Αποτελέσματα live αναζήτησης

Ανακοίνωση Πανεπιστημονικής ενόψει των εκλογών στο Ο.Ε.Ε.

Ανακοίνωση Πανεπιστημονικής ενόψει των εκλογών στο Ο.Ε.Ε.
© Taxheaven - H εικόνα προστατεύεται από τον νόμο περι πνευματικής ιδιοκτησίας - Δείτε περισσότερα στους όρους χρήσης
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 6 λεπτά
 

http://www.dpk-o.gr/

11 ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ (ΔΠΚ-Ο)

Στις 11 Δεκέμβρη πραγματοποιούνται οι εκλογές στο Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδας (ΟΕΕ) για την ανάδειξη της Κεντρικής Διοίκησης, ΣτΑ και των Τοπικών διοικήσεων.

Το ΟΕΕ αποτελεί ακόμα ένα εργαλείο ταξικής συνεργασίας και ενσωμάτωσης, όπου συνυπάρχουν μισθωτοί και μικροί αυτοαπασχολούμενοι με μεγαλοστελέχη του κρατικού μηχανισμού και εκπροσώπους του κεφαλαίου. Ως φορέας του αστικού κράτους εχθρεύεται τα συμφέροντα των εργαζομένων.

Συμβάλλει στην επεξεργασία και την στήριξη όλων των αντιλαϊκών σχεδιασμών όλων των κυβερνήσεων και της Ε.Ε. Τοποθετείται σε όλα τα ζητήματα από την σκοπιά του κεφαλαίου και των αναγκών των μονοπωλίων. Προβάλλει θέσεις αστικής διαχείρισης προκειμένου να επιτευχθεί η καπιταλιστική ανάπτυξη. Στηρίζει αντιλαϊκές αναδιαρθρώσεις που πλήττουν και επιδρούν άμεσα στη ζωή μισθωτών και αυτοαπασχολούμενων οικονομολόγων.

Κυβερνητικές (νυν και πρώην) και συντεχνιακές παρατάξεις έβαλαν και συνεχίζουν να βάζουν πλάτη στην υλοποίηση αντιλαϊκών μέτρων που υπονομεύουν τα εργασιακά-επαγγελματικά δικαιώματα:

Στα εργασιακά και επαγγελματικά δικαιώματα

Οι αλλεπάλληλες αλλαγές (με την εφαρμογή συνθήκης Μπολκενστάιν, των ευρωενωσιακών οδηγιών 89/48 και 36/2005) στις διατάξεις για το επάγγελμα λογιστή-φοροτέχνη ήταν άμεσα συνδεδεμένες με την λεγόμενη «απελευθέρωση» του επαγγέλματος. Συνέβαλλαν να κυριαρχήσουν στο επάγγελμα οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι, ενώ διευρύνεται η στρατιά των πτυχιούχων που θα αναγκάζονται να δουλεύουν με χειρότερους όρους και ανύπαρκτα επαγγελματικά δικαιώματα.

-Η συντριπτική πλειοψηφία των παρατάξεων στο Ο.Ε.Ε. με τη στάση τους υπονόμευσαν τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας στον κλάδο λογιστών-φοροτεχνικών.

-Αποδέχτηκαν το ν.3842/2010, αργότερα οι ν.3919/2011 και ν.4152/2013, οι οποίοι συνέβαλλαν καθοριστικά στην εντατικοποίηση της εργασίας, στην ποινικοποίηση του επαγγέλματος, στη μετακύλιση των ευθυνών εργοδοσίας και κράτους στον εργαζόμενο επαγγελματία. Σήμερα τα σεμινάρια «αξιολόγησης» και η «δια βίου μάθηση», αύριο η «πιστοποίηση». Με αυτές τις διαδικασίες διευκολύνεται η συγκέντρωση των φοροτεχνικών, λογιστικών και ελεγκτικών εργασιών σε μεγάλες λογιστικές, συμβουλευτικές, ελεγκτικές επιχειρήσεις, θυγατρικές τραπεζών και ελεγκτικών εταιριών.

Εφαρμόζουν την απαράδεκτη διαδικασία εξετάσεων για την αναβάθμιση στην Ά Τάξη, φορτώνοντας σε χιλιάδες μισθωτούς και αυτοαπασχολούμενους επιπλέον εμπόδια στην επαγγελματική τους εξέλιξη και οικονομικά βάρη. Ψήφισαν και εφαρμόζουν την ετήσια υποχρεωτική επιμόρφωση για τους λογιστές-φοροτέχνες προσθέτοντας ένα ακόμα «χαράτσωμα». Η πλειοψηφία του Ο.Ε.Ε. έχει αποδεχτεί όλες τις αλλαγές που υποβαθμίζουν τα πτυχία και τα αποσυνδέουν από τα επαγγελματικά δικαιώματα.

Ενέκριναν και εφαρμόζουν τον κατάπτυστο Κώδικα Δεοντολογίας για τους λογιστές, βάζοντας την θηλιά στους αυτοαπασχολούμενους και μισθωτούς λογιστές-φοροτέχνες.

-Η κυβέρνηση ξεκίνησε την εφαρμογή του «κόφτη» από το Ο.Ε.Ε. με πρόσχημα την διαπίστωση ελλειμμάτων στους ισολογισμούς του ως ΝΠΔΔ. Η ΚΔ του ΟΕΕ όχι μόνο δεν αντέδρασε, με ευθύνη των παρατάξεων ΔΗΚΙΟ-ΠΑΣΚΟ-ΠΟΦΕΕ-ΕΣΚΟ-ΣΥΝΑΡΟ, αλλά υπερψήφισε την αναπροσαρμογή εσόδων-δαπανών με βάση τις υποδείξεις του υπουργείου, κόβοντας δαπάνες μισθοδοσίας και διατηρώντας ακέραιο το «χαράτσωμα» λογιστών-φοροτεχνών.

Σε ό,τι αφορά τα ασφαλιστικά δικαιώματα, η ηγεσία του ΟΕΕ προσπάθησε να παίξει το ρόλο της συναινετικής δύναμης όταν δημοσιοποιήθηκε το κατάπτυστο κυβερνητικό σχέδιο για το ασφαλιστικό. Αρνήθηκε να συγκαλέσει τη ΣτΑ για το θέμα, ενώ παζάρευε τα δικαιώματά μας, την ίδια ώρα που προσπάθησε να μπει «καπέλο» στις αγωνιστικές διαθέσεις. Το σχέδιο που ενέκρινε η πλειοψηφία της ΚΔ, ως πρόταση του ΟΕΕ για το ασφαλιστικό, είναι στην ουσία παραλλαγή του νόμου της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Η εκάστοτε πλειοψηφία της ΚΔ του ΟΕΕ στήριξε τους αντιλαϊκούς-αντιασφαλιστικούς νόμους που ψηφίστηκαν από ΝΔ-ΠΑΣΟΚ. Το ΟΕΕ πρωτοστάτησε στη δημιουργία επαγγελματικών ταμείων, ιδρύοντας το 2003 το αμαρτωλό ΕΤΑΟ (Επαγγελματικό Ταμείο Ασφάλισης Οικονομολόγων).

Η διέξοδος που προβάλλει το ΟΕΕ είναι γνωστή: αιματηρές θυσίες από τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα για την καπιταλιστική ανάπτυξη που δήθεν θα φέρει τις «καλύτερες μέρες». Τώρα «εξωστρέφεια», «νέα επιχειρηματικότητα», «καινοτομία» με αξιοποίηση των ΕΣΠΑ…και φθηνή εργατική δύναμη για να κερδίζουν οι καπιταλιστές. Αυτή είναι η «υγιής επιχειρηματικότητα» που προβάλλεται από άλλους, όπως και από το ΣΥΡΙΖΑ, σαν πρότυπο  ανάπτυξης.

Μόνο οι εκπρόσωποι της ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΩΝ(ΔΠΚ-Ο) κατήγγελλαν, καταψήφισαν με σταθερότητα, ενημέρωσαν και αντιτάχτηκαν με κάθε τρόπο σε αυτά τα νομοθετήματα! Κάλεσαν και καλούν τους λογιστές-φοροτέχνες να αντιταχτούν αγωνιστικά σε αυτά τα μέτρα!

Η ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΟΕΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΑ

Οι παρατάξεις ΔΗΚΙΟ(ΝΔ) και ΠΔΣΟ (πρώην ΠΑΣΚΟ, δυνάμεις ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ κ.α.) αποτελούν τους μηχανοδηγούς της πορείας του Ο.Ε.Ε., με «σταθμάρχη» την ΠΟΦΕΕ, ως μόνιμο συνεργάτη τους στα προεδρεία. Νομιμοποιούν και υλοποιούν την εκάστοτε κυβερνητική πολιτική και τα αντιλαϊκά μέτρα. Ακριβώς για αυτό το λόγο ακολουθούν τακτικές εκφυλισμού στα όργανα του Ο.Ε.Ε.

Η ΣΥΝΑΡΟ, η φωνή της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, στήριξε στην Κ.Δ όλες τις αντιδραστικές αλλαγές μαζί με ΔΗΚΙΟ-ΠΑΣΚΟ. Θέλει το ΟΕΕ μακρύ χέρι της σημερινής κυβέρνησης στην επεξεργασία των σχεδιασμών κεφαλαίου και Ε.Ε.

Οι λεγόμενες ανεξάρτητες συντεχνιακές παρατάξεις, ιδιαίτερα οι ΑΚΙΟΕ-ΠΟΦΕΕ, εξωραΐζουν την αντιλαϊκή πολιτική, γίνονται μόνιμοι «βαστάζοι» ή «διαδρομιστές» υπουργείων, πότε της μίας και πότε της άλλης κυβέρνησης. Δημαγωγούν συντεχνιακά, εκφράζουν τα συμφέροντα μεσαίων ή μεγάλων επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον τομέα των λογιστικών-φοροτεχνικών υπηρεσιών, απορροφώντας τη δυσαρέσκεια εκατοντάδων αυτοαπασχολούμενων λογιστών-φοροτεχνών.

Η ΑΡΣΥΟ (ψηφοδέλτιο της ΑΝΤΑΡΣΥΑ) αλλά και η ΕΑΣ-Ο (παράταξη της ΛΑΕ),  στοιχίζονται πίσω από το ψευτοδίλημμα για το λαό «ευρώ ή δραχμή» στα πλαίσια του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης.

Αναπαράγουν χιλιοειπωμένες θέσεις σοσιαλδημοκρατικής κοπής και ευρωσκεπτιστικές αναλύσεις για την ανασυγκρότηση της καπιταλιστικής οικονομία. Καλλιεργούν αυταπάτες ότι το ΟΕΕ μπορεί τάχα να παίξει φιλολαϊκό ρόλο.

Οι δυνάμεις που συσπειρώνονται στην ΕΑΣ-Ο, αφού πρώτα έπαιξαν το ρόλο «κράχτη» της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, παριστάνουν τώρα τις «μετανοούσες Μαγδαληνές» προβάλλοντας ένα κακέκτυπο της παλιάς ΣΥΡΙΖΑίκης ρητορικής. Προβάλλουν συντεχνιακές διαχειριστικές προτάσεις για το ΟΕΕ, πολλές από τις οποίες υλοποίησαν παλιότερα ΔΗΚΙΟ-ΠΑΣΚΟ. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ότι γίνονται υπέρμαχοι των αντιασφαλιστικών νόμων υπερθεματίζοντας για το αμαρτωλό ΕΤΑΟ και ζητούν την επανίδρυση του ΙΕΚΕΜ.

ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΩΝ (ΔΠΚ-Ο)

Κριτήριο ψήφου πρέπει να είναι η θέση της κάθε παράταξης για την καπιταλιστική οικονομική κρίση και τις κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η στάση και η πρακτική της στο Ο.Ε.Ε.

Στις 11 Δεκεμβρίου είναι αναγκαία η ενίσχυση της ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΛΟΓΩΝ(Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση Οικονομολόγων/ΔΠΚ-Ο), του ψηφοδελτίου που στηρίζουν και συμμετέχουν οι δυνάμεις του ΚΚΕ και ριζοσπάστες αγωνιστές του εργατικού-λαϊκού κινήματος.

Η παρέμβαση της ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ (ΔΠΚ-Ο):
*  Αποκάλυψε την αντιλαϊκή πολιτική και προειδοποίησε για τις αντιδραστικές επιλογές του Ο.Ε.Ε.
*  Στήριξε τις κινητοποιήσεις που οργάνωσαν τα σωματεία των λογιστών. Απαίτησε κατάργηση των αντιλαϊκών φορολογικών νόμων. Πρόβαλε το αίτημα να πληρώσει το κεφάλαιο και όχι ο λαός.
*  Αποκάλυψε τα αίτια και το χαρακτήρα της καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης, ως κρίση υπερσυσσώρευσης κεφαλαίου, τα αδιέξοδα του ίδιου του καπιταλιστικού συστήματος και τον αντιλαϊκό χαρακτήρα κάθε μορφής αστικής διαχείρισης.

Οι δυνάμεις που συμμετέχουν στο ψηφοδέλτιο της ΔΠΚ-Ο πασχίζουν για την οργάνωση των εργαζόμενων οικονομολόγων στο εργατικό-λαϊκό κίνημα, στηρίζουν και συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ και στην ΠΑΣΕΒΕ.

Η ΔΠΚ-Ο καλεί τους οικονομολόγους, μισθωτούς, μικρούς αυτοαπασχολούμενους επαγγελματίες, τους άνεργους και τους νέους οικονομολόγους:

Να οργανωθούν και να αντιπαλέψουν αποφασιστικά την ολομέτωπη επίθεση που δέχονται από το μεγάλο κεφάλαιο, την  Ευρωπαϊκή Ένωση (E.E.) και την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Να αποτρέψουν την υλοποίηση των καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων και των μνημονίων. Να εμποδίσουν την εφαρμογή όλων των μέτρων που ενισχύουν την ανταγωνιστικότητα των μονοπωλιακών ομίλων διαλύοντας τη ζωή τη δική τους και των οικογενειών τους. ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ διαγκωνίζονται μεταξύ τους για το ποιος είναι ικανότερος «διαπραγματευτής» των δανειακών συμβάσεων προς όφελος του κεφαλαίου.

Η ψήφος στην ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ(ΔΠΚ-Ο) συμβάλλει στην πραγματική καταδίκη της αντιλαϊκής πολιτικής. Σημαίνει ενίσχυση του οργανωμένου αγώνα για ριζικές αλλαγές στην οικονομία και στην εξουσία, για διεκδίκηση καλύτερης ζωής και ανάπτυξης που θα υπηρετεί τα λαϊκά συμφέροντα! Δεν συμβιβάζεται το συμφέρον του μισθωτού επιστήμονα με το συμφέρον του εργοδότη επιστήμονα, το συμφέρον του αυτοαπασχολούμενου επιστήμονα με τα συμφέροντα επιστημόνων-μετόχων των ομίλων, των μεγαλογραφείων και των εταιριών.

Η Ελπίδα και η προοπτική είναι στην ανασυγκρότηση του εργατικού-λαϊκού κινήματος και τη διαμόρφωση της Λαϊκής Συμμαχίας που θα συγκρούεται με το κεφάλαιο και την εξουσία του. Για τον άλλο δρόμο ανάπτυξης, με λαϊκή εξουσία, αποδέσμευση από την Ε.Ε. και μονομερή διαγραφή του χρέους, με κοινωνικοποίηση των βασικών συγκεντρωμένων μέσων παραγωγής, κατάργηση της καπιταλιστικής ιδιοκτησίας, κεντρικό σχεδιασμό και εργατικό έλεγχο που αποτελεί κοινωνική αναγκαιότητα.

Η ενίσχυση της ΔΠΚ-Ο αποτελεί προϋπόθεση για να μπουν εμπόδια στη λειτουργία του Ο.Ε.Ε. ως μηχανισμού υλοποίησης της αντιλαϊκής πολιτικής. Για να διεκδικηθούν από καλύτερες θέσεις σύγχρονα αιτήματα που ανταποκρίνονται στις ανάγκες μας.

Η δράση και η στάση της ΔΠΚ-Ο είναι το δικό μας διαπιστευτήριο με το οποίο ζητάμε την ψήφο σου.

ΨΗΦΟ ΣΤΗΝ ΔΠΚ-Ο


Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης