Αποτελέσματα live αναζήτησης

Η Google σε δημοπρασία για άδεια ασύρματου δικτύου

27 Δεκέμβριου 2007 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτά
  • Η Google συγκαταλέγεται στις 260 εταιρείες που διεκδικούν μία από τις ασύρματες άδειες που θα δημοπρατηθούν τον Ιανουάριο στις ΗΠΑ, θέλοντας έτσι να επεκτείνει το ασύρματο δίκτυο της.
Η Google σε δημοπρασία για άδεια ασύρματου δικτύου

Η Google συγκαταλέγεται στις 260 εταιρείες που διεκδικούν μία από τις ασύρματες άδειες που θα δημοπρατηθούν τον Ιανουάριο στις ΗΠΑ, θέλοντας έτσι να επεκτείνει το ασύρματο δίκτυο της.

Οι άδειες αυτές θα δώσουν τη δυνατότητα στους χρήστες κινητών τηλεφώνων να έχουν καλύτερη πρόσβαση στο Διαδίκτυο μέσω του κινητού τους τηλεφώνου, ενώ η Google θα μπορέσει να διαθέσει στην αγορά ακόμη περισσότερες διαδικτυακές υπηρεσίες για τους καταναλωτές. Όπως αναφέρουν πολλοί αναλυτές, η Google είναι υποχρεωμένη να επεκταθεί σε πλατφόρμες εκτός των PC προκειμένου να συνεχίσει να είναι επικερδής.

Η εξασφάλιση μιας τέτοιας άδειας θα δώσει σημαντικό πλεονέκτημα στη Google λίγο πριν διαθέσει στην αγορά το Android, το λειτουργικό σύστημα για κινητά τηλέφωνα που αναπτύσσει η εταιρεία και που θα κυκλοφορήσει μέσα στους επόμενους μήνες.

Στη δημοπρασία των αδειών θα συμμετέχουν μερικές από τις κυριότερες εταιρείες τηλεπικοινωνιών των ΗΠΑ, όπως η AT&T και η Verizon. Η διαδικασία αφορά τέσσερις άδειες, μία εκ των οποίων είναι πανεθνικής κάλυψης.


Πηγή Καθημερινή


Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης