Αποτελέσματα live αναζήτησης

Απελευθέρωση της αγοράς έως το 2013

1 Φεβρουάριου 2008
  • Μέχρι -το αργότερο- το 2013 έχει δικαίωμα η Ελλάδα ν απελευθερώσει την αγορά των ταχυδρομικών υπηρεσιών της, σύμφωνα με τη νέα κοινοτική οδηγία για το πλήρες άνοιγμα των ταχυδρομικών αγορών στον ανταγωνισμό που υιοθέτησε χθες οριστικά (δεύτερη ανάγνωση ) το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.
Απελευθέρωση της αγοράς έως το 2013


Μέχρι -το αργότερο- το 2013 έχει δικαίωμα η Ελλάδα ν απελευθερώσει την αγορά των ταχυδρομικών υπηρεσιών της, σύμφωνα με τη νέα κοινοτική οδηγία για το πλήρες άνοιγμα των ταχυδρομικών αγορών στον ανταγωνισμό που υιοθέτησε χθες οριστικά (δεύτερη ανάγνωση ) το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Σύμφωνα με τη νέα οδηγία, το άνοιγμα των ταχυδρομικών αγορών στις χώρες-μέλη πρέπει να ολοκληρωθεί μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2010. Δώδεκα από τα 27 κράτη-μέλη, μεταξύ των οποίων η Ελλάδα και η Κύπρος, λόγω τεχνικών δυσκολιών προσαρμογής τους, λαμβάνουν παράταση δύο ετών. Η οδηγία προβλέπει ότι η λεγόμενη «καθολική υπηρεσία» θα εξακολουθήσει να παρέχεται πλήρως, περιλαμβάνοντας τουλάχιστον μία διανομή και συλλογή ταχυδρομείου πέντε ημέρες την εβδομάδα. Επιπλέον, πρέπει να διατηρούνται λειτουργικά ταχυδρομικά δίκτυα με επαρκή αριθμό πρόσβασης στις αγροτικές, απομακρυσμένες ή αραιοκατοικημένες περιοχές.

Πηγή Ημερησία


Θέλετε να δείτε τα σχόλια; Η προβολή των σχολίων απαιτεί την ενεργοποίηση των cookies, επιλογή η οποία έχει απενεργοποιηθεί απο εσάς.
Μπορείτε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies πατώντας εδώ και να επιτρέψετε την προβολή των σχολίων σε κάθε άρθρο.

Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης