Αποτελέσματα live αναζήτησης

Χρηματοδότηση Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων σε Προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ EΡΓΑΣΙΑΣ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ


Δελτίο Τύπου

Αθήνα, 25-10-2016                                   

Χρηματοδότηση Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων σε Προγράμματα Κοινωφελούς Εργασίας

Την Τετάρτη, 26 Οκτωβρίου 2016 και ώρα 12:00, στην Κεντρική Υπηρεσία του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων, η Αναπληρώτρια Υπουργός Εργασίας, Ράνια Αντωνοπούλου, θα απευθύνει χαιρετισμό στην εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί για τη σύσταση καταπιστευτικού λογαριασμού, μεταξύ του Ταμείου και των δικαιούχων Ο.Τ.Α του προγράμματος «Προώθηση της απασχόλησης μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα».

Ο πρόεδρος του Ταμείου, Κωνσταντίνος Βαρλαμίτης, θα υπογράψει σύμβαση με τους εκπροσώπους των 24 από τους 51 Δήμους-θύλακες υψηλής μακροχρόνιας ανεργίας για τη δημιουργία καταπιστευτικού λογαριασμού,  μέσω του οποίου θα επιχορηγούνται οι ΟΤΑ για την εκτέλεση των έργων που θα υλοποιήσουν στο πλαίσιο των προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας.  

Την ερχόμενη Τετάρτη, 2 Νοεμβρίου 2016, θα ακολουθήσει η υπογραφή αντίστοιχης σύμβασης του  Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων με τους εκπροσώπους από τους υπόλοιπους  27 Δήμους-θύλακες υψηλής μακροχρόνιας ανεργίας.

«Η σύσταση αυτού του ειδικού λογαριασμού δίνει τη δυνατότητα σε Δήμους με υψηλή μακροχρόνια ανεργία αλλά και πενιχρούς πόρους να υλοποιήσουν έργα, με αντίκτυπο στην τοπική κοινωνία.  Η νέα γενιά προγραμμάτων κοινωφελούς εργασίας σχεδιάστηκε  με επίκεντρο τον άνεργο και τις πραγματικές ανάγκες της τοπικής κοινωνίας.  Τα νέα προγράμματα δεν εξασφαλίζουν μόνο στους ανέργους 8μηνη εργασία με πλήρη ασφαλιστικά δικαιώματα, αλλά για πρώτη φορά δίνουν τη δυνατότητα στον άνεργο να βελτιώσει το βιογραφικό του, στην προσπάθεια επανένταξής του στην αγορά εργασίας», δήλωσε η κ. Αντωνοπούλου.

Want to see comments? Unfortunately this feature requires cookies currently not allowed by your settings. You may click here to change them if you wish to use this feature.

Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης