Αποτελέσματα live αναζήτησης

Ο Μπ. Γκέιτς προβλέπει τη «δεύτερη ψηφιακή δεκαετία»

8 Ιανουάριου 2008 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 2 λεπτά
  • Η μεγαλύτερη έκθεση ηλεκτρονικών είναι έτοιμη να ανοίξει τις πύλες της στη Νεβάδα των ΗΠΑ, με τον Μπιλ Γκέιτς να χαιρετίζει την έναρξη μιας νέας ψηφιακής δεκαετίας.
Ο Μπ. Γκέιτς προβλέπει τη «δεύτερη ψηφιακή δεκαετία»

   
Η μεγαλύτερη έκθεση ηλεκτρονικών είναι έτοιμη να ανοίξει τις πύλες της στη Νεβάδα των ΗΠΑ, με τον Μπιλ Γκέιτς να χαιρετίζει την έναρξη μιας νέας ψηφιακής δεκαετίας.

Για πρώτη φορά, η έκθεση θα φιλοξενεί τμήμα αφιερωμένο στις φιλικές προς το περιβάλλον τεχνολογίες και αυτές που ευνοούν την ανάπτυξη της παγκόσμιας οικονομίας. Διάφορες εταιρείες που ειδικεύονται στον αυτοματισμό θα παρουσιάσουν τις λύσεις τους για τον αυτοματισμό των σπιτιών και τη μείωση της ενέργειας που χάνεται στην ψύξη και τη θέρμανση.

Στην τελευταία του ομιλία την Κυριακή, ο Γκέιτς προέβλεψε ότι τα επόμενα δέκα χρόνια θα φέρουν μεγάλες τεχνολογικές ανακαλύψεις. «Η πρώτη ψηφιακή δεκαετία είχε μεγάλη επιτυχία» ανέφερε ο Γκέιτς και πρόσθεσε «αυτή είναι μόνο η αρχή. Δεν υπάρχει τίποτα που να μας εμποδίζει από την επιτάχυνση μας προς τη δεύτερη ψηφιακή δεκαετία».

Σήμερα στον κόσμο υπάρχουν περισσότεροι από ένα δισεκατομμύριο υπολογιστές, ενώ περισσότερο από 40% του παγκόσμιου πληθυσμού έχει στην κατοχή του κινητό τηλέφωνο. Η νέα ψηφιακή δεκαετία θα είναι περισσότερο προσωποκεντρική, ενώ η τάση για ενημέρωση και ψυχαγωγία θα εξαρτάται περισσότερο από το λογισμικό, σύμφωνα με τον ιδρυτή της Microsoft.

«Η δεύτερη δεκαετία θα έχει στόχο τη σύνδεση των ανθρώπων μεταξύ τους», συνέχισε ο Γκέιτς στην ομιλία του. «Οι εφαρμογές για να επιτευχθεί αυτό θα υπάρχουν στο Διαδίκτυο και θα χρησιμοποιούν το καλύτερο λογισμικό».

Σύμφωνα με τον Γκέιτς, η εμπειρία του βίντεο υψηλής ευκρίνειας θα είναι παντού, από τις τηλεοράσεις μέχρι τις διαφημίσεις στο δρόμο. Οι άνθρωποι θα κινούνται σε ρεαλιστικούς τρισδιάστατους κόσμους που θα αφορούν επιχειρήσεις, ψώνια ή άλλες πτυχές της προσωπικής τους ζωής. Οι ηλεκτρονικές συσκευές θα είναι τόσο άρρηκτα συνδεδεμένες μεταξύ τους που τελικά οι άνθρωποι θα θεωρούν δεδομένη χρήση των στοιχείων τους οποτεδήποτε επιθυμούν».

Αν η πρώτη ψηφιακή δεκαετία είχε ως κύριο χαρακτηριστικό τη χρήση του πληκτρολογίου και του ποντικού, η νέα δεκαετία, σύμφωνα με τον Γκέιτς, θα γνωρίσει την έλευση των «φυσικών περιφερειακών», με τις οθόνες αφής να χρησιμοποιούνται όλο και περισσότερο και την ομιλία να αντικαθιστά το πληκτρολόγιο.

www.kathimerini.grΔημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης