Αποτελέσματα live αναζήτησης

Δεύτερη δήλωση για λάθη στο Ε9, αλλά με πρόστιμο

28 Ιανουάριου 2008 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 2 λεπτά
  • Δεύτερη ευκαιρία (και μετά την προθεσμία της 31ης Μαρτίου) θα δώσει το υπουργείο Οικονομικών για τη διόρθωση των δηλώσεων Ε9 τον Ιούνιο. Αυτή τη φορά, όμως, οι διορθώσεις θα γίνονται με την καταβολή τσουχτερού προστίμου από τους φορολογουμένους!
Δεύτερη δήλωση για λάθη στο Ε9, αλλά με πρόστιμο

Πόσο θα κοστίσει η αμέλεια για διόρθωσή τους μέχρι 31 Μαρτίου

Δεύτερη ευκαιρία (και μετά την προθεσμία της 31ης Μαρτίου) θα δώσει το υπουργείο Οικονομικών για τη διόρθωση των δηλώσεων Ε9 τον Ιούνιο. Αυτή τη φορά, όμως, οι διορθώσεις θα γίνονται με την καταβολή τσουχτερού προστίμου από τους φορολογουμένους!
Αυτό προβλέπει ο σχεδιασμός του υπουργείου σχετικά με τον τρόπο εφαρμογής του νέου φόρου κατοχής ακινήτων, τον οποίο υπολογίζεται ότι θα κληθούν να πληρώσουν περισσότερα από δύο εκατομμύρια νοικοκυριά- δηλαδή όσοι, εκτός από την κύρια κατοικία, έχουν στην κατοχή τους και άλλα ακίνητα, όπως διαμερίσματα, εντός σχεδίου οικόπεδα, εκτός σχεδίου κτίσματα και καταστήματα.

Λάθη τριών ετών
Με βάση τον τελευταίο φορολογικό νόμο, οι φορολογούμενοι έχουν τη δυνατότητα να διορθώσουν έως τις 31 Μαρτίου 2008, χωρίς την καταβολή προστίμου, τις λανθασμένες εγγραφές στο έντυπο Ε9 για τα ακίνητά τους. Μάλιστα, η δυνατότητα αυτή δίνεται για τα λάθη ή τις παραλείψεις που έκαναν οι φορολογούμενοι στα έντυπα Ε9 και των τριών τελευταίων ετών 2005-2007.
Παράλληλα, έως την ίδια ημερομηνία πρέπει να υποβάλουν δήλωση ακίνητης περιουσίας Ε9 και οι φορολογούμενοι που κατά τη διάρκεια του 2007 είχαν οποιαδήποτε μεταβολή στην ακίνητη περιουσία τους (αγορά, πώληση, κληρονομιά, γονική παροχή) ή την οικογενειακή τους κατάσταση (γάμος, διαζύγιο, απόκτηση παιδιού).
Το επόμενο στάδιο του σχεδιασμού του υπουργείου Οικονομικών για τον φόρο κατοχής ακινήτων είναι η ολοκλήρωση της καταχώρισης των διορθώσεων και των μεταβολών στην ηλεκτρονική βάση που έχει δημιουργήσει με την ακίνητη περιουσία των φορολογουμένων.
Να σημειωθεί ότι ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη και η καταχώριση στο ηλεκτρονικό αρχείο (περιουσιολόγιο) και των στοιχείων ακινήτων που δήλωσαν οι φορολογούμενοι κατά την τριετία 2005-2007.
Στη συνέχεια, όπως σημειώνουν στελέχη του υπουργείου, θα γίνει υπολογισμός της αντικειμενικής αξίας των ακινήτων κάθε φορολογουμένου και το αργότερο εντός του Ιουνίου θα αποσταλεί σε κάθε νοικοκυριό λίστα με όλα τα ακίνητα που έχει στην κατοχή του, σύμφωνα με τα στοιχεία του περιουσιολογίου. Επίσης, η λίστα θα αναγράφει το σύνολο της αντικειμενικής αξίας των ακινήτων καθώς και το ακριβές ποσό του φόρου κατοχής ακινήτων που του αναλογεί.


Πηγή Τα Νέα


Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης