Αποτελέσματα live αναζήτησης

Οι «μπίζνες» του Μπιλ Γκέιτς στην Ελλάδα

21 Ιανουάριου 2008 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτά
  • Θα συναντηθεί με τον Πρωθυπουργό και τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Αθήνα στις 28 Ιανουαρίου
Θα συναντηθεί με τον Πρωθυπουργό και τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Αθήνα στις 28 Ιανουαρίου


Με έντονο ενδιαφέρον αναμένονται οι συναντήσεις του κ. Μπιλ Γκέιτς με τον πρωθυπουργό κ. Κ. Καραμανλή, τον υπουργό Οικονομίας κ. Γ. Αλογοσκούφη αλλά και άλλους παράγοντες της κυβέρνησης, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Αθήνα, στις 28 Ιανουαρίου, αποσκοπώντας κυρίως στην επέκταση της συνεργασίας του ομίλου της Microsoft με το ελληνικό Δημόσιο αλλά και τον ιδιωτικό τομέα.

Ειδικότερα, σε ό,τι αφορά τη συνεργασία Microsoft με τον δημόσιο τομέα, θα πρέπει να υπενθυμισθεί ότι οι κκ. Γκέιτς και Αλογοσκούφης είχαν υπογράψει τον περασμένο Φεβρουάριο στη Λισαβόνα σχετική συμφωνία, η οποία προέβλεπε και τη δημιουργία ενός Κέντρου Καινοτομίας, από πλευράς Microsoft. Μάλιστα η συμφωνία αυτή επικυρώθηκε πριν από λίγες ημέρες, και έτσι το Κέντρο Καινοτομίας πρόκειται να εγκαινιασθεί κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Γκέιτς στην Αθήνα.

Ακόμη, πέραν όλων των προαναφερθέντων λόγων, ο αμερικανός δισεκατομμυριούχος της Πληροφορικής επιθυμεί προτού αποχωρήσει από την ενεργό δράση το εφετινό καλοκαίρι, να γνωρίσει το ελληνικό υποκατάστημα της εταιρείας το οποίο στα οκτώ χρόνια δραστηριοποίησής του (από το 2000) συμβάλλει σταθερά στην κερδοφορία του ομίλου.

Το Κέντρο Καινοτομίας της Microsoft στην Ελλάδα (Microsoft Innovation Center) θα στελεχωθεί με περίπου 20 ειδικούς, οι οποίοι θα παρέχουν σε ελληνικές επιχειρήσεις τεχνολογίας την υποστήριξη της Microsoft. Οι κύριοι τομείς δράσης θα είναι η ανάπτυξη τεχνολογικών δεξιοτήτων και η προώθηση της καινοτομίας. Ετσι, τόσο η ακαδημαϊκή κοινότητα όσο και οι νέες επιχειρήσεις, αλλά και οι εταιρείες ανάπτυξης λογισμικού θα έχουν τη δυνατότητα να δοκιμάζουν, να εφαρμόζουν πιλοτικά και να ενσωματώνουν τις πιο σύγχρονες τεχνολογίες στα προϊόντα και τις τεχνολογικές λύσεις που αναπτύσσουν στη χώρα μας.

Πηγή Το Βήμα


Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης