Αποτελέσματα live αναζήτησης

Σε 'υψηλή πτήση' χρυσός και πλατίνα

30 Ιανουάριου 2008 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτά
  • Η πρώτη αντίδραση στην πιθανολογούμενη για σήμερα μείωση των αμερικανικών επιτοκίων εκδηλώθηκε χθες στην αγορά μετάλλων του Λονδίνου, με τον χρυσό και την πλατίνα να σκαρφαλώνουν σε νέα ιστορικά ύψη. Τα χρηματιστήρια της Ευρώπης και της Wall Street, ερμηνεύοντας ως πρόσκαιρη «ανάσα» για τις επιχειρήσεις τη μείωση του κόστους δανεισμού, τέθηκαν σε ανοδική τροχιά, χωρίς να εγκαταλείπεται η διαρκής αβεβαιότητα των τελευταίων συνεδριάσεων.
Σε υψηλή πτήση χρυσός και πλατίνα

Η πρώτη αντίδραση στην πιθανολογούμενη για σήμερα μείωση των αμερικανικών επιτοκίων εκδηλώθηκε χθες στην αγορά μετάλλων του Λονδίνου, με τον χρυσό και την πλατίνα να σκαρφαλώνουν σε νέα ιστορικά ύψη. Τα χρηματιστήρια της Ευρώπης και της Wall Street, ερμηνεύοντας ως πρόσκαιρη «ανάσα» για τις επιχειρήσεις τη μείωση του κόστους δανεισμού, τέθηκαν σε ανοδική τροχιά, χωρίς να εγκαταλείπεται η διαρκής αβεβαιότητα των τελευταίων συνεδριάσεων.

Στην αγορά του Λονδίνου, η τιμή του χρυσού έκανε άλμα έως τα 933,10 δολάρια, διορθώνοντας στο τέλος στα 927,20 δολάρια. Η πλατίνα ενισχύθηκε έως τα 1.735 δολάρια, καταλήγοντας στα 1.697 δολάρια. Εκταμιεύοντας τις δυνατότητες του «φθηνού» δολαρίου, οι επενδυτές προέταξαν ασπίδα προστασίας στις μελλοντικές εξελίξεις τις τοποθετήσεις τους στα πολύτιμα μέταλλα, προεξοφλώντας παράταση των διαταράξεων.

Στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια κυριάρχησαν οι ανοδικές τάσεις, με τον δείκτη EuroFirst 300 να ενισχύεται στις 1.336,34 μονάδες (1,5%), παραμένοντας 11,3% χαμηλότερα από την τιμή της Ιης Ιανουαρίου. Στη Wall Street, o δείκτης Dow Jones ανέκαμπτε στις 12.437 μονάδες ( 0,44%).

Αφορμή για την επιστροφή των αγοραστών έδωσε η ισχυρή άνοδος κατά 5,2% των παραγγελιών διαρκών καταναλωτικών αγαθών στις ΗΠΑ, τον Δεκέμβριο. Τον προηγούμενο μήνα είχαν ενισχυθεί κατά 0,5%. Στο πρόσκαιρο κλίμα ευφορίας θα πρέπει να προστεθεί η προειδοποίηση της Μerrill Lynch ότι ο κλάδος λιανικής έχει να διανύσει μακρύ δρόμο πριν από την ανάκαμψη, προβλέποντας παράταση της πτώσης των μετοχών λιανικής.

Πηγή Express


Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης