Αποτελέσματα live αναζήτησης

Κ. Καραμανλής: Κοινωνικά επιβεβλημένη η μεταρρύθμιση του Ασφαλιστικού

8 Ιανουάριου 2008 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 2 λεπτά
  • Τη διεξαγωγή συζήτησης προ ημερησίας διατάξεως, με θέμα «Μεταρρύθμιση, για ένα σύγχρονο, κοινωνικά δίκαιο και βιώσιμο Ασφαλιστικό Σύστημα», ζητά ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής. Σε σχετική επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής Δ. Σιούφα, ο πρωθυπουργός σημειώνει ότι η μεταρρύθμιση του Ασφαλιστικού συστήματος είναι «επιτακτικά αναγκαία και κοινωνικά επιβεβλημένη» και ότι είναι ζήτημα ευθύνης όλων των πολιτικών και κοινωνικών φορέων.
Κ. Καραμανλής: Κοινωνικά επιβεβλημένη η μεταρρύθμιση του Ασφαλιστικού

Τη διεξαγωγή συζήτησης προ ημερησίας διατάξεως, με θέμα «Μεταρρύθμιση, για ένα σύγχρονο, κοινωνικά δίκαιο και βιώσιμο Ασφαλιστικό Σύστημα», ζητά ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής. Σε σχετική επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής Δ. Σιούφα, ο πρωθυπουργός σημειώνει ότι η μεταρρύθμιση του Ασφαλιστικού συστήματος είναι «επιτακτικά αναγκαία και κοινωνικά επιβεβλημένη» και ότι είναι ζήτημα ευθύνης όλων των πολιτικών και κοινωνικών φορέων.

Η επιστολή του κ. Καραμανλή έχει ως εξής: «Δεσμευτήκαμε στην προηγούμενη τετραετία να δρομολογήσουμε, αμέσως μετά τις εκλογές, ευρύτατο πολιτικό και κοινωνικό διάλογο, για μια ήπια και δίκαιη μεταρρύθμιση, που να απαλλάσσει το Ασφαλιστικό Σύστημα από τις στρεβλώσεις, τις ανισότητες, τις αδικίες του παρελθόντος. Μεταρρύθμιση για ένα σύγχρονο, κοινωνικά δίκαιο και βιώσιμο Ασφαλιστικό Σύστημα, χωρίς να αυξάνονται τα γενικά όρια ηλικίας, χωρίς να αυξάνονται οι εισφορές, χωρίς να μειώνονται οι συντάξεις. Μεταρρύθμιση, σε βάθος χρόνου, που εγγυάται ασφάλεια παροχών και συντάξεων για όλους. Αναπτύξαμε με σαφήνεια τους βασικούς άξονες των θέσεων και των στόχων μας, τόσο προεκλογικά, όσο και στις Προγραμματικές Δηλώσεις της Κυβέρνησης. Ξεκινήσαμε και συνεχίζουμε, στο πλαίσιο αυτό, όπως ακριβώς δεσμευτήκαμε, ευρύτατο Κοινοβουλευτικό και Δημόσιο Διάλογο. Επιδιώξαμε και επιδιώκουμε ουσιαστικό διάλογο, με όλες τις πολιτικές δυνάμεις και όλους τους κοινωνικούς εταίρους, χωρίς όρους και προαπαιτούμενα, χωρίς δογματισμούς, χωρίς προειλημμένες αποφάσεις. Συζητούμε με ευθύτητα και υπευθυνότητα, χωρίς εμμονές, χωρίς υπερβολές, χωρίς αγκυλώσεις. Ήμασταν και είμαστε ανοικτοί σε κάθε γόνιμη πρόταση, άποψη και ιδέα, με στόχο τη σύνθεση τους και τη διαμόρφωση της μέγιστης κοινής συνισταμένης. Η διαδικασία αυτή, διαδικασία δημοκρατική και προοδευτική, διαδικασία πολιτικής και κοινωνικής ευθύνης, συνεχίζεται με συνέπεια στις δεσμεύσεις και προσήλωση στους στόχους που συμφωνήσαμε με τους πολίτες. Αποτελεί, άλλωστε, κοινή πεποίθηση ότι η Μεταρρύθμιση του Ασφαλιστικού Συστήματος είναι επιτακτικά αναγκαία και κοινωνικά επιβεβλημένη. Είναι υποχρέωση στους πολλούς, στους οικονομικά ασθενέστερους, στις νέες και τους νέους μας, στις σημερινές και τις επόμενες γενιές.

»Κατόπιν των παραπάνω και επειδή η Μεταρρύθμιση του Ασφαλιστικού Συστήματος είναι ζήτημα ευθύνης όλων των πολιτικών και κοινωνικών φορέων, η Κυβέρνηση ζητά τη διεξαγωγή συζήτησης προ ημερησίας διατάξεως, με θέμα «Μεταρρύθμιση, για ένα σύγχρονο, κοινωνικά δίκαιο και βιώσιμο Ασφαλιστικό Σύστημα», σύμφωνα με το άρθρο 143 του Κανονισμού της Βουλής».

 www.kathimerini.grΔημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης