Αποτελέσματα live αναζήτησης

Επιστολή του Προέδρου της Ε.Σ.Κ.Ο. Δημήτρη Ίσαρη

Επιστολή του Προέδρου της Ε.Σ.Κ.Ο. Δημήτρη Ίσαρη
© Taxheaven - H εικόνα προστατεύεται από τον νόμο περι πνευματικής ιδιοκτησίας - Δείτε περισσότερα στους όρους χρήσης


Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι

Είμαι ο Δημήτρης Ίσαρης, Πρόεδρος της ΕΣΚΟ και ένας από τους ιδρυτές της παράταξης, η οποία ιδρύθηκε πριν από 3 χρόνια με μοναδικό σκοπό την αναγνώριση της αξιοπρέπειας του επαγγέλματός μας και την πραγματική ένωση του κλάδου απ' όπου προκύπτει και η ονομασία μας.

Το ψηφοδέλτιο της ΕΣΚΟ, είναι ένα ψηφοδέλτιο που δεν έχει καμία σχέση με κόμματα και χρώματα, αποτελείται από κορυφαία στελέχη απ' όλους τους κλάδους των Οικονομολόγων και πλαισιώνεται από κορυφαίους Λογιστές Φοροτέχνες , επίσης κορυφαία στελέχη του Υπουργείου Οικονομικών, πρώην εφοριακούς, πανεπιστημιακά στελέχη , τραπεζικά στελέχη και Οικονομικούς Διευθυντές.

Η ΕΣΚΟ έχει προλάβει, στα 3 μόνο χρόνια ζωής της, να προσφέρει πολλά στον κλάδο, όπως ξεκινώντας από το 2014, ήταν η πρώτη παράταξη που ξεσήκωσε για πρώτη φορά τους συναδέλφους να βγούν στους δρόμους και να κάνουν την πρώτη πορεία στο Σύνταγμα εναντίον των τεράστιων προστίμων του Ν.4174/2013. Η ΕΣΚΟ ήταν η πρώτη παράταξη που έστειλε αντιπροσωπεία στον κο. Μαυραγάννη και η πρώτη που έφτιαξε Υπόμνημα για την μείωση των προστίμων, το οποίο και εφαρμόστηκε με ψήφιση νόμου μετά από 2 μήνες.

Η ΕΣΚΟ έδωσε δυναμικό παρόν στις συγκεντρώσεις του 2016 για το ασφαλιστικό και η παρουσία μας ήταν καταλυτική στο κλείσιμο των Εφοριών της Ε' Πειραιά και της Νέας Ιωνίας.

Υπόσχεσή μας μόνο μια να συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε...για το Οικονομολογικό Επάγγελμα.

Μην αφήσουμε συνάδελφοι άλλη μια φορά το Επιμελητήριο στους κομματικούς μηχανισμούς που το χρησιμοποιούν μόνο ως εφαλτήριο για τις κομματικές τους επιδιώξεις, ξεχνώντας τον επιστημονικό και συμβουλευτικό του ρόλο. Μην το αφήσουμε στα χέρια τους, όταν εμείς οι Λογιστές Φοροτέχνες είμαστε αυτοί που εισφέρουμε το 70% των εσόδων του χωρίς να έχουμε τίποτα στα χέρια μας. Σηκωθείτε λοιπόν από τις καρέκλες και ελάτε στις 11 Δεκεμβρίου να ψηφίσουμε για να πάρουμε στα χέρια μας το ΔΙΚΟ μας Επιμελητήριο.

Ελάτε να ψηφίσουμε την ΕΣΚΟ γιατί είναι η παράταξη που θα φέρει νέα πνοή και θα έχει λόγο και φωνή στην Διοίκηση του Επιμελητηρίου γιατί οι παλιές παρατάξεις, οι μη κομματικές, εδώ και 15 χρόνια μέλη της Διοίκησης, δεν ακούστηκε ποτέ η φωνή τους παρόλο που είχαν θέσεις Αντιπροεδρίας και Γενικής Γραμματείας.

Εμείς ως ΕΣΚΟ προτείνουμε:

1.Αφήνοντας στο παρελθόν κόμματα και χρώματα, θα διεκδικήσουμε τον επιστημονικό και συμβουλευτικό ρόλο του Επιμελητηρίου προς την Πολιτεία με στόχο την έξοδο από την κρίση και την ανάπτυξη της χώρας.
2.Την αναβάθμιση της ταυτότητας των Οικονομολόγων στα Ευρωπαϊκά πρότυπα ώστε να υπάρχει επιστημονική αναγνώριση, αξιοπρέπεια και η κοινωνική καταξίωση που μας αξίζει.
3.Φορολογικό ελεγκτικό μηχανισμό υψηλού επιπέδου, ικανό να σταματήσει την φοροδιαφυγή στη χώρα μας που θα αποτελείτε από εφοριακούς υπαλλήλους και ειδικούς πιστοποιημένους ελεγκτές του Ιδιωτικού τομέα. Η πιστοποίηση αυτή θα γίνεται από ειδικό φορέα πιστοποίησης.
4.Απαραίτητη η συνεχιζόμενη και δια βίου μάθηση όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης, η οποία θα είναι συνεχιζόμενη σε όλη την σταδιοδρομία των συναδέλφων.
5.Τέλος στόχος της ΕΣΚΟ είναι ΟΙ ΛΟΓΙΣΤΕΣ - ΦΟΡΟΤΕΧΝΕΣ να αποτελέσουν ανεξάρτητο κλάδο του Επιμελητηρίου με δικό τους ανεξάρτητο Προεδρείο, στου οποίου κλάδου τις εκλογές θα ψηφίζουν οι έχοντες Α' Τάξης άδεια ασκήσεως επαγγέλματος και ο ανεξάρτητος αυτός κλάδος θα έχει συμμετοχή στην κεντρική Διοίκηση του Επιμελητηρίου.

Κλείνοντας, πρέπει να πούμε ακόμα μια φορά ότι το ΟΕΕ με τον θεσμικό του ρόλο μπορεί και πρέπει να συνεισφέρει σήμερα στην Ελληνική Κοινωνία που υποφέρει από την Οικονομική κρίση.

Έτσι λοιπόν, σας καλούμε μαζί μας και με την δική σας στήριξη μπορούμε να τα καταφέρουμε και να ψηφίσουμε για την ανατροπή του κατεστημένου.

Ελάτε μαζί μας γιατί ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΎΜΕ ΚΑΙ ΠΡΈΠΕΙ ΝΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ.


Ο Πρόεδρος της ΕΣΚΟ
Δημήτρης Ίσαρης


Θέλετε να δείτε τα σχόλια; Η προβολή των σχολίων απαιτεί την ενεργοποίηση των cookies, επιλογή η οποία έχει απενεργοποιηθεί απο εσάς.
Μπορείτε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies πατώντας εδώ και να επιτρέψετε την προβολή των σχολίων σε κάθε άρθρο.

Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης