Αποτελέσματα live αναζήτησης

Ε.Σ.Κ.Ο.: «Μία ανάσα πριν τις εκλογές»

Ε.Σ.Κ.Ο.: «Μία ανάσα πριν τις εκλογές»
© Taxheaven - H εικόνα προστατεύεται από τον νόμο περι πνευματικής ιδιοκτησίας - Δείτε περισσότερα στους όρους χρήσης

 

Μία ανάσα πριν τις εκλογές

07/12/2016

Μετά από μία κοπιώδη τρίμηνη προσπάθεια και αγώνα να γνωρίσουμε στους Έλληνες Οικονομολόγους ποια είναι η Ε.Σ.Κ.Ο η Ενωτική Συντονιστική Κίνηση Οικονομολόγων αισθάνομαι την ανάγκη σήμερα, 3 μέρες πρίν τις εκλογές της 11ης Δεκεμβρίου 2016, να ευχαριστήσω τους Οικονομολόγους που μας άκουσαν, μας γνώρισαν, θα μας υποστηρίξουν και θα μας δώσουν την Δύναμη, με πιο δυνατή φωνή πλέον και μέσα στην Διοίκηση του Οικονομικού Επιμελητηρίου-ΟΕΕ να συνεχίσουμε τον αγώνα που ξεκινήσαμε πριν τρία χρόνια.

Τρείς μέρες πριν την εκλογική αναμέτρηση ήρθε η ώρα να φωνάξω με όλη την Δύναμη της ψυχής μου στους συναδέλφους να πάρουν για λίγο τα δάκτυλά τους από τα πληκτρολόγια , να ξυπνήσουν από το λήθαργο, να διαθέσουν μία ώρα από την ζωή τους την Κυριακή στις 11 Δεκεμβρίου 2016 και να έρθουν στο Ζάππειο να ψηφίσουν.

Και αναρωτιέμαι πραγματικά, αναρωτιέμαι εδώ και πολλά χρόνια γιατί γίναμε έτσι συνάδελφοι; Γιατί υπάρχει τέτοια αντιπαλότητα στον κλάδο μας; Που είναι η ενότητά μας; Τα ίδια προβλήματα δεν μας απασχολούν; Τις ίδιες ανησυχίες δεν έχουμε; Το ίδιο άγχος δεν τρώει το κορμί μας σαν σαράκι; δεν είμαστε όλοι έρμαια στα χέρια των εκάστοτε υπηρεσιακών παραγόντων; Την ίδια ψυχική και ηθική καταρράκωση δεν υφιστάμεθα;

Γιατί οι καρέκλες να αποτελούν μονίμως το σημείο τριβής ανάμεσά μας; Αυτό είναι το ζητούμενο ή η κατοχύρωση του επαγγέλματός μας και η διαρκής αναβάθμιση της επιστημονικότητάς μας και του ρόλου μας στην οικονομία του τόπου; Γιατί αναλωνόμαστε σε ανούσιες κόντρες, και διαξιφισμούς. Αν μας ενοχλούν όσοι ηγούνται γιατί δεν βάζουμε άλλους πιο δραστήριους; Μήπως μας αρέσει μόνο να ασκούμε κριτική και να μένουμε αμέτοχοι συνεχίζοντας τη δουλειά μας που σε λίγο δεν θα υπάρχει;

Προσπαθήσαμε πολύ ......αλλεπάλληλες διαβουλεύσεις και συζητήσεις τους τελευταίους δέκα μήνες για την περιβόητη ενότητα για το περιβόητο κοινό ψηφοδέλτιο, ώρες και μέρες προσπαθειών από το Προεδρείο μας , αποτέλεσμα... επτά ανεξάρτητα ψηφοδέλτια, γνωρίζω πως υπάρχουν συνάδελφοι που προσπαθούν να αλλάξουν τα πράγματα, δεν είναι λίγοι, είναι αρκετοί, όμως πρέπει να γίνουν περισσότεροι και χρειάζονται τη βοήθεια όλων μας. Εμείς οι υπόλοιποι που είμαστε; Μας έχουν ανάγκη, μας χρειάζονται δίπλα τους.

Το μέλλον του επαγγέλματος του λογιστή-φοροτέχνη προδιαγράφεται ζοφερό και σίγουρα θα κλείσουν τα περισσότερα γραφεία. Αν δεν συνειδητοποιήσουμε την υφιστάμενη κατάσταση κι αν δεν δράσουμε άμεσα, τότε όντως θα είναι αργά, το πλοίο θα έχει σαλπάρει. Ας παλέψουμε έστω και τώρα. Ποτέ δεν είναι αργά. Για τους κόπους μας, για τις τύχες μας, για το μέλλον του επαγγέλματος, εν τέλει για μας τους ίδιους . Έχουμε χρέος...στα παιδιά μας και στην Ελληνική Κοινωνία.

Ως Πρόεδρος και η Συντονιστική Επιτροπή θα κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας ώστε την επόμενη τριετία το νέο αίμα που θα μπει στην Διοίκηση του Επιμελητήριου να ασκήσει την Διοίκηση που θα ήθελε για το Επιμελητήριό του ο Έλληνας Οικονομολόγος, να πάρουμε στα χέρια μας το ΔΙΚΟ μας Επιμελητήριο.


Ο Πρόεδρος
ΙΣΑΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

Η ΔΙΟΙΚΟΥΣΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ Ε.Σ.Κ.Ο.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΙΣΑΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Ο ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΤΖΙΡΙΤΑΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ

Ο Γ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΘΑΝΑΣΗΣΘέλετε να δείτε τα σχόλια; Η προβολή των σχολίων απαιτεί την ενεργοποίηση των cookies, επιλογή η οποία έχει απενεργοποιηθεί απο εσάς.
Μπορείτε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies πατώντας εδώ και να επιτρέψετε την προβολή των σχολίων σε κάθε άρθρο.

Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης