Αποτελέσματα live αναζήτησης

Νέος νόμος για τις πολεοδομίες το 2008

20 Δεκέμβριου 2007 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 2 λεπτά
  • Eντός του πρώτου εξαμήνου του 2008 θα είναι έτοιμο το σχέδιο νόμου του ΥΠΕΧΩΔΕ για την αναμόρφωση της πολεοδομικής νομοθεσίας. Με χθεσινή δήλωσή του ο υπουργός Γιώργος Σουφλιάς γνωστοποίησε πως η επεξεργασία των αλλαγών που πρέπει να γίνουν στη δαιδαλώδη, όπως τη χαρακτήρισε, πολεοδομική νομοθεσία βρίσκεται στο τέλος της και μέχρι το καλοκαίρι το ΥΠΕΧΩΔΕ θα προωθήσει προς ψήφιση το σχετικό νομοσχέδιο...
Νέος νόμος για τις πολεοδομίες το 2008

Eντός του πρώτου εξαμήνου του 2008 θα είναι έτοιμο το σχέδιο νόμου του ΥΠΕΧΩΔΕ για την αναμόρφωση της πολεοδομικής νομοθεσίας. Με χθεσινή δήλωσή του ο υπουργός Γιώργος Σουφλιάς γνωστοποίησε πως η επεξεργασία των αλλαγών που πρέπει να γίνουν στη δαιδαλώδη, όπως τη χαρακτήρισε, πολεοδομική νομοθεσία βρίσκεται στο τέλος της και μέχρι το καλοκαίρι το ΥΠΕΧΩΔΕ θα προωθήσει προς ψήφιση το σχετικό νομοσχέδιο.

Ο κ. Σουφλιάς επεσήμανε, επίσης, την ανάγκη ενίσχυσης με προσωπικό των πολεοδομιών της χώρας, την αρμοδιότητα λειτουργίας των οποίων έχουν οι δήμοι και οι νομαρχίες. Σχετικά με τις αυθαίρετες κατοικίες στην Aνατολική Αττική, ο κ. Σουφλιάς άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο αλλαγής του Προεδρικού Διατάγματος για τον Υμηττό, καθώς υποστήριξε ότι αυτό αφήνει κάποια «παράθυρα» για αυθαιρεσίες, μιας και επιτρέπει την έκδοση αδειών για αναψυκτήρια και άλλες παρεμφερείς κατασκευές σε όλη τη βΆ ζώνη. «Eχω ζητήσει από τις αρμόδιες υπηρεσίες να κλείσουν όλα αυτά τα «παραθυράκια», σημείωσε ο υπουργός, χωρίς όμως να ξεκαθαρίσει τι θα γίνει με τις κατοικίες που έχουν ήδη ανεγερθεί παράνομα στην περιοχή.

Εν τω μεταξύ, την περασμένη εβδομάδα ολοκληρώθηκε από το Εθνικό Συμβούλιο Χωροταξικού Σχεδιασμού και Αειφόρου Ανάπτυξης η διαδικασία γνωμοδότησης επί του Γενικού Χωροταξικού Πλαισίου. Τη γνωμοδότηση αποδέχθηκαν τα 12 από τα 19 μέλη του Συμβουλίου (τα τέσσερα μέλη είχαν ορισμένες παρατηρήσεις), ενώ τα επτά μέλη την καταψήφισαν. Ο κ. Σουφλιάς ανακοίνωσε ότι πολλές από τις παρατηρήσεις των μελών του συμβουλίου θα περιληφθούν στο τελικό κείμενο, καθώς και ότι μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου το Γενικό Χωροταξικό Πλαίσιο θα έχει προωθηθεί προς ψήφιση στη Βουλή. Επίσης, ανέφερε πως τον επόμενο μήνα το Εθνικό Συμβούλιο Χωροταξικού Σχεδιασμού θα αρχίσει να ασχολείται με τη γνωμοδότηση επί του Ειδικού Πλαισίου για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας. Θα ακολουθήσει η ίδια διαδικασία για το Χωροταξικό της Βιομηχανίας, ενώ θα ολοκληρωθεί και το αντίστοιχο σχέδιο για τον τουρισμό.

Πηγή Express


Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης