 2008 προκειμένου να πληρωθούν οι συντάξεις του Φεβρουαρίου.

Αξίζει να αναφερθεί ότι ο Οργανισμός βρίσκεται εν αναμονή επιπλέον κρατικής επιχορήγησης από τον Δεκέμβριο του 2007. Ακόμη επισημαίνεται ότι με τα σημερινά δεδομένα και χωρίς επιπλέον κρατική ενίσχυση το έλλειμμα του Οργανισμού το 2008 αναμένεται να ξεπεράσει τα 220 εκατ. ευρώ. Από τα κυριότερα προβλήματά του είναι η έλλειψη προσωπικού και το υψηλό ποσοστό εισφοροδιαφυγής που ξεπερνά το 1 δισ. ευρώ.

Εν τω μεταξύ η ΓΣΕΒΕΕ παρεμβαίνει εκ νέου, τονίζοντας ότι μέχρι στιγμής δεν υπήρξε καμία εξέλιξη που να σηματοδοτεί έστω ένα πραγματικό ενδιαφέρον του υπουργείου Απασχόλησης για διερεύνηση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο ΟΑΕΕ και επίλυση την αυτών.

Ταυτόχρονα χαρακτηρίζει παράδειγμα προς αποφυγή αποτυχημένο το μοντέλο ενοποίησης (ΤΕΒΕ-ΤΑΕ-ΤΣΑ).

Το Δ.Σ. της ΓΣΕΒΕΕ αποφάσισε να καλέσει τις Ομοσπονδίες μέλη της σε τροχιά κινητοποιήσεων, αναπτύσσοντας, ανάλογα με τις τοπικές συνθήκες, πρωτοβουλίες για μαζική ενημέρωση των επαγγελματιοβιοτεχνών και εμπόρων, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, του πολιτικού κόσμου, συγκεντρώσεις, κλείσιμο των επιχειρήσεων κλπ. Συγκεκριμένα αναφέρει: «Η βιωσιμότητα του ΟΑΕΕ δεν αντέχει άλλες καθυστερήσεις. Απαιτούνται καθαρές και δίκαιες λύσεις και τήρηση των Κυβερνητικών Δεσμεύσεων».

Πηγή Express


Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης