Αποτελέσματα live αναζήτησης

Ε.Σ.Κ.Ο.: «Εμείς οι φοροτεχνικοί»

Ε.Σ.Κ.Ο.: «Εμείς οι φοροτεχνικοί»
© Taxheaven - H εικόνα προστατεύεται από τον νόμο περι πνευματικής ιδιοκτησίας - Δείτε περισσότερα στους όρους χρήσης

 
15/11/2016

ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΟΙ

Από τις αρχές της 10ετίας του 1980 που εισήλθα στον επαγγελματικό στίβο των φοροτεχνικών( τότε μας έλεγαν λογιστάκους) θυμάμαι έναν κλάδο μίζερο, χαμαλίστικο και ανυπόληπτο, ακόμα, και παρεπόμενων ασχολιών ως ένα βαθμό, στην κοινωνία, στην αγορά γενικώς. Με την ίδρυση του Οικονομικού Επιμελητηρίου είχαμε την προσδοκία μιας καλύτερης και αξιοπρεπούς αντιμετώπισης του κλάδου μας καθόσον συμμετείχαμε πλέον σ’ ένα φορέα  Πανελλαδικής εμβέλειας που θα μας έβγαζε από την αφάνεια. Βέβαια τίποτα από όλα δεν έγινε, παρά η υποχρεωτική εγγραφή των φοροτεχνικών (ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΩΝ ΠΤΥΧΙΟΥΧΩΝ ΤΕΙ, ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΙΕΚ, ΕΜΠΕΙΡΟΤΕΧΝΩΝ, ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΣ ΤΡΙΤΟΣ ΔΗΛΩΝΕ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΟΣ ΜΕ ΕΛΑΧΙΣΤΑ ΤΥΠΙΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ) στο ΟΕΕ για την άσκηση του επαγγέλματος. Όλα αυτά τα χρόνια δεν είχαμε καμία ουσιαστική παρέμβαση, αλλά ούτε και σοβαρές απαιτήσεις ως φοροτεχνικοί, αρκούμενοι στις παρακλήσεις προς το Υπουργείο Οικονομικών για παράταση των εκάστοτε προθεσμιών, πράγμα που συμβαίνει και σήμερα.

Από αξιοπρέπεια ιθυνόντων προς τον κλάδο; Φθάνει μόνο να αναφέρω τις προτροπές υπουργών και αξιωματούχων, να εργαζόμαστε στις 4 το πρωί για να διεκπεραιώσουμε τις υποχρεώσεις των πελατών μας.

Και όλα αυτά γιατί συνάδελφοι;

Διότι ποτέ δεν κατορθώσαμε να καθίσουμε γύρω από ένα τραπέζι, να μιλήσουμε και διαβουλευθούμε ως φοροτεχνικοί.

Να μην λησμονήσω βέβαια και την πολυσπερμία των παρατάξεων που εκφράζουν τους φοροτεχνικούς, λες και δεν έχουμε τα ίδια προβλήματα και τις ίδιες επιδιώξεις.

Δέον είναι να αναφερθώ και στην πρώτη κινητοποίηση-διαμαρτυρία των φοροτεχνικών το 2013 για τα πρόστιμα με δυναμική παρουσία της ΕΣΚΟ ( ΕΝΩΤΙΚΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΩΝ)  με αποτέλεσμα την εξομάλυνση των προστίμων μετά από συνάντηση με το Υπουργό κ. Μαυραγάνη, εκπροσώπων της ΕΣΚΟ.

Λαμβάνοντας αφορμή τις εκλογές στο ΟΕΕ παρατηρώ ότι κομματικές παρατάξεις που διεκδικούν την ψήφο των οικονομολόγων και φοροτεχνικών είναι 6, ενώ οι παρατάξεις που κατέρχονται στις εκλογές και εκφράζουν κατά το πλείστον φοροτεχνικούς είναι 7, με φανταστικό μανδύα την μαγική λέξη ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ/ΟΙ.

Γιατί φίλοι και συνάδελφοι όλο αυτό το σκηνικό; Ποιοι δεν ήθελαν και δεν θέλουν την κοινή κάθοδο των φοροτεχνικών στις εκλογές του ΟΕΕ.

Με απορία διαβάζω στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για την προσπάθεια συμπόρευσης των φοροτεχνικών, τουλάχιστον στις εκλογές του ΟΕΕ, από πολλές πλευρές. Θεωρώ υποκριτική την προσπάθεια να πεισθούν οι συνάδελφοι για «του λόγου το αληθές» από τις πλευρές, για την κάθοδο στις εκλογές του ΟΕΕ.

Δεν είναι αποκυήματα φαντασίας τα παραπάνω αναφερόμενα αλλά διαπιστώσεις από όσους συμμετέχουν στο εκλογικό γίγνεσθαι του ΟΕΕ. Επειδή οι προβληματισμοί μας είναι ίδιοι, κοινοί και απαράλλαχτοι όλων των φοροτεχνικών, ακόμα και τώρα, ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ, ο καθένας από το μετερίζι του, αρκεί η σύμπλευσή μας στα κοινά προβλήματα, πρίν και μετά τις εκλογές του ΟΕΕ> Συνάδελφοι ας πάμε μαζικά, απαιτώντας και αξιώνοντας πλέον τα δικαιώματά μας ως κλάδος που μοχθεί νυχθημερόν, διότι και εμείς είμαστε επιστήμονες όχι υποδεέστεροι κάποιων άλλων.

Είμαστε ενωμένοι και είμαστε όλοι μαζί.

ΘΑΝΑΣΗΣ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ
ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΟΣ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΟΣ                                         


Η ΔΙΟΙΚΟΥΣΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ Ε.Σ.Κ.Ο.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                Ο ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ                  Ο Γ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΙΣΑΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ     ΤΖΙΡΙΤΑΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ    ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ ΘΑΝΑΣΗΣ


Θέλετε να δείτε τα σχόλια; Η προβολή των σχολίων απαιτεί την ενεργοποίηση των cookies, επιλογή η οποία έχει απενεργοποιηθεί απο εσάς.
Μπορείτε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies πατώντας εδώ και να επιτρέψετε την προβολή των σχολίων σε κάθε άρθρο.

Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης