Αποτελέσματα live αναζήτησης

Το ΤΕΒΕ δεν έχει λεφτά για συντάξεις

17 Ιανουάριου 2008 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτά
  • Λύση στο άμεσο οικονομικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο Οργανισμός Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών και Εμπόρων καλείται να βρει η υπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας Φ. Πάλλη Πετραλιά πριν υποβάλει το σχέδιο νόμου για την... αναμόρφωση του ασφαλιστικού και των συντάξεων.
Το ΤΕΒΕ δεν έχει λεφτά για συντάξεις


Λύση στο άμεσο οικονομικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο Οργανισμός Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών και Εμπόρων καλείται να βρει η υπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας Φ. Πάλλη Πετραλιά πριν υποβάλει το σχέδιο νόμου για την... αναμόρφωση του ασφαλιστικού και των συντάξεων.

«Ο ΟΑΕΕ αντέχει να πληρώσει τις συντάξεις μέχρι το... Πάσχα», ήταν η δραματική προειδοποίηση που απηύθυνε χθες στην υπουργό ο πρόεδρος της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών, Βιοτεχνών και Εμπόρων Ελλάδος, Δημ. Ασημακόπουλος.

«Θα στηρίξουμε οικονομικά τον ΟΑΕΕ», απάντησε η υπουργός, υποσχόμενη στον πρόεδρο, αλλά και στον γενικό γραμματέα της ΓΣΕΒΕΕ, Ν. Σκορίνη (ο οποίος έθεσε το θέμα των αποθεματικών), ότι θα λάβει μέτρα ώστε να μη χρειαστεί ο ΟΑΕΕ να ρευστοποιήσει και άλλα περιουσιακά στοιχεία προκειμένου να πληρώσει τις συντάξεις.

Στη διάρκεια της συνάντησης (που έγινε στο πλαίσιο των ενημερωτικών επαφών της κ. Πετραλιά με τους κοινωνικούς εταίρους ενόψει της προετοιμασίας του τελικού πλαισίου της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης) η υπουργός υποσχέθηκε να εξετάσει την πρόταση της ΓΣΕΒΕΕ για την καθιέρωση (από πρόσθετες εισφορές) επικουρικής σύνταξης για τους ασφαλισμένους - ελεύθερους επαγγελματίες και να αντιμετωπίσει την αδικία (μείωση έως 27%) των συντάξεων από τη διαδοχική ασφάλιση.

Δεν δεσμεύτηκε, ωστόσο, για την πάγια χρηματοδότηση του ΟΑΕΕ από τον κρατικό προϋπολογισμό κατ αναλογία με τη χρηματοδότηση που δίδεται στο ΙΚΑ.

Πηγή Ημερησία


Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης