Αποτελέσματα live αναζήτησης

Περί τις 850 επιχειρήσεις συστάθηκαν στο νομό Καβάλας το 2007

8 Ιανουάριου 2008 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτά
  • Προσέγγισαν τις 850 οι νέες επιχειρήσεις που συστάθηκαν στο νομό Καβάλας το 2007, ενώ ο νέος αναπτυξιακός νόμος εκτιμάται ότι θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο για τη βελτίωση των οικονομικών μεγεθών της περιοχής, όπως τόνισε ο πρόεδρος του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου της πόλης, Αγγελος Τσατσούλης, στην τελετή κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας του φορέα. Το Επιμελητήριο Καβάλας συμπληρώνει φέτος 90ετία, οπότε η φετινή τελετή έλαβε επετειακό χαρακτήρα.
Περί τις 850 επιχειρήσεις συστάθηκαν στο νομό Καβάλας το 2007

Προσέγγισαν τις 850 οι νέες επιχειρήσεις που συστάθηκαν στο νομό Καβάλας το 2007, ενώ ο νέος αναπτυξιακός νόμος εκτιμάται ότι θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο για τη βελτίωση των οικονομικών μεγεθών της περιοχής, όπως τόνισε ο πρόεδρος του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου της πόλης, Αγγελος Τσατσούλης, στην τελετή κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας του φορέα. Το Επιμελητήριο Καβάλας συμπληρώνει φέτος 90ετία, οπότε η φετινή τελετή έλαβε επετειακό χαρακτήρα.

Κάνοντας τον απολογισμό της παρελθούσας χρήσης, ο κ.Τσατσούλης χαρακτήρισε το 2007 ως σημαντική χρονιά για την εθνική οικονομία, εξαιτίας της άρσης επιτήρησης της ελληνικής οικονομίας από την ΕΕ και της ένταξης Βουλγαρίας και Ρουμανίας στην Ένωση.

Στη διάρκεια της ομιλίας του, έθιξε μεταξύ άλλων τα ζητήματα της μείωσης της επιδότησης του κόστους εργασίας από το 12% που ίσχυε μέχρι πρότινος στο 4%, των καθυστερήσεων στην έναρξη κατασκευής των έργων επέκτασης του εμπορικού λιμανιού, αλλά και της σιδηροδρομικής σύνδεσης Καβάλας-Ξάνθης.

Εξέφρασε, εξάλλου, την ανησυχία του για το ενδεχόμενο κατασκευής μονάδας ηλεκτροπαραγωγής με λιθάνθρακα, λέγοντας ότι σε μια εποχή όπου άλλες διαδεδομένες μορφές ενέργειες -όπως το φυσικό αέριο- είναι ιδιαίτερα φιλικές προς το περιβάλλον, δεν μπορεί να χρησιμοποιείται ακόμη το κάρβουνο.

Από την πλευρά του, ο περιφερειάρχης ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, Δημήτρης Σταμάτης, διαβεβαίωσε τον πολιτικό και επιχειρηματικό κόσμο της περιοχής ότι το ενδιαφέρον της κυβέρνησης για την ελληνική περιφέρεια παραμένει πάντα ζωηρό. Αυτό αποδεικνύεται -όπως είπε- από το γεγονός ότι το 82% των πόρων του ΔΆ ΚΠΣ θα χρηματοδοτήσουν έργα που θα κατασκευαστούν στην Περιφέρεια.

Σε δηλώσεις του επ ευκαιρία της εκδήλωσης, ο πρώην υπουργός Μακεδονίας-Θράκης Γιώργος Καλαντζής, τόνισε πως οι μεταρρυθμίσεις της κυβέρνησης θα συνεχιστούν και ότι το Ασφαλιστικό θα είναι νόμος του κράτους μέχρι το Πάσχα. Για το θέμα της Ολυμπιακής σημείωσε ότι θα βρεθεί λύση, καθώς -όπως είπε- δεν είναι δυνατόν να επιβαρυνθεί ακόμα περισσότερο ο ελληνικός λαός._

Πηγή Express


Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης