Αποτελέσματα live αναζήτησης

Στη 14η θέση των πλουσιότερων χωρών της Ε.Ε. η Ελλάδα

18 Δεκέμβριου 2007 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτά
  • Στη 14 θέση της λίστας με τις πλουσιότερες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται η Ελλάδα με δείκτη 98 ενώ ως φτωχότερη κοινοτική χώρα είναι η Βουλγαρία. Στην πρώτη θέση, ως η πλουσιότερη χώρα της ΕΕ, εξακολουθεί να παραμένει το Λουξεμβούργο, ακολουθούμενο από την Ιρλανδία και την Ολλανδία με τέταρτη στον κατάλογο την Αυστρία.
Στη 14η θέση των πλουσιότερων χωρών της Ε.Ε. η Ελλάδα


Στη 14 θέση της λίστας με τις πλουσιότερες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης βρίσκεται η Ελλάδα με δείκτη 98 ενώ ως φτωχότερη κοινοτική χώρα είναι η Βουλγαρία. Στην πρώτη θέση, ως η πλουσιότερη χώρα της ΕΕ, εξακολουθεί να παραμένει το Λουξεμβούργο, ακολουθούμενο από την Ιρλανδία και την Ολλανδία με τέταρτη στον κατάλογο την Αυστρία.

Η Αυστρία σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε σήμερα η Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία το κατά κεφαλήν ΑΕΠ στη χώρα αυτή είναι κατά 28 υψηλότερο του μέσου όρου της Ένωσης. Σε σχέση με την προηγούμενη έρευνα της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας τον περασμένο Ιούνιο, ο δείκτης για την Αυστρία μειώθηκε κατά μία ποσοστιαία μονάδα, από το 129 στο 128, με τον κοινοτικό μέσο όρο (για τις 27 χώρες-μέλη) να είναι το 100.

Η Πορτογαλία, ως η μόνη από τις «παλιές» χώρες-μέλη, εμφανίζει ΑΕΠ χαμηλότερο από αρκετά νέα μέλη της ΕΕ, όπως της Κύπρου, της Σλοβενίας και της Τσεχίας.

www.kathimerini.gr


Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης