Αποτελέσματα live αναζήτησης

ΤΡΙΤΗ ΑΥΞΗΣΗ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΩΝ ΤΙΜΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΑΠΟ 1ΗΣ ΜΑΡΤΙΟΥ

26 Ιανουάριου 2008 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 2 λεπτά
  • 20% - 30% πάνω οι τιμές της Εφορίας για σπίτια - οικόπεδα Νέα αύξηση των αντικειμενικών τιμών των ακινήτων ετοιμάζει για την 1η Μαρτίου το υπουργείο Οικονομικών. Οι σχετικές γραπτές εντολές της ηγεσίας του υπουργείου προς όλες τις Εφορίες της χώρας για την υποβολή εισηγήσεων όσον αφορά τις νέες τιμές ζώνης- που θα είναι αυξημένες μεσοσταθμικά κατά 20% έως 30%- έχουν ήδη αποσταλεί...
ΤΡΙΤΗ ΑΥΞΗΣΗ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΩΝ ΤΙΜΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΑΠΟ 1ΗΣ ΜΑΡΤΙΟΥ

20% - 30% πάνω οι τιμές της Εφορίας για σπίτια - οικόπεδα
 Νέα αύξηση των αντικειμενικών τιμών των ακινήτων ετοιμάζει για την 1η Μαρτίου το υπουργείο Οικονομικών. Οι σχετικές γραπτές εντολές της ηγεσίας του υπουργείου προς όλες τις Εφορίες της χώρας για την υποβολή εισηγήσεων όσον αφορά τις νέες τιμές ζώνης- που θα είναι αυξημένες μεσοσταθμικά κατά 20% έως 30%- έχουν ήδη αποσταλεί και στα μέσα Φεβρουαρίου αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί όλη η διαδικασία για να ακολουθήσει στη συνέχεια η ανακοίνωση των νέων τιμών. Πρόκειται για την τρίτη από το 2006 αύξηση των αντικειμενικών τιμών που πραγματοποιεί το υπουργείο Οικονομικών και η οποία, μαζί με πρόσθετα φορολογικά έσοδα για τον προϋπολογισμό, θα φέρει σειρά επιβαρύνσεων στους ιδιοκτήτες με κυριότερη την αύξηση του φόρου κατοχής ακινήτων που θα κληθούν να πληρώσουν οι ιδιοκτήτες το 2009 καθώς και την αύξηση του φόρου σε κάθε είδους μεταβιβάσεις, όπως γονικές παροχές, αγορές ακινήτων και κληρονομιές.

Εντός - εκτός σχεδίου
Με βάση τους σχεδιασμούς του υπουργείου Οικονομικών αλλά και τις κατευθύνσεις που έχουν δοθεί στις Εφορίες: * Στα εντός σχεδίου και οικισμού κτίσματα και οικόπεδα οι νέες αντικειμενικές τιμές θα είναι αυξημένες μεσοσταθμικά κατά 15%- 20% ενώ σε ορισμένες περιοχές θα είναι σημαντικά υψηλότερες αφού θα φθάνουν ακόμη και το 50%. Πρόκειται κυρίως για περιοχές στις οποίες εξακολουθεί να υπάρχει μεγάλη απόσταση μεταξύ αγοραίων και των αντικειμενικών τιμών λόγω της ανόδου που έχουν παρουσιάσει τα τελευταία χρόνια οι εμπορικές τιμές. Σε αυτό το μήκος κύματος θα κινηθούν οι αυξήσεις σε ορισμένες περιοχές των βορείων και νοτίων προαστίων της Αθήνας ενώ σημαντικές θα είναι οι αυξήσεις και σε ορισμένες περιοχές της Ανατολικής Αττικής που εμφανίζουν μεγάλη ανοικοδόμηση την τελευταία δεκαετία.
--Στις εκτός σχεδίου εκτάσεις και κτίσματα οι αυξήσεις θα είναι υψηλότερες και μεσοσταθμικά θα φθάνουν το 30%. Οι αυξήσεις θα είναι ακόμη μεγαλύτερεςθα φθάνουν ακόμη και το 100%- σε περιοχές της χώρας όπου βρίσκονται σε διαδικασία ένταξης στο σχέδιο πόλης, όπως είναι ορισμένες περιοχές στη Βόρεια και Ανατολική Αττική καθώς και σε περιοχές κοντά σε μεγάλες πόλεις της χώρας.

Επέκταση του συστήματος
Μετά την αύξηση των αντικειμενικών τιμών αναμένεται και μια σειρά παρεμβάσεων στο αντικειμενικό σύστημα προσδιορισμού της αξίας των ακινήτων. Έτσι, αναμένεται να γίνει εντός του 2008 επέκταση του αντικειμενικού συστήματος προσδιορισμού της αξίας των ακινήτων. Σε πολλές περιοχές της χώρας εξακολουθεί να ισχύει το σύστημα των συγκριτικών στοιχείων, δηλαδή του προσδιορισμού της αξίας των ακινήτων με βάση στοιχεία για πωλήσεις γειτονικών ακινήτων. Ουσιαστικά σε αυτές τις περιπτώσεις η αξία προσδιορίζεται από τις κατά τόπους Εφορίες. Ένας από τους λόγους για τους οποίους το υπουργείο Οικονομικών ετοιμάζεται να επεκτείνει το αντικειμενικό σύστημα είναι και η αύξηση των εσόδων από τον νέο φόρο κατοχής ακινήτων ο οποίος επιβάλλεται με βάση αντικειμενικές αξίες.


Πηγή Τα Νέα


Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης