Αποτελέσματα live αναζήτησης

Αναβάλλεται για 15/2 η εξίσωση φόρου πετρελαίου θέρμανσης - κίνησης

11 Ιανουάριου 2008 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτά
  • Παράταση ενός μηνός –από τις 15 Ιανουαρίου στις 15 Φεβρουαρίου 2008– στην εφαρμογή του μέτρου για την εξομοίωση των συντελεστών του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης (ΕΦΚ) στο πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης έδωσε χθες το υπουργείο Οικονομικών.
Αναβάλλεται για 15/2 η εξίσωση φόρου πετρελαίου θέρμανσης - κίνησης

Παράταση ενός μηνός –από τις 15 Ιανουαρίου στις 15 Φεβρουαρίου 2008– στην εφαρμογή του μέτρου για την εξομοίωση των συντελεστών του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης (ΕΦΚ) στο πετρέλαιο θέρμανσης και κίνησης έδωσε χθες το υπουργείο Οικονομικών.

Στην τροποποίηση, στο σχετικό άρθρο του φορολογικού νομοσχεδίου, που συζητείται στη Βουλή, προχώρησε ο αρμόδιος υφυπουργός Οικονομικών Αντ. Μπέζας. Η παράταση ενός μήνα (15/2/2008) για την έναρξη εφαρμογής ισχύει και στην περίπτωση της επιβολής εφάπαξ φόρου επί των αποθεμάτων πετρελαίου θέρμανσης. Ερωτηθείς κατά τη διάρκεια συνέντευξης Tύπου για τους λόγους για τους οποίους αποφασίσθηκε η παράταση, ο κ. Μπέζας τους απέδωσε στην ανάγκη καλύτερης προετοιμασίας των αρμόδιων υπηρεσιών.

Εξάλλου, στις 24 Ιανουαρίου θα συνεδριάσει για πρώτη φορά το Εθνικό Συμβούλιο για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής, ενώ την ψήφιση του σχετικού νόμου θα ακολουθήσει η έκδοση σειράς υπουργικών αποφάσεων (ειδικά για το νέο φορολογικό καθεστώς σε πετρέλαιο και ακίνητα).

Εν τω μεταξύ, κατά τη συζήτηση στην αρμόδια επιτροπή ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γ. Μαγκριώτης προέβλεψε ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει στην επιβολή νέων φόρων, καθώς σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του η εκτέλεση του προϋπολογισμού του 2008 ξεκίνησε έχοντας ήδη χάσει ένα τουλάχιστον δισ. ευρώ από τη μη έγκαιρη εφαρμογή του νομοσχεδίου, που ισοδυναμεί περίπου με το 0,4% του ΑΕΠ.

Ειδικότερα, από τα στοιχεία που παρουσίασε, η κυβέρνηση είχε προϋπολογίσει να εισπράξει από την αύξηση του ΕΦΚ και την πάταξη του λαθρεμπορίου 1,2 δισ. ευρώ, ωστόσο στην έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου το ποσό αυτό ανέρχεται μόλις στα 450 εκατ. ευρώ.

Πηγή Express


Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης