Αποτελέσματα live αναζήτησης

Απέχουν οι δικηγόροι στις 23/1 και στις 6 και 13/2

22 Ιανουάριου 2008 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 2 λεπτά
  • ΜΕ ΤΙΣ ΑΥΡΙΑΝΕΣ κινητοποιήσεις του ΠΑΜΕ (ΚΚΕ) κλιμακώνονται οι αντιδράσεις των εργαζομένων για τις σχεδιαζόμενες ανατροπές στο Ασφαλιστικό. Οι κινητοποιήσεις θα κορυφωθούν με τη νέα 24ωρη πανεργατική απεργία που διοργανώνουν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ στις 13 Φεβρουαρίου.
Απέχουν οι δικηγόροι στις 23/1 και στις 6 και 13/2

ΜΕ ΤΙΣ ΑΥΡΙΑΝΕΣ κινητοποιήσεις του ΠΑΜΕ (ΚΚΕ) κλιμακώνονται οι αντιδράσεις των εργαζομένων για τις σχεδιαζόμενες ανατροπές στο Ασφαλιστικό. Οι κινητοποιήσεις θα κορυφωθούν με τη νέα 24ωρη πανεργατική απεργία που διοργανώνουν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ στις 13 Φεβρουαρίου.

Εξάλλου οι δικηγόροι κλιμακώνοντας τις κινητοποιήσεις τους ενάντια στην προωθούμενη συγχώνευση του Ταμείου τους με άλλα Ταμεία, αποφάσισαν νέες απεργιακές κινητοποιήσεις. Συγκεκριμένα, όπως αποφάσισε το Σάββατο η Συντονιστική Επιτροπή της Ολομέλειας των δικηγορικών συλλόγων Ελλάδας, οι δικηγόροι πρόκειται να απέχουν από τα καθήκοντά τους στις 23 Ιανουαρίου, καθώς και στις 6 και 13 Φεβρουαρίου.
Η υπουργός Απασχόλησης Φάνη Πάλλη- Πετραλιά θα συνεχίσει και αυτή την εβδομάδα τις συναντήσεις της με τους εκπροσώπους των κοινωνικών φορέων(σημερα συναντάται με τους βιομηχάνους).
Σύμφωνα με πληροφορίες, το σχέδιο για το ασφαλιστικό θα προβλέπει τα εξής:

- Μέτρα για τις μητέρες: Αύξηση του πλασματικού χρόνου ασφάλισης, ο οποίος είναι σε άμεση συνάρτηση με τον αριθμό των παιδιών. Το σενάριο προβλέπει να αυξηθεί ο πλασματικός χρόνος στα έξι χρόνια για τα τρία παιδιά, από τα τεσσεράμισι χρόνια που είναι σήμερα. Καθιέρωση πρόσθετης άδειας μετ΄ αποδοχών για τις εργαζόμενες μητέρες ανηλίκων. Μείωση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης των γυναικών που καλύπτονται από τον ΟΓΑ.

- Ενοποίηση Ταμείων: Θα προωθηθεί η συγχώνευση Ταμείων κύριας και επικουρικής ασφάλισης των μισθωτών και η ένταξή τους στο ΙΚΑΕΤΑΜ (για την κύρια σύνταξη) και στο ΕΤΕΑΜ (για την επικουρική). Ανάλογες ενοποιήσεις θα επιχειρηθεί να γίνουν χωρίς ασφυκτικούς αριθμητικούς περιορισμούς και στα Ταμεία των άλλων κατηγοριών ασφαλισμένων.

- Βαρέα- Ανθυγιεινά: Θα προβλέπεται η καθιέρωση νέας λίστας για τα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα χωρίς να θιγούν οι σημερινοί ασφαλισμένοι.
¶λλα μέτρα:

- Θα καθιερωθεί η εθελοντική παράταση του εργασιακού βίου πάνω από τα ανώτατα όρια με προσαύξηση 3,3% για κάθε έτος και όριο τα τρία έτη (από τα 65 στα 68).

- Δεν θα αλλάξουν τα 37 έτη για συνταξιοδότηση χωρίς όριο ηλικίας.

- Θα ισχύει η δημιουργία ενός ειδικού λογαριασμού προς τον οποίο θα κατευθύνεται το 10% των κοινωνικών πόρων, των υπέρ τρίτων φόρων και των έμμεσων εργοδοτικών εισφορών. Στον λογαριασμό θα συνεισφέρει και ο κρατικός προϋπολογισμός.

Πηγή Τα Νέα


Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης