Αποτελέσματα live αναζήτησης

Mε νέα δεδομένα ο διάλογος για το ασφαλιστικό

4 Ιανουάριου 2008 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτά
  • ΝΕΟ γύρο διαλόγου με τους εκπροσώπους των κοινωνικών εταίρων για τη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού συστήματος, προανήγγειλε χθες η υπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας, Φάνη Πάλλη-Πετραλιά, μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό, Κ. Καραμανλή, στο Μέγαρο Μαξίμου. Στην προσπάθεια να αναστραφεί το κλίμα...
ΝΕΟ γύρο διαλόγου με τους εκπροσώπους των κοινωνικών εταίρων για τη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού συστήματος, προανήγγειλε χθες η υπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας, Φάνη Πάλλη-Πετραλιά, μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό, Κ. Καραμανλή, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Στην προσπάθεια να αναστραφεί το κλίμα που δημιουργήθηκε από τον ανεπιτυχή διάλογο στις επιτροπές της Βουλής επί υπουργίας Β. Μαγγίνα, η κα Πετραλιά επιχειρεί να πετύχει τη μέγιστη δυνατή συναίνεση για τις περιοριστικές αλλαγές που η κυβέρνηση κρίνει απαραίτητες για την επίλυση του ασφαλιστικού προβλήματος.

Μετά τη συνάντηση, η υπουργός δήλωσε χαρακτηριστικά: «προχωρούμε με υπευθυνότητα, με σχέδιο, με όσο το δυνατόν τη μέγιστη δυνατή κοινωνική συναίνεση. Με καλή διάθεση από όλες τις πλευρές πιστεύω ότι θα ξεπεραστούν πολλές δυσκολίες. Θέλω να πω ότι όλοι πλέον γνωρίζουμε ότι είναι απαραίτητο να προχωρήσουμε σε ένα δίκαιο και βιώσιμο ασφαλιστικό σύστημα, γιατί το πρόβλημα θα προκύψει μόνο εάν δεν προχωρήσει η μεταρρύθμιση».

Σύμφωνα με παράγοντες του υπουργείου Απασχόλησης, ο νέος γύρος διαλόγου εκτιμάται ότι θα έχει ολοκληρωθεί εντός του Ιανουαρίου, ώστε περί τα τέλη Φεβρουαρίου, η κυβέρνηση να είναι έτοιμη να καταθέσει το σχετικό νομοσχέδιο στη Βουλή.

Οι ρυθμίσεις που θα περιλαμβάνει θα στοχεύουν σε αλλαγές που θα εφαρμοσθούν σε βάθος χρόνου (πιθανότατα 15ετίας), σε εφαρμογές των νόμων Σιούφα και Ρέππα, παράλληλα με την παροχή κινήτρων για την παραμονή στην εργασία και την ασφάλιση, αντισταθμίζοντας περικοπές σε πρόωρες συνταξιοδοτήσεις, αλλά και ρυθμίσεις για την αντιμετώπιση της εισφοροδιαφυγής και εισφοροαποφυγής (ανασφάλιστη εργασία).

Η ΓΣΕΕ

Νομοθετική ρύθμιση, άμεσα, η οποία με αντικειμενικά και επικυρωμένα κριτήρια θα διασφαλίζει τα έσοδα και τις εισφορές των οικοδομικών έργων και εργασιών προς το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, ζητεί από την κυβέρνηση και την αρμόδια υπουργό Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας η ΓΣΕΕ


Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης