Αποτελέσματα live αναζήτησης

Χρηματοδοτική ενίσχυση ΟΑΕΕ

17 Δεκέμβριου 2007 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτά
  • Eπιπλέον κρατική επιχορήγηση αναμένεται να λάβει ο Οργανισμός Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ) για το 2008, με τροπολογία που θα κατατεθεί στη Βουλή τις επόμενες ημέρες. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, πέρα από το ποσό των 200 εκατ. ευρώ που ήδη προβλέπεται για την ενίσχυση του δεύτερου μεγαλύτερου ασφαλιστικού οργανισμού, η κυβέρνηση μετά από εκκλήσεις του διοικητή του ΟΑΕΕ Κωνσταντίνου Κόντου θα προχωρήσει σε νέα χρηματοδότηση. Δεν αποκλείεται και το ενδεχόμενο διπλασιασμού.
Χρηματοδοτική ενίσχυση ΟΑΕΕ

Eπιπλέον κρατική επιχορήγηση αναμένεται να λάβει ο Οργανισμός Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ) για το 2008, με τροπολογία που θα κατατεθεί στη Βουλή τις επόμενες ημέρες. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, πέρα από το ποσό των 200 εκατ. ευρώ που ήδη προβλέπεται για την ενίσχυση του δεύτερου μεγαλύτερου ασφαλιστικού οργανισμού, η κυβέρνηση μετά από εκκλήσεις του διοικητή του ΟΑΕΕ Κωνσταντίνου Κόντου θα προχωρήσει σε νέα χρηματοδότηση. Δεν αποκλείεται και το ενδεχόμενο διπλασιασμού.

Ο κ. Κόντος έχει κρούσει επανειλημμένες φορές τον κώδωνα του κινδύνου για τη βιωσιμότητα του Tαμείου. Αξίζει να αναφερθεί ότι με τα σημερινά δεδομένα και χωρίς επιπλέον κρατική ενίσχυση το έλλειμμα του Οργανισμού το 2008 αναμένεται να ξεπεράσει τα 220 εκατ. ευρώ.

Από τα κυριότερα είναι η έλλειψη προσωπικού και το υψηλό ποσοστό εισφοροδιαφυγής που ξεπερνά το 1 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με τον νόμο 2084 άρθρο 68, οι επιχειρήσεις για να θεωρούν βιβλία ή στοιχεία πρέπει να προσκομίζουν ασφαλιστική ενημερότητα από το Tαμείο. Σήμερα παρόλο που ο νόμος εξακολουθεί να υφίσταται, με διάφορες εγκυκλίους του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών έχει ατονήσει, αφού οι επιχειρήσεις μπορούν να θεωρούν μερικό αριθμό βιβλίων και στοιχείων, χωρίς να είναι εγγεγραμμένες στο Tαμείο ή να έχουν ασφαλιστική ενημερότητα. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τη ραγδαία αύξηση της εισφοροδιαφυγής στο 1 δισ. ευρώ, φτάνοντας το 30%-35%.

Για το παραπάνω θέμα ενημερώθηκε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Απασχόλησης Β. Μαγγίνας σε συνάντηση που είχε με τον διοικητή του Οργανισμού Κ. Κόντο. Η συζήτηση διεξήχθη σε πολύ καλό κλίμα και ο υπουργός Απασχόλησης ήταν θετικός στην αντιμετώπιση της εισφοροδιαφυγής με κάθε δυνατό τρόπο.

Επιπρόσθετα, ο κ. Κόντος αναφέρθηκε στην επέκταση του ΟΑΕΕ σε περιοχές με λιγότερους από 2.000 κατοίκους. Η προσθήκη των επαγγελματοβιοτεχνών αυτών, θα μπορούσε να γίνει σύμφωνα με το εισόδημά τους ανεξάρτητα από τον πληθυσμό. Κάτι που η κυβέρνηση φαίνεται να εξετάζει θετικά.

Πηγή express


Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης