Αποτελέσματα live αναζήτησης

Παραπομπή εφοριακών για χρηματισμό , και εφαρμογή των ευγεργετικών διατάξεων για τον φορολογούμενο

13 Δεκέμβριου 2007
  • Οι ευεργετικές διατάξεις προστασίας φορολογουμένων , που προβλέπονται από το Νόμο <a target='_blank' href='http://www.taxheaven.gr/laws/law/index/law/141' rel='tag laws'>3610/2007</a> για την φοροδιαφυγή άρχισαν να τίθενται σε εφαρμογή .
Υπ. Οικονομικών- Δελτίο Τύπου   

Αθήνα, 13-12-2007
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μετά από συντονισμένες ενέργειες των Υπηρεσιών του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών και της Ελληνικής Αστυνομίας συνελήφθησαν χθες και παραπέμφθηκαν στο Αυτόφωρο με την καταγγελία του χρηματισμού δύο εφοριακοί υπάλληλοι. Και οι δύο εφοριακοί υπάλληλοι ετέθησαν άμεσα εκτός υπηρεσίας.

Επισημαίνεται ότι για τον καταγγέλοντα επιχειρηματία φορολογούμενο ισχύουν οι ευεργετικές διατάξεις προστασίας του, που προβλέπονται από το Νόμο 3610/2007 για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής, δηλαδή απαλλαγή από προσαυξήσεις και πρόστιμα, η μη διενέργεια τακτικού φορολογικού ελέγχου για την τρέχουσα και τις δύο επόμενες φορολογικές χρήσεις, καθώς και η ολοκλήρωση του διενεργούμενου ελέγχου από υπαλλήλους άλλης ελεγκτικής Αρχής, υπό την εποπτεία αρμοδίου Επιθεωρητή.

Αποτελεί βασική προτεραιότητα του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών η πάταξη φαινομένων διαφθοράς. Στο πλαίσιο αυτό, παράλληλα με τους εσωτερικούς ελέγχους που εντείνονται για την αντιμετώπιση παρόμοιων φαινομένων, κρίνεται σημαντική και η συμβολή των φορολογουμένων. Για το λόγο αυτό, θεσπίστηκαν με το νόμο 3610/2007 ευεργετικές διατάξεις για όσους καταγγέλλουν επίορκους εφοριακούς υπαλλήλουςΘέλετε να δείτε τα σχόλια; Η προβολή των σχολίων απαιτεί την ενεργοποίηση των cookies, επιλογή η οποία έχει απενεργοποιηθεί απο εσάς.
Μπορείτε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies πατώντας εδώ και να επιτρέψετε την προβολή των σχολίων σε κάθε άρθρο.

Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης