Αποτελέσματα live αναζήτησης

Οι απάνθρωποι

26 Σεπτέμβριος 2016

Οι απάνθρωποι, αυτοί που δεν έχουν μέσα τους ανθρωπιά, οι ψυχροί, σκληροί και ανελέητοι ζουν ανάμεσά μας. Τούτο όμως είναι φυσιολογικό όπως ας πούμε, η βροχή του χειμώνα.  

Λογικά, αυτοί οι απάνθρωποι, δεν μπορεί να είναι και η καταστροφή μας. Υπάρχει δυνατότητα να προστατευτείς από αυτούς αποφεύγοντάς τους. Ακριβώς όπως αν έχεις μια ομπρέλα σε κείνη τη βροχή που λέγαμε. Περπατάνε σε τούτο το πεζοδρόμιο; Πας στο απέναντι. Πίνουν τον καφέ σε τούτη τη γωνιά, πας παραδίπλα να ξαποστάσεις χωρίς να λερωθείς.

Μα επειδή φίλοι μου αναγνώστες, η λογική δεν έχει βάση σε τούτη την εποχή του παραλόγου, - ίσως και παλαιότερα -  οι απάνθρωποι δεν βρίσκονται απλά ανάμεσά μας μα βρίσκονται σε θέσεις που καθορίζουν την τύχη μας, σε θέσεις που δεν μπορείς να τους αποφύγεις, που αναγκάζεσαι  να τους υποστείς.  Απορείς πως είναι δυνατόν να βρίσκονται τέτοιοι ανάξιοι - ως απάνθρωποι -, αλλά όμως βρίσκονται εκεί και μάλιστα αμετακίνητοι.

Άλλοι απ’ αυτούς γράπωσαν τις θέσεις της πολιτικής εξουσίας και άλλοι της θρησκευτικής. Ναι !! Απάνθρωποι και στην θρησκευτική εξουσία,  εκεί όπου το χριστιανικό χρέος της αγάπης εκφράζεται μέσα από την ανθρωπιά και ο ελεήμων είναι ο αυθεντικός μιμητής του Θεού.  

Ακόμα και εκεί.

Σχετικά, ως ελάχιστο δείγμα,  διάβασα πρόσφατα μια ανάρτηση της κ Έλενα Ακρίτα  η  οποία κατήγγειλε:

«Ο Σεραφείμ Πειραιώς είναι απάνθρωπος. Διώχνει από το γηροκομείο Πειραιά, 32 τροφίμους γεροντάκια από 75 έως 93 ετών επειδή είναι καπνιστές. Είναι σκληρό να βλέπεις ένα γεροντάκι 93 χρόνων, φτωχό, να κλαίει γιατί δεν έχει που να μείνει. Όχι μόνο ραγίζει η καρδιά σου αλλά αντιλαμβάνεσαι ότι η αδικία και η μοχθηρία έχουν πρόθεση…»

Κι αναζητώντας τα σχετικά έγγραφα που ανακοινώνουν αυτήν την απόφαση, μόλις τα δεις, επιβεβαιώνεις την υποψία σου ότι οι απάνθρωποι συντάσσουν απάνθρωπες επιστολές.

Δείτε την αυτούσια, χωρίς να παραλείπεται τίποτα πλην των προσωπικών στοιχείων, όπως την ανάρτησε η κ. Ακρίτα:
    
Με Ημερομηνία αποστολής: 5/9/2016 από το «Διοικητικό Συμβούλιο του Ασύλου Πένητων Βας.Αθανασίου Πρωθιερέως –Γηροκομείο Πειραιώς» (σ.σ. έτος ίδρυσης 1891 …)  απευθυνόμενη σε έναν τρόφιμο  εν’ ονόματι Κωνσταντίνο ένας από τα προαναφερόμενα θύματα:

«Αξιότιμε κ ………..
Με την παρούσα σας γνωρίζουμε ότι το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιδρύματος με ομόφωνη απόφαση του στις 2.9.2016 αποφάσισε την καταγγελία των συμβάσεων  όλων των τροφίμων που τυγχάνουν καπνιστές, ανεξαρτήτως αν καπνίζουν εντός ή εκτός των κτιριακών εγκαταστάσεων του Ιδρύματος.
Εξάλλου σύμφωνα με το άρθρο Γ.9. του από ……… ιδιωτικού συμφωνητικού που υπεγράφη κατά την εισαγωγή σας στο ίδρυμα, ορίζεται κατά λέξη: «9. Ο τρόφιμος δηλώνει ότι δεν καπνίζει και ότι ουδέποτε κατά τη διάρκεια της παραμονής του στο Ίδρυμα θα καπνίσει. Η παράβαση αυτού του όρου χορηγεί το δικαίωμα στο ίδρυμα να απομακρύνει τον τρόφιμο από αυτό.»
Περαιτέρω σύμφωνα με το άρθρο Δ.4. του ιδίου παραπάνω συμφωνητικού το ίδρυμα δικαιούται ελεύθερα, αναιτιολόγητα και αζημίως να λύσει την έως άνω σύμβαση με καταγγελία, οποτεδήποτε και δίχως τήρηση οποιασδήποτε προθεσμίας.
Κατόπιν των ανωτέρω με την παρούσα καταγγέλλουμε την μεταξύ μας υφιστάμενη κατά τα παραπάνω σύμβαση και παρακαλούμε, όπως το συντομότερο δυνατόν αποχωρίσετε από το Ίδρυμα.»

Ναι που λέτε…

Έτσι τους είπαν: Το συντομότερο δυνατόν να μας αδειάζετε τη γωνιά. Και εσείς και οι άλλοι 31 τρόφιμοι.

Τα γεροντάκια που τόλμησαν να καπνίσουν να μας αδειάσουν την γωνιά.

Και μετά απ’ αυτά  - και τ’ άλλα τα γνωστά σε όλους μας που θέλεις χιλιάδες σελίδες για να τα καταγράψεις - , δεν σκέφτεσαι τους απάνθρωπους αυτούς,  μα το σφάλμα σου να τους αφήσεις να αποκτήσουν δύναμη.
   
Μα στην προσπάθεια σου να ενοχοποιήσεις τον εαυτό σου, για την εγκληματική σου αυτή αμέλεια, διαπιστώνεις πως αυτοί, απέκτησαν εξουσία πολύ πριν από σένα.
   
Αρχικά λες πως φταίει τελικά ο παππούς σου…
   
Μα όσο συνεχίζεις τον συλλογισμό σου βλέπεις πως η παρουσία των απάνθρωπων έχει πολύ μακρινή ιστορία. Πας πίσω, πίσω, κι άλλο πίσω, και πάλι θα δεις την απεχθή και ματωμένη παρουσία τους στην εξουσία.

Και το συμπέρασμα αναπόφευκτο και απρόσμενα για σένα:

Αδίκως προβληματίστηκες πως τους άφησες να αποκτήσουν τέτοια ισχύ και εξουσία και να αδικούν τόσους ανθρώπους. Γιατί τελικά καημένε, «Απάνθρωπος» και «Εξουσία» αποτελούν αναπόσπαστες πλευρές του ιδίου Νομίσματος.

Κι αν πάλι έχετε όρεξη για φασαρία και μου φέρεται παράδειγμα ανθρώπων που είχαν Εξουσία στην Πολιτική ή στην Εκκλησία και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να χαρακτηριστούν απάνθρωποι (π.χ. εδώ στα Χανιά είχαμε τον Άγιο  - κατ’ απόλυτη παραδοχή -  Μητροπολίτη Ειρηναίο Γαλανάκη1 )  έχω να σας πω πως γελαστήκατε. Αυτοί οι Άγιοι άνθρωποι, και οι όποιοι Συνετοί σε οποιανδήποτε χώρο,  δεν είχαν ποτέ Εξουσία ακόμα και αν είχαν την ανώτερη θέση. Για την ακρίβεια επεδίωκαν το αντίθετο, την απέπεμπαν την Εξουσία…


Σταυρουλάκης Αρτεμ. Κωνσταντίνος
Οικονομολόγος Ανωτάτης Βιομηχανικής Σχολής Θεσ/κης---
[1]
https://goo.gl/35WlER

 

Want to see comments? Unfortunately this feature requires cookies currently not allowed by your settings. You may click here to change them if you wish to use this feature.

Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης