Αποτελέσματα live αναζήτησης

Μήνυμα - κάλεσμα της «Δύναμης Οικονομολόγων»

Μήνυμα - κάλεσμα της «Δύναμης Οικονομολόγων»
© Taxheaven - H εικόνα προστατεύεται από τον νόμο περι πνευματικής ιδιοκτησίας - Δείτε περισσότερα στους όρους χρήσης


Θεσσαλονίκη, 07/12/2016

Συνάδελφοι οικονομολόγοι,
   
Η ΔΥΝΑΜΗ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΩΝ για πρώτη φορά κατεβαίνει στις εκλογές του 3ου Π.Τ. Κεντρικής Μακεδονίας διεκδικώντας ρόλο στην Τοπική Διοίκηση του Οικονομικού Επιμελητηρίου. Ο λόγος που δημιουργήθηκε η ΔΥΝΑΜΗ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΩΝ ήταν η ανάγκη να εκφραστούν όλοι εκείνοι οι συνάδελφοι οικονομολόγοι για τους οποίους το Οικονομικό Επιμελητήριο θα όφειλε να αποτελεί στήριγμα στη δύσκολη καθημερινότητα τους και όχι μια ακόμα οικονομική υποχρέωση που πρέπει ετησίως  να καταβάλουν, δίχως ανταποδοτικότητα.   
   
Η δοκιμασμένη τακτική της απολυτής κομματικής γραμμής μέσα στα επιμελητήρια και τους επιστημονικούς φορείς είναι μια ξεπερασμένη συνταγή που αποδεδειγμένα συσκότισε την επιστήμη, οπισθοδρόμησε τις δράσεις και έφραξε την καινοτομία και τη γνώση. Τη στιγμή που τα προβλήματα στην οικονομία της Κεντρικής Μακεδονίας γιγαντώνονται, τη στιγμή που η φορολαίλαπα κορυφώνεται και η φυγή των ελληνικών επιχειρήσεων στα Βαλκάνια εξελίσσεται σε μάστιγα, το Οικονομικό Επιμελητήριο σε τοπικό επίπεδο παραμένει άλαλος θεατής δίχως προτάσεις, λόγο, θέσεις και παρεμβάσεις.  
    
Ολόκληρες γενιές νέων επιστημόνων μεταναστεύουν στο εξωτερικό, το brain drain κλυδωνίζει την οικονομική σταθερότητα της χώρας, η νεανική επιχειρηματικότητα στην Κεντρική Μακεδονία βρίσκεται στο ναδίρ και το Οικονομικό Επιμελητήριο σαν Πόντιος Πιλάτος νίβει τα χέρια του σχεδόν ενοχικά.  

Η ΔΥΝΑΜΗ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΩΝ δεν έχει κομματικά αφεντικά. Ο κάθε επιστήμονας είναι ελεύθερος να επιλέγει αυτούς που κρίνει ικανότερους για την εκπροσώπηση του. Όλοι εμείς είμαστε εργαζόμενοι, επαγγελματίες με προβλήματα και υποχρεώσεις και χρειαζόμαστε μία Διοίκηση που θα μπορούμε να εμπιστευόμαστε. Που θα μας θυμάται καθόλη τη διάρκεια της θητείας της και όχι λίγες ημέρες  πριν τις εκλογές για να μας ζητήσει την ψήφο.  

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Δε μένει παρά να πάρουμε την κατάσταση για πρώτη φορά στα χέρια μας. Ελεύθερα και ακηδεμόνευτα. Ξαναγράφοντας τους κανόνες του παιχνιδιού. Για να ξεκολλήσουμε το όχημα της επιστημονικότητας από το τέλμα που τα τελευταία χρόνια έχει βυθιστεί. Η ψήφος στη ΔΥΝΑΜΗ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΩΝ είναι ψήφος ευθύνης.

Αυτή είναι η Δύναμη Οικονομολόγων
Θέλετε να δείτε τα σχόλια; Η προβολή των σχολίων απαιτεί την ενεργοποίηση των cookies, επιλογή η οποία έχει απενεργοποιηθεί απο εσάς.
Μπορείτε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies πατώντας εδώ και να επιτρέψετε την προβολή των σχολίων σε κάθε άρθρο.

Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης