Αποτελέσματα live αναζήτησης

Κτηματογράφηση νέων περιοχών

31 Δεκέμβριος 2007
  • Aπό την προσεχή άνοιξη, και πιθανότατα από τον Απρίλιο, όπως τουλάχιστον εκτιμά η εταιρία του Κτηματολογίου, θα ξεκινήσει η διαδικασία της κτηματογράφησης στις 107 νέες περιοχές που έχουν ενταχθεί στο Εθνικό Κτηματολόγιο. Hδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι διαγωνισμοί για την επιλογή των φορέων που θα οργανώσουν και θα λειτουργήσουν τα γραφεία κτηματογράφησης, ενώ αναζητούνται οι χώροι που θα τα στεγάσουν.
Κτηματογράφηση νέων περιοχών

Aπό την προσεχή άνοιξη, και πιθανότατα από τον Απρίλιο, όπως τουλάχιστον εκτιμά η εταιρία του Κτηματολογίου, θα ξεκινήσει η διαδικασία της κτηματογράφησης στις 107 νέες περιοχές που έχουν ενταχθεί στο Εθνικό Κτηματολόγιο. Hδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι διαγωνισμοί για την επιλογή των φορέων που θα οργανώσουν και θα λειτουργήσουν τα γραφεία κτηματογράφησης, ενώ αναζητούνται οι χώροι που θα τα στεγάσουν.

Οι κάτοχοι ακινήτων στις υπό κτηματογράφηση περιοχές θα προσέρχονται στα γραφεία για να δηλώνουν τα ακίνητά τους, καταβάλλοντας το τέλος κτηματογράφησης των 35 ευρώ. Με την ολοκλήρωση της όλης διαδικασίας, κάτι που προσδιορίζεται χρονικά εντός του 2010 σύμφωνα με την Κτηματολόγιο Α.Ε., οι ιδιοκτήτες θα κληθούν να καταβάλουν και το αναλογικό τέλος κτηματογράφησης, που έχει οριστεί στο 1 τοις χιλίοις επί της αντικειμενικής αξίας του ακινήτου, μειωμένης κατά 20.000 ευρώ.

Σημειώνεται πως ως ανώτατο ύψος του αναλογικού τέλους κτηματογράφησης έχει οριστεί το ποσό των 900 ευρώ. Υπενθυμίζεται πως στο Εθνικό Κτηματολόγιο εντάσσονται το 2008 οι περισσότεροι μεγάλοι δήμοι της χώρας, μεταξύ αυτών ο δήμος Αθηναίων και άλλοι 68 δήμοι στο Λεκανοπέδιο, η συμπρωτεύουσα και ακόμη 14 δήμοι του νομού Θεσσαλονίκης, καθώς και οι πρωτεύουσες 23 νομών της χώρας. Πιο συγκεκριμένα, στο Κτηματολόγιο εντάσσονται οι εξής δήμοι:

• Νομός Αττικής: Δήμοι Αθηναίων, Αγίας Βαρβάρας, Αιγάλεω, Πειραιώς, Περιστερίου, Γαλατσίου, Ηρακλείου, Λυκοβρύσεως, Μεταμορφώσεως, Νέας Ιωνίας, Νέας Φιλαδέλφειας, Νέας Χαλκηδόνας, Παπάγου, Πεύκης, Ψυχικού, Αγίων Αναργύρων, Aνω Λιοσίων, Ασπροπύργου, Αχαρνών, Ζεφυρίου, Θρακομακεδόνων, Ιλίου, Καματερού, Κρυονερίου, Μάνδρας, Πετρουπόλεως, Φυλής, Χαϊδαρίου, Αγίου Στεφάνου, Ανθούσας, Ανοίξεως, Διονύσου, Δροσιάς, Εκάλης, Κηφισιάς, Μαραθώνος, Νέας Ερυθραίας, Νέας Μάκρης, Νέας Πεντέλης, Παλλήνης, Πεντέλης, Πικερμίου, Ραφήνας, Ροδοπόλεως (Μπάλας), Σταμάτας, Αλίμου, Αργυρουπόλεως, Γλυφάδας, Δάφνης, Ελληνικού, Ηλιουπόλεως, Μοσχάτου, Ταύρου, Υμηττού, Παλαιού Φαλήρου, Αγίου Κωνσταντίνου, Αναβύσου, Βάρης, Βούλας, Βουλιαγμένης, Καλυβίων - Θορικού, Κερατέας, Κουβαρά, Κρωπίας, Λαυρεωτικής, Μαρκοπούλου Μεσογαίας, Παλαιάς Φώκαιας, Σαρωνίδος, Καλλιθέας.

• Νομός Θεσσαλονίκης: Δήμοι Θεσσαλονίκης, Αγίου Παύλου, Αμπελοκήπων, Ελευθερίου Κορδελιού, Ευκαρπίας Ευόσμου, Ιωνίας (περιοχές Νέας Μαγνησίας και Διαβατών), Μενεμένης, Νεαπόλεως, Πευκών, Πολίχνης, Σταυρουπόλεως, Συκεών, Τριανδρίας, Ωραιοκάστρου.

• Υπόλοιπη Ελλάδα: Δήμοι Ναυπλίου, Τρίπολης, Λεβαδέων, Δράμας, Αλεξανδρουπόλεως, Ζακυνθίων, Πύργου, Ηγουμενίτσης, Καρδίτσης, Κιλκίς, Κοζάνης, Κορίνθου, Σπάρτης, Λαρίσης, Βόλου, Ξάνθης, Εδέσσης, Κατερίνης, Πρεβέζης, Σαμίων, Λαμιέων, Φλωρίνης, Πολυγύρου.

Με την ένταξη αυτών των περιοχών πρόκειται να καταγραφούν 6,7 δικαιώματα σε ακίνητα και να ενταχθούν στο Εθνικό Κτηματολόγιο περί τα 3,1 εκατ. στρέμματα.

Πηγή Express

Want to see comments? Unfortunately this feature requires cookies currently not allowed by your settings. You may click here to change them if you wish to use this feature.

Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης