Αποτελέσματα live αναζήτησης

Την άνοιξη στο τραπέζι και η αύξηση του ΦΠΑ

28 Ιανουάριου 2008 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτά
  • Σε εκκρεμότητα παραμένει το θέμα αύξησης των συντελεστών του ΦΠΑ, μέτρο που θα εξετάσει και πάλι η ηγεσία του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών με τις όποιες αλλαγές γίνουν στον τρέχοντα προϋπολογισμό που αναμένεται ότι θα αναθεωρηθεί το δεύτερο εξάμηνο του έτους.
Την άνοιξη στο τραπέζι και η αύξηση του ΦΠΑ


Σε εκκρεμότητα παραμένει το θέμα αύξησης των συντελεστών του ΦΠΑ, μέτρο που θα εξετάσει και πάλι η ηγεσία του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών με τις όποιες αλλαγές γίνουν στον τρέχοντα προϋπολογισμό που αναμένεται ότι θα αναθεωρηθεί το δεύτερο εξάμηνο του έτους.

Ο υπουργός Οικονομίας κ. Γ. Αλογοσκούφης μετά την τελευταία συνεδρίαση του Συμβουλίου υπουργών Οικονομίας Eco/Fin υποστήριξε ότι με βάση τα σημερινά δεδομένα δεν προκύπτει ανάγκη αναθεώρησης των στόχων του προϋπολογισμού. Ωστόσο δεν απέκλεισε την πιθανότητα να γίνουν αλλαγές αν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αναθεωρήσει τις προβλέψεις της (προς τα κάτω) για τον ρυθμό ανάπτυξης της ευρωοικονομίας. Οπως αναμένεται, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις εαρινές προβλέψεις της θα λάβει υπόψη τις διεθνείς οικονομικές εξελίξεις και συνεπώς τις αυξήσεις στις τιμές του πετρελαίου, των πρώτων υλών και των τροφίμων που επηρεάζουν τον πληθωρισμό, μειώνουν την ανταγωνιστικότητα και έχουν επιπτώσεις στην απασχόληση.

Ταυτόχρονα θα λάβει υπόψη τις επιπτώσεις από την αναταραχή στις χρηματοπιστωτικές αγορές που ξεκίνησαν από τα προβλήματα στην αγορά στεγαστικών δανείων υψηλού ρίσκου στις ΗΠΑ. Με βάση τα ανωτέρω αναμένεται ότι θα αναθεωρήσει προς τα κάτω τις προβλέψεις για τον ρυθμό ανάπτυξης της οικονομίας της ΕΕ κατά το 2008.

Πηγή Το βήμα


Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης