Αποτελέσματα live αναζήτησης

Κάλεσμα της Πανεπιστημονικής (ΔΠΚ-Ο) προς τους μεταπτυχιακούς φοιτητές-διδακτορικούς-ερευνητές για τις εκλογές του Ο.Ε.Ε.

Κάλεσμα της Πανεπιστημονικής (ΔΠΚ-Ο) προς τους μεταπτυχιακούς φοιτητές-διδακτορικούς-ερευνητές για τις εκλογές του Ο.Ε.Ε.
© Taxheaven - H εικόνα προστατεύεται από τον νόμο περι πνευματικής ιδιοκτησίας - Δείτε περισσότερα στους όρους χρήσης

http://www.dpk-o.gr/

ΚΑΛΕΣΜΑ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ-ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΟΥΣ-ΕΡΕΥΝΗΤΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΟΕΕ-11 ΔΕΚΕΜΒΡΗ, ΖΑΠΠΕΙΟ


Οικονομολόγε ερευνητή, μεταπτυχιακέ, διδακτορικέ,

Την Κυριακή 11 Δεκέμβρη πραγματοποιούνται οι εκλογές του Οικονομικού Επιμελητηρίου (ΟΕΕ) για την ανάδειξη της Κεντρική Διοίκησης και των Τοπικών Διοικήσεων. Το ΟΕΕ έχει αποδειχθεί το πόσο εχθρικά στάθηκε απέναντι στα συμφέροντα των εργαζομένων και της πλειοψηφίας των νέων πτυχιούχων. Άλλωστε ως Σύμβουλος του αστικού κράτους συνέβαλε και συμβάλει στην επεξεργασία και υλοποίηση αντιλαϊκών σχεδιασμών στην Ανώτατη Εκπαίδευση και στον τομέα της Έρευνας.

Το ΟΕΕ εφάρμοσε στην πράξη τις ευρωενωσιακές οδηγίες και στήριξε την πολιτική των κυβερνήσεων ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που έχουν οδηγήσει:

• Στην απαξίωση των πτυχίων, την αποσύνδεση πτυχίου-επαγγέλματος, τη διαμόρφωση φθηνού και ευέλικτου επιστημονικού δυναμικού, την είσοδο των μονοπωλιακών ομίλων στα ΑΕΙ-ΤΕΙ και στα ερευνητικά προγράμματα.

• Στις αλλεπάλληλες νομοθετικές ρυθμίσεις, με βάση τις κατευθύνσεις της Μπολόνια και της Συνθήκης του Μάαστριχτ, στην εκπαίδευση, στα εργασιακά και επαγγελματικά δικαιώματα για να θωρακιστεί η καπιταλιστική κερδοφορία. Για αυτό το λόγο δεν αρκεί το πτυχίο μας για να βρούμε δουλειά και χρειάζεται να πληρώνουμε  πανάκριβα μεταπτυχιακά και σεμινάρια πιστοποιήσεων. Για αυτό απαιτούνται επιπλέον εξετάσεις που πρέπει να πληρώσουμε για να ασκήσουμε το επάγγελμα του λογιστή. Τελικά τα πτυχία που μοχθήσαμε να αποκτήσουμε, αποσυνδέονται από το επάγγελμα και χάνουν την αξία τους.

Η ηγεσία του ΟΕΕ συμφωνεί επί της ουσίας με τον υπό διαβούλευση ενιαίο Χάρτη για την Ανώτατη Εκπαίδευση, που θα οξύνει τα προβλήματα. Το αποτέλεσμα θα είναι  να ενταθεί το κυνήγι των «δεξιοτήτων» από τους νέους επιστήμονες. Τους οδηγεί στη διαρκή κινητικότητα στις χώρες της ΕΕ. Δηλαδή θα γυρνάνε από χώρα σε χώρα ανάλογα με το πού έχουν ανάγκη τα μονοπώλια να επενδύσουν κάθε φορά, για να μαζέψουν προσόντα και «εμπειρίες», που θα τους κάνουν πιο «ανταγωνιστικούς». Στην πράξη τους κάνουν όσο γίνεται πιο φθηνούς εργαζόμενους για τους μονοπωλιακούς ομίλους που τους προσλαμβάνουν. Να λοιπόν πιο είναι το μέλλον που μας ετοιμάζουν ΕΕ-κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ-ΝΔ και ΠΑΣΟΚ: ένα συνεχές  και διαρκές «brain-drain», μέσα και έξω από την Ελλάδα, ανάλογα με τις ανάγκες των μονοπωλίων!

Υπεύθυνες είναι οι παρατάξεις που βρίσκονται στην ηγεσία του ΟΕΕ

Οικονομολόγε ερευνητή, μεταπτυχιακέ, διδακτορικέ,

Γύρνα την πλάτη στις παρατάξεις ΔΗΚΙΟ(ΝΔ)–ΠΔΣΟ(ΠΑΣΟΚ–ΔΗΜΑΡ), είναι η συνέχεια των ΔΑΠ-ΠΑΣΠ. Τα ίδια πρόσωπα και μηχανισμοί, με τις ίδιες απόψεις, που γνωρίσαμε τόσα χρόνια στις σχολές μας! Είναι οι ίδιοι που έβαλαν εμπόδια στους αγώνες το προηγούμενο διάστημα. Στηρίζουν κάθε αντιλαϊκό μέτρο. Μαζί τους έρχεται και η κυβερνητική παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ (ΣΥΝΑΡΟ). Από κοινού στηρίζουν τη στρατηγική της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας των μονοπωλίων. Είναι η φωνή των εκμεταλλευτών μας.

ΔΗΚΙΟ-ΠΔΣΟ-ΣΥΝΑΡΟ δεν υπερασπίζονται εσένα, αλλά  τις μεγάλες λογιστικές και ελεγκτικές εταιρίες, τα μονοπώλια και τα κέρδη τους! Τα παραμύθια για «νέο παραγωγικό μοντέλο»-«δίκαιη ανάπτυξη» και τα κροκοδείλια δάκρυα για το «brain-drain» έχουν ένα κοινό story: Την κατεδάφιση των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων, ελαστική απασχόληση και «μπλοκάκια», μειωμένους μισθούς, την κατάργηση του δικαιώματος στη μόνιμη και σταθερής εργασίας για την πλειοψηφία των νέων πτυχιούχων. Οι σχεδιασμοί για την καπιταλιστική ανάπτυξη αφορούν συγκεκριμένους κλάδους που εξασφαλίζουν υψηλή κερδοφορία. Δεν χωρούν το σύνολο των εγχώριων παραγωγικών δυνατοτήτων και των νέων πτυχιούχων, αλλά μόνο ένα τμήμα τους.

Ανάπτυξη είχαμε μια δεκαετία ολόκληρη πριν την κρίση, αλλά αυτή όχι μόνο δεν εμπόδισε την κρίση, αλλά την προετοίμασε κιόλας. Όρος για αυτή την «ανάπτυξη»,  ήταν η συμπίεση εργατικών και λαϊκών δικαιωμάτων και η φορολεηλασία του λαού, που ξεκίνησαν πολύ πριν τα μνημόνια και στην Ελλάδα και σε όλο τον καπιταλιστικό κόσμο. Αυτός ο δρόμος, με ή χωρίς ευρώ, με «φιλελεύθερη» ή «σοσιαλδημοκρατική» απόχρωση, πάντα είχε το ίδιο κερδισμένο, το μεγάλο κεφάλαιο και τον ίδιο χαμένο: το λαό, τους εργαζόμενους.

Για να ανακάμψουν τα κέρδη του κεφαλαίου η κυβέρνηση μεθοδεύει το επόμενο διάστημα «υποκατώτατους» μισθούς κάτω από 500 ευρώ για τους νεοεισερχόμενους, νομοθετική κατάργηση των επιδομάτων, κατάργηση των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων, πλήρη ελαστικοποίηση του ωραρίου, μεγαλύτερη φοροεπιδρομή στο λαϊκό εισόδημα.

Οικονομολόγε ερευνητή, μεταπτυχιακέ, διδακτορικέ

Απομόνωσε τις λεγόμενες «ανεξάρτητες» συντεχνιακές παρατάξεις (ΠΟΦΕ-Ε, ΑΚΙΟΕ, «Διαδικτυακή» κ.α.) Οι δυνάμεις αυτές εκφράζουν τα συμφέροντα μεγάλων και μεσαίων εταιριών. Στήριξαν και στηρίζουν έμπρακτα όλο το νομοθετικό πλαίσιο που κατεδαφίζει τα επαγγελματικά και εργασιακά δικαιώματα μας. Είναι θιασώτες της «απελευθέρωσης» του επαγγέλματος. Είναι υποστηρικτές της αντιλαϊκής πολιτικής και πρόθυμοι «διαδρομιστές» πότε της μιας και πότε της άλλης κυβέρνησης.

Προσπέρασε τις ΑΡΣΥΟ(συνεργασία ΑΝΤΑΡΣΥΑ με τους εθνικιστές του ΕΠΑΜ) και ΕΑΣ-Ο(ΛΑΕ). Είναι οι ίδιοι, καιροσκόποι και αφερέγγυοι, με τους ΕΑΑΚ-ΑΡΕΝ.  Η κριτική τους στο ΟΕΕ είναι κάλπικη, αφού με τις προτάσεις τους για το ΟΕΕ επιδιώκουν πιο ενεργή παρέμβαση του στα δικαιώματά και την επαγγελματική προοπτική μας! Επί της ουσίας αποδέχονται στην πράξη ως δεδομένες τις νομοθετικές αλλαγές για το λογιστικό επάγγελμα και τις ευρωενωσιακές οδηγίες. Καλλιεργούν αυταπάτες ότι το ΟΕΕ μπορεί τάχα να αποκτήσει φιλεργατικό ρόλο.

Οικονομολόγε ερευνητή, μεταπτυχιακέ, διδακτορικέ

Το ΟΕΕ δεν μπορεί να εκπροσωπήσει τα «κοινά» συμφέροντα «όλων των επιστημόνων», γιατί τέτοια κοινά συμφέροντα δεν υπάρχουν. Δεν συμβιβάζεται το συμφέρον του μισθωτού επιστήμονα και του αυτοαπασχολούμενου, με το συμφέρον των μονοπωλιακών ομίλων, των partners, των μεγαλογραφείων και των εταιριών!

Στήριξε την ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ(ΔΠΚ-Ο)! Στα ψηφοδέλτιά της συμμετέχουν οι δυνάμεις του ΚΚΕ και άλλοι πρωτοπόροι και ριζοσπάστες αγωνιστές του λαϊκού κινήματος. Εκεί θα βρεις και τους πρωτοπόρους αγωνιστές του φοιτητικού κινήματος που συνάντησες στη σχολή σου, στο μεταπτυχιακό σου, στον χώρο εργασίας σου. Θα βρεις πρωτοπόρους νέους που συσπειρώνονται στο ΜΑΣ και το ΠΑΜΕ.

Η ΔΠΚ-Ο είναι η δική σου φωνή, η φωνή των εργαζομένων στα όργανα του ΟΕΕ. ΔΥΝΑΜΩΣΕ ΤΗΝ!
 
Είναι η μόνη δύναμη που με συνέπεια:
• Αποκάλυψε τις αιτίες και το χαρακτήρα της κρίσης ως κρίση υπερσυσσώρευσης κεφαλαίου, ανεξαρτήτως μίγματος διαχείρισης. Η κρίση και το χρέος δεν είναι του λαού, τα έφεραν τα κέρδη του καπιταλισμού!
• Αντιπάλεψε τις αντιδραστικές επιλογές του ΟΕΕ.
• Στήριξε τις εργατικές-λαϊκές κινητοποιήσεις για την απόκρουση των αντιλαϊκών μέτρων, για την ανάκτηση των απωλειών των εργαζομένων.

Στις 11 Δεκέμβρη καταδίκασε την αντιλαϊκή πολιτική!
Βάλε εμπόδια στη λειτουργία του ΟΕΕ ως μηχανισμού αυτής της βάρβαρης πολιτικής!
Αποδυνάμωσε τις παρατάξεις ΝΔ–ΣΥΡΙΖΑ–ΠΑΣΟΚ!
ΣΤΗΡΙΞΕ – ΨΗΦΙΣΕ ΤΗ ΔΠΚ-Ο!

Want to see comments? Unfortunately this feature requires cookies currently not allowed by your settings. You may click here to change them if you wish to use this feature.

Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης