Αποτελέσματα live αναζήτησης

Google και E.E. διαφωνούν

28 Ιανουάριου 2008 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτά
  • Το Ευρωκοινοβούλιο και οι υπέρμαχοι της ιδιωτικότητας ζήτησαν να αναγνωριστούν οι διευθύνσεις IP ως ευαίσθητα...προσωπικά δεδομένα και ως τέτοια να αντιμετωπίζονται στο εξής. Η Google, όμως, η οποία έχει στην κατοχή της την εταιρεία DoubleClick, διαφωνεί με αυτήν την άποψη, με το αιτιολογικό ότι μια IP απλά δηλώνει την τοποθεσία στην οποία βρίσκεται ένας υπολογιστής, και όχι την ταυτότητα του χρήστη της.
Google και E.E. διαφωνούν
    
Το Ευρωκοινοβούλιο και οι υπέρμαχοι της ιδιωτικότητας ζήτησαν να αναγνωριστούν οι διευθύνσεις IP ως ευαίσθητα...προσωπικά δεδομένα και ως τέτοια να αντιμετωπίζονται στο εξής. Η Google, όμως, η οποία έχει στην κατοχή της την εταιρεία DoubleClick, διαφωνεί με αυτήν την άποψη, με το αιτιολογικό ότι μια IP απλά δηλώνει την τοποθεσία στην οποία βρίσκεται ένας υπολογιστής, και όχι την ταυτότητα του χρήστη της.
 
 
 Επίσης, η Google λέει ότι συλλέγει διευθύνσεις IP μόνο και μόνο για να προσφέρει στους χρήστες της πιο ακριβείς πληροφορίες, βασισμένες στην τοποθεσία όπου βρίσκονται. Ωστόσο, ο Γερμανός επίτροπος Peter Scharr πιστεύει πως από τη στιγμή που μπορεί κάποιος να βρει το όνομα ενός χρήστη, πληκτρολογώντας την IP του, αυτή θα έπρεπε να προστατεύεται.
 
 Όταν ο Έλληνας επίτροπος που εκτελούσε χρέη προεδρεύοντος στη συζήτηση, Σταύρος Λαμπρινίδης, ρώτησε αν η Google παραδίδει πληροφορίες στην κυβέρνηση, ο Peter Fleisher απάντησε εκ μέρους της εταιρείας ότι, αν οι αρχές ξεκινούσαν μια "έγκυρη νομική διαδικασία, θα ανταποκρινόμασταν σε αυτήν".
 
Πηγή e-portal



Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης