Αποτελέσματα live αναζήτησης

Ο.Ι.Υ.Ε: «Μαύρη Παρασκευή για εργαζόμενους, καταναλωτές και Εμπόριο» - Πρόσκληση σε απεργία την Πέμπτη 8/12

Ο.Ι.Υ.Ε
ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ
Ψαρών 2 - Πλ.Καραϊσκάκη
10437 Αθήνα - Ελλάδα
Τηλ: (210) 5239001 - 5239766 Fax: 5231619
E-mail: [email protected] http://www.oiye.gr
Μέλος UNI-ΓΣΕΕ

Αθήνα, 23/11/2016

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«Black Friday»
Μαύρη Παρασκευή για εργαζόμενους, καταναλωτές και Εμπόριο

Μετά την απελευθέρωση της λειτουργίας των καταστημάτων τις Κυριακές, μετά την καθιέρωση του θεσμού της «Λευκής Νύχτας» από διάφορους Δήμους της χώρας, οι μεγάλες εμπορικές αλυσίδες, με επικεφαλής τα PUBLIC και το εκπτωτικό χωριό της Mc Arthur Glenn, ανακάλυψαν και την «Black Friday».

Η Μαύρη Παρασκευή είναι εντελώς αμερικάνικος θεσμός, ο οποίος υποτίθεται ότι κηρύσσει την έναρξη των Χριστουγεννιάτικων αγορών και προκαλεί υστερία στους καταναλωτές (κυρίως χαμηλής αγοραστικής δύναμης) με τις «απίθανες προσφορές».

Στην ουσία, η Μαύρη Παρασκευή στοιβάζει αξημέρωτα έξω από τα καταστήματα πλήθος καταναλωτών, που στο τέλος ποδοπατούνται μεταξύ τους για να αγοράσουν, ενώ οι εργαζόμενοι βρίσκονται να είναι ακόμα μια φορά τα εξιλαστήρια θύματα της εργασιακής δουλείας.

Όλα αυτά στο βωμό του κέρδους και του ανταγωνισμού των μεγάλων εμπόρων, οι οποίοι θέλουν να συγκεντρώσουν όσο το δυνατό μεγαλύτερο τζίρο από μια αγορά που δεν έχει εισοδήματα, από μια αγορά όπου η φτώχεια και η ανεργία κάνουν τη μεγάλη πλειοψηφία των καταναλωτών «κυνηγό προσφορών».

Καταγγέλλουμε αυτές τις ξενόφερτες και επιθετικές στρατηγικές πωλήσεων, τύπου Black Friday, που εισάγουν οι μεγαλοεργοδότες και οι οποίες όχι μόνο καταστρέφουν τον υγιή ανταγωνισμό στον κλάδο, αλλά επιπλέον εκμεταλλεύονται καταναλωτές και εργαζόμενους, που καλούνται να είναι συνεχώς ελαστικά εργαζόμενοι.

Η Ομοσπονδία μας, μαζί με τα Σωματεία και τους εργαζόμενους, συνεχίζει να αγωνίζεται για να υπάρξει ισορροπημένη, ορθολογική και δίκαιη ρύθμιση της λειτουργίας των καταστημάτων, αλλά και ρύθμιση των εργασιακών σχέσεων μέσα από την επαναφορά της ΕΓΣΣΕ και των κλαδικών συλλογικών συμβάσεων, που θα είναι υποχρεωτικές για όλους τους εργοδότες.

 
Για την ΟΙΥΕ
________________________________

ΣΤΙΣ 8 ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ!

ΦΘΑΝΕΙ ΠΙΑ ΜΕ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΕΙΣ!
ΦΘΑΝΕΙ ΠΙΑ ΜΕ ΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΜΙΣΘΩΝ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΩΝ ΜΑΣ ΣΧΕΣΕΩΝ!
ΦΘΑΝΕΙ ΠΙΑ ΜΕ ΤΙΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΜΑΣ!
ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ – ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ

Εργαζόμενοι – Εργαζόμενες στον ιδιωτικό τομέα,

Η Πέμπτη 8 Δεκέμβρη 2016, είναι ημέρα Γενικής Πανεργατικής Απεργίας που έχουν προκηρύξει τα συνδικάτα και η ΓΣΕΕ.

Είναι ημέρα γενικού αγωνιστικού ξεσηκωμού. Είναι ημέρα αντίστασης και πάλης.

Είναι ημέρα, όπου όλοι οι μισθωτοί εργαζόμενοι, αλλά και όλοι όσοι  έχουν πληγεί από τα χωρίς σταματημό αδιέξοδα και καταστροφικά Μνημόνια (συνταξιούχοι, άνεργοι, νέοι και νέες, ελεύθεροι επαγγελματίες), πρέπει  να δώσουμε ένα δυνατό πολιτικό και κοινωνικό μήνυμα σε Κυβέρνηση, δανειστές και εργοδότες.

Οι δανειστές, οι οποίοι εδώ και χρόνια, έχουν ρίξει τη χώρα μας σε μια ατέλειωτη οικονομική κρίση με τεράστια ύφεση, ανεργία και φτώχεια, με τεράστια μείωση μισθών, με ευέλικτη φθηνή δουλειά και με τους εργοδότες να έχουν καταργήσει κάθε εργατικό δικαίωμα, επιστρέφουν ξανά!

Με τη σημερινή Κυβέρνηση να αποδεικνύεται ότι και αυτή σε τίποτε δεν διαφέρει από τις προηγούμενες μνημονιακές - νεοφιλελεύθερες Κυβερνήσεις, ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ: δανειστές, εργοδότες και Κυβέρνηση ετοιμάζουν νέα επώδυνα μέτρα για τους εργαζόμενους και την κοινωνία.

Η Κυβέρνηση (μετά τη δραστική μείωση των συντάξεων που θεσμοθέτησε με τον πρόσφατο αντιασφαλιστικό νόμο) είναι έτοιμη να δώσει το τελειωτικό χτύπημα σε όσα εργατικά δικαιώματα απόμειναν από τα συνεχή Μνημόνια ψηφίζοντας νέο εργασιακό νόμο.

- Οι ομαδικές απολύσεις θα απελευθερωθούν πλήρως και χωρίς καμιά προστασία για τους απολυμένους.

- Η ΕΓΣΣΕ με κατώτατο μισθό 751 Ευρώ, αλλά και οι κλαδικές συλλογικές συμβάσεις που θα είναι υποχρεωτικές για όλους τους εργοδότες, δεν πρόκειται επανέλθουν, παρόλα όσα ισχυρίζεται η Κυβέρνηση.

- Οι  επιχειρησιακές συλλογικές συμβάσεις και κυρίως οι ατομικές συμβάσεις θα ενισχυθούν ακόμα περισσότερο και  θα γενικευτούν.

- Οι εργαζόμενοι θα αφεθούν χωρίς καμία συλλογική προστασία, θα συνεχίσουν να αφήνονται  έρμαια σε κάθε εργοδότη και σε κάθε επιχείρηση  (μικρή ή μεγάλη), με το διευθυντικό δικαίωμα να είναι ο μοναδικός  «νόμος» των εργασιακών σχέσεων.

- Η φθηνή, ευέλικτη, μερική και ανασφάλιστη εργασία, δηλαδή η εργασιακή ζούγκλα, θα εξακολουθήσει να είναι ο κανόνας για όσους έχουν τη τύχη να έχουν ακόμα δουλειά.

- Η ανεργία και η φτώχεια θα γιγαντωθούν ακόμα παραπάνω.

- Τα ασφαλιστικά ταμεία θα καταρρεύσουν και οι συντάξεις μας θα εξαερωθούν.

- Οι δημόσιες επιχειρήσεις θα πωληθούν σε ιδιώτες, τα δημόσια κοινωνικά αγαθά και το κοινωνικό κράτος θα καταργηθούν, η Παιδεία και Υγεία θα χειροτερεύσουν ακόμα παραπάνω.  

Τα συνδικάτα, τα σωματεία μας, όλοι οι εργαζόμενοι πρέπει και μπορούμε να αντισταθούμε.

Με μεγαλύτερη ορμή και  πείσμα πρέπει να δυναμώσουμε τους αγώνες μας ενάντια στα νέα μέτρα που προετοιμάζονται αυτές τις μέρες.

Καλούμε όλα τα σωματεία και όλους τους εργαζόμενους, σε κάθε εργασιακό χώρο, για προετοιμασία και δυνατή αγωνιστική απάντηση στις 8 Δεκέμβρη.

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΚΑΙ ΕΝΩΤΙΚΑ

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ

- Ανατροπή των μνημονιακών κυβερνητικών νεοφιλελεύθερων πολιτικών σε οικονομία, εργασία και ασφαλιστικό.

- Όχι στις ομαδικές απολύσεις, όχι στην κατάργηση του απεργιακού δικαιώματος, όχι στην επέμβαση του κράτους και των εργοδοτών στα εσωτερικά των συνδικάτων.  

- Όχι στον καθορισμό του κατώτατου μισθού από την Κυβέρνηση.

- Επαναφορά της συλλογικής προστασίας των εργαζομένων, ΕΓΣΣΕ 751 Ευρώ.

- Κλαδικές συλλογικές συμβάσεις με αξιοπρεπείς μισθούς και υποχρεωτικές για όλους τους εργοδότες.

- Μέτρα για την ανακούφιση της ανεργίας με ουσιαστική αύξηση και επιμήκυνση του χρόνου χορήγησης του επιδόματος ανεργίας.

- Ουσιαστική ελάφρυνση – διαγραφή μεγάλου μέρους του δημοσίου χρέους.

- Παραγωγική ανασυγκρότηση και ανάπτυξη της πραγματικής οικονομίας με επίκεντρο τη μισθωτή εργασία και τις ανάγκες της.

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ - 8 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 2016 και στις Απεργιακές συγκεντρώσεις των συνδικάτων

ΜΑΖΙ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ!

ΜΑΖΙ ΝΑ ΞΑΝΑΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ!


Για την ΟΙΥΕ

Want to see comments? Unfortunately this feature requires cookies currently not allowed by your settings. You may click here to change them if you wish to use this feature.

Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης