Δ. Παπαδημητρίου: Το ΔΝΤ πάντα έκανε λάθος, αλλά «το θέλουμε στο πρόγραμμα»

Οικονομικές Ειδήσεις

27 Νοέμβριος 2016
Taxheaven.gr

Συνέντευξη του Υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης, Δημήτρη Παπαδημητρίου, στο Bloomberg:

Έχει έρθει η ώρα για το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο να αποφασίσει για την Ελλάδα ανέφερε ο υπουργός.

Ο δρόμος προς την ανάκαμψη περνάει διαδοχικά μέσα από την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, την ελάφρυνση του χρέους και στη συνέχεια την είσοδο στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, δήλωσε ο Δημήτρης Παπαδημητρίου. "Τώρα, το ΔΝΤ πρέπει να αποφασίσει αν η Ελληνική ανάκαμψη θα συμβεί με ή χωρίς αυτό."

"Το ΔΝΤ έχει αλλάξει γνώμη πολλές φορές", δήλωσε ο Παπαδημητρίου, "Είναι πολύ δύσκολο να γνωρίζουμε αν πράγματι θέλουν να είναι ή θέλουν να είναι έξω. Νομίζω ότι θέλουν να είναι μέσα, και εμείς θέλουμε να είναι. "

Για το θέμα των εργασιακών και στις διαφωνίες κυβέρνησης και ΔΝΤ ο κος Παπαδημητρίου πρόσθεσε.
"Είμαστε σταθεροί στις θέσεις μας, επειδή τελικά, αυτές οι μεταρρυθμίσεις πραγματικά δεν θα παίζουν κανένα ρόλο στην οποιαδήποτε ανάπτυξη". "Η επιμονή του ΔΝΤ σε αυτές τις θέσεις έχει γίνει δόγμα για το ταμείο". "Αν κοιτάξετε τις προβλέψεις που έχουν γίνει, θα δείτε ότι έχουν πάντα άδικο. Και μιλάμε για ότι πραγματικά κάνουν λάθος".

"Στο τέλος υπάρχει πάντα μια συμφωνία", δήλωσε ο Παπαδημητρίου. "Δεν είναι μια συμφωνία που αρέσει σε όλους, αλλά νομίζω ότι είναι μια συμφωνία που κάθε συμβαλλόμενο μέρος μπορεί να ζήσει με, δεδομένης τις δικές τους ιδιαίτερες ανάγκες".

http://www.bloomberg.com/news/articles/2016-11-27/imf-indecision-on-bailout-criticized-by-greek-economy-minister