Αποτελέσματα live αναζήτησης

Αντί σχολίου - Η ανασκόπηση της εβδομάδας που πέρασε - 8 έως 13 Αυγ.

Αντί σχολίου - Η ανασκόπηση της εβδομάδας που πέρασε - 8 έως 13 Αυγ.
© Taxheaven - H εικόνα προστατεύεται από τον νόμο περι πνευματικής ιδιοκτησίας - Δείτε περισσότερα στους όρους χρήσης


Καλημέρα καλή εβδομάδα.

Όπως  σημειώσαμε και στο σχόλιο της Δευτέρας την 1η Αυγούστου, η στήλη θα είναι μαζί σας πάλι τον Σεπτέμβριο.  Άντι σχολίου λοιπόν, παραθέτουμε τα σημαντικότερα θέματα της περασμένης εβδομάδας και μάλιστα μια ημέρα νωρίτερα. 

 

Πλαστικό χρήμα

 Τμήματα το νομοσχεδίου για τις ηλεκτρονικές πληρωμές αρχίζουν να βλέπουν το φως της δημοσιότητας. [Αυτό είναι το νομοσχέδιο για το πλαστικό χρήμα]
Το τι θα γίνει σχετικά με τις αποδείξεις και εάν και εφόσον θα χρειαστούμε και τις χειρόγραφες για το αφορολόγητο του 2016, παραμένει άγνωστο ακόμα

 

Εγχειρίδιο αλλαγών ν. 4410/2016 (πολυνομοσχέδιο)

  Εγχειρίδιο - οι σημαντικότερες αλλαγές στη φορολογία, τον Κ.Φ.Δ., το Φ.Π.Α. και στα Ε.Λ.Π. με το νόμο 4410/2016

 

Ρύθμιση οφειλών

 «Έχουμε εναλλακτικά σχέδια τα οποία θα είναι αντικείμενο της διαπραγμάτευσης» ανέφερε ο κ. Κατρούγκαλος και τόνισε ότι το ζήτημα της ρύθμισης των οφειλών θα είναι ένα από τα δύο που θα τεθούν κατά τη διαπραγμάτευση του Σεπτεμβρίου, εκτός των εργασιακών. [Γ. Κατρούγκαλος στον Realfm: Στο τραπέζι νέα ρύθμιση οφειλών]

 

Εν.Φ.Ι.Α. Και Ε9

 Για την εκκαθάριση του Εν.Φ.Ι.Α. από την πέμπτη 18 Αυγούστου και μέχρι την ολοκλήρωση αυτής, δεν θα είναι δυνατή η υποβολή Ε9 έτους 2016. Για τα υπόλοιπα δείτε εδώ την ανακοίνωση της Δ.ΗΛΕ.Δ.


 


Νέες ηλεκτρονικές υπηρεσίες από τον ΣΕΠΕ. Βεβαιώσεις και γνωστοποιήσεις που θα γίνονται πλέον ηλεκτρονικά

 Ποιες βεβαιώσεις και γνωστοποιήσεις θα γίνονται ηλεκτρονικά πλέον στο Σ.ΕΠ.Ε. - Οι νέες ηλεκτρονικές υπηρεσίες - Μέχρι 30.9.2016 η εγγραφή των εργοδοτών

 Και η απόφαση Αριθμ. οικ. 34331/Δ9.892/ 26.7.2016 Απλούστευση διαδικασιών Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (Σ.ΕΠ.Ε.) μέσω του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος του Σ.ΕΠ.Ε (ΟΠΣ-ΣΕΠΕ)
 


Έλεγχοι, φοροδιαφυγή, λουκέτα, pos

Αρκετές ήαν οι ειδήσεις και οι ανακοινώσεις σχετικά με το θέμα της φοροδιαφυγής και των λουκέτων που απσχόλησαν την επικαιρότητα της περασμένης εβδομάδας

 Για τις pos : Κατάσχεση 1.200 τερματικών ηλεκτρονικών συναλλαγών (POS), συνδεδεμένων με τράπεζα του εξωτερικού

 Για τα λουκέτα :  Γ. Χριστόπουλος: «Με πολύ προσοχή δίνονται οι εντολές για τα λουκέτα στις επιχειρήσεις - Δεν επρόκειτο για απλές παραβάσεις»

Γ. Πιτσιλής: «Το μέτρο της αναστολής λειτουργίας των επιχειρήσεων εφαρμόζεται με συνέπεια και με την δέουσα αυστηρότητα»

Γ.Γ.Δ.Ε.: 48ωρο σφράγισμα επιχείρησης στη Σαντορίνη

 Αποτελέσματα ελέγχων : Γ.Γ.Δ.Ε.: Κατάσχεση λαθραίων τσιγάρων από Ε' Τελωνείο Πειραιά

Τ. Αλεξιάδης: Βρέθηκαν 10 τόνοι λαθραίο οινόπνευμα και 20.000 «μαϊμού» προϊόντα

Παραβάσεις της φορολογικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας και του υγειονομικού κανονισμού σε 81 επιχειρήσεις και καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος κατά το διάστημα 25/06 - 07/08

Τα αποτελέσματα των ελέγχων των offshore εταιριών στο Κρανίδι και στο Πόρτο χέλι

 

 Προληπτικοί έλεγχοι

Διονύσης Γεωργιόπουλος: «Δεν μπορεί να βρίσκεται ένας εφοριακός πάνω από κάθε ταμειακή μηχανή. Έχουμε υπερβεί τον εαυτό μας»

Οδηγίες της Γ.Γ.Δ.Ε. για τους προληπτικούς ελέγχους 2016

 

Αγρότες


Ο ορισμός του κατ επάγγελμα αγρότη - 296 χιλ. ήταν οι επαγγελματίες αγρότες το 2014
 
Σύμφωνα με έγγραφο που κατέθεσε στην βουλή ο Υπ.αγροτικής ανάπτυξης, και σε ό,τι αφορά αφορά στον χαρακτηρισμό του επαγγελματία αγρότη, σημειώνεται ότι ο αγρότης που ενδιαφέρεται να χαρακτηριστεί ως επαγγελματίας, θα πρέπει να πληροί σωρευτικά τις προϋποθέσεις της παραγράφου 1 του άρθρου 65 του νόμου 4389/2016.
 
Μεταξύ άλλων πρέπει:
 
α) να λαμβάνει από την απασχόλησή του σε αγροτική δραστηριότητα το 50% τουλάχιστον του συνολικού ετήσιου εισοδήματος του και
 
β) να ασχολείται επαγγελματικά με αγροτική δραστηριότητα στην εκμετάλλευσή του τουλάχιστον κατά 30% του συνολικού ετήσιου χρόνου εργασίας του.
 

 

Ενίσχυση ρευστότητας ύψους 107 εκατ. ευρώ σε 100.000 αγρότες
  Μετά και την υπογραφή της σχετικής απόφασης από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλη Αποστόλου ο ΟΠΕΚΕΠΕ θα καταβάλει 91 εκατ. ευρώ σε 84.000 δικαιούχους παραγωγούς για την Εξισωτική Αποζημίωση έτους 2015. 

 


Σε δημόσια διαβούλευση το σχέδιο νόμου για το νέο σύστημα αδειοδότησης των επιχειρήσεων
  Ο Υπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, κ. Γεώργιος Σταθάκης και η Υφυπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού αρμόδια για τα θέματα Βιομηχανίας, κα. Θεοδώρα Τζάκρη έθεσαν από τις 9 Αυγούστου 2016 σε δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση το σχέδιο νόμου «Νέο θεσμικό πλαίσιο για την άσκηση οικονομικής δραστηριότητας και άλλες διατάξεις», το οποίο έχει ως στόχο τη βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος μέσω της ορθολογικής μεταρρύθμισης του συστήματος αδειοδότησης των επιχειρήσεων και την απλοποίηση των διαδικασιών άσκησης των οικονομικών δραστηριοτήτων. Ο νόμος θα αποτελέσει τον οδηγό αδειοδότησης όλων των οικονομικών δραστηριoτήτων, ενώ στο πεδίο εφαρμογής αυτού καταρχήν υπάγονται οι μεταποιητικές και συναφείς δραστηριότητες τροφίμων και ποτών, τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και οι δραστηριότητες που αφορούν στη λειτουργία των τουριστικών καταλυμάτων.
  Δείτε το σχέδιο νόμου «Νέο Θεσμικό πλαίσιο για την άσκηση οικονομικής δραστηριότητας και άλλες διατάξεις.»
  Και τις δηλώσεις της Θ. Τζάκρη σε σχετικό θέμα  «Μέχρι το 2017 η απλούστευση των διαδικασιών αδειοδότησης θα εφαρμοστεί στο σύνολο των οικονομικών δραστηριοτήτων»

 

← ●●●● § ●●●● →

 

 

Επισημάνσεις

 

← ●●●● § ●●●● →

Διάφορες Φορολογικές αποφάσεις


 

ΔΕΑΦ Α 1118203 ΕΞ 2016/ 29.7.2016 Χρονική διάρκεια των γνωματεύσεων αναπηρίας που εκδίδονται από τα ΚΕΠΑ
 
  Με την εγκύκλιο αυτή επισημαίνεται ότι στις περιπτώσεις που κατά την εκκαθάριση των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος προσώπων με αναπηρία, παρατηρείται σε εκδοθείσα από τα ΚΕ.Π.Α. γνωμάτευση ότι η κρίση για τη διάρκεια της αναπηρίας δεν αφορά στο σύνολο των μηνών του φορολογικού έτους, ο φορολογούμενος θα τύχει της ανάλογης φορολογικής ελάφρυνσης ή απαλλαγής για ολόκληρη τη χρήση, καθόσον από τη φορολογική νομοθεσία δεν προβλέπεται ο επιμερισμός αυτής (της φορολογικής ελάφρυνσης/απαλλαγής) στους μήνες της χρήσης.

 

Αρ. πρωτ.: ΔΑΕΦΚ/ 3325/Ε 51/ 12.7.2016 Φορολογική ενημερότητα για την καταβολή δωρεάν κρατικής αρωγής
 
Σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, η στεγαστική συνδρομή που χορηγείται από τη Δ.Α.Ε.Φ.Κ./ΥΠ.Υ.ΜΕ.ΔΙ. λόγω φυσικών καταστροφών, χορηγείται με σκοπό να χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά και μόνο για την αποκατάσταση των κτιρίων τους που έχουν πληγεί από θεομηνίες (σεισμούς, πυρκαγιές, πλημμύρες, κατολισθήσεις κ.λπ.), με κυρίαρχο στόχο τη στέγαση των πληγέντων, συμβάλλοντας στη διατήρηση του δομικού πλούτου της χώρας. Επισημαίνεται ότι όπως προβλέπεται από τις ισχύουσες διατάξεις, σε περίπτωση που ο δικαιούχος δεν χρησιμοποιήσει αποδεδειγμένα τη στεγαστική συνδρομή για την αποκατάσταση του πληγέντος κτιρίου του, αυτή επιστρέφεται εντόκως και με επιπλέον κυρώσεις.
 
Βάσει των ανωτέρω, η άποψη της Υπηρεσίας είναι ότι η δωρεάν κρατική αρωγή για την αποκατάσταση των πληγέντων κτιρίων, πρέπει να εξαιρείται από τα ποσά που συμψηφίζονται με υποχρεώσεις των φορολογουμένων προς το Δημόσιο και κατά συνέπεια να εξαιρείται από την απαίτηση της προσκόμισης αποδεικτικού ενημερότητας για τη διενέργεια των πράξεων ή συναλλαγών.

 

ΠΟΛ.1120/2016 Παράταση και αναστολή καταβολής βεβαιωμένων οφειλών, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων που εκδηλώθηκαν στις 25 Ιουνίου 2016 στις Δημοτικές Ενότητες......
  Παρατείνονται μέχρι και την 27/12/2016 οι προθεσμίες καταβολής των βεβαιωμένων οφειλών των φυσικών προσώπων και των νομικών προσώπων και οντοτήτων, που έχουν την κύρια κατοικία ή την κύρια εγκατάσταση (έδρα) στις Δημοτικές Ενότητες Τεγέας, Κορυθίου και Τρίπολης του Δήμου Τρίπολης και στους οικισμούς Μηλιάς των Τ.Κ. Νεστάνης, Λουκά της Δ.Ε. Μαντινείας, Πηγαδακίων της Δ.Ε. Σκιρίτιδας, Ασέας και Αθηναίου της Δ.Ε. Βαλτετσίου του Δήμου Τρίπολης της Περιφερειακής Ενότητας Αρκαδίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου που λήγουν ή έληξαν από την ημερομηνία έκδοσης της παρούσας έως και 27/12/2016. Έως την ίδια ημερομηνία και για τις ίδιες οφειλές και πρόσωπα, παρατείνονται και οι προθεσμίες καταβολής των δόσεων ρυθμίσεων / διευκολύνσεων τμηματικής καταβολής βεβαιωμένων οφειλών.

 

Κ.Υ.Α. αριθμ. 106/2016/ 5.8.2016 Αντικατάσταση του άρθρου 82 «Γιαούρτι» του Κώδικα Τροφίμων και Ποτών (ΚΤΠ) (ΦΕΚ 788/ Β/31.12.1987), όπως ισχύει
  Αντικατάσταση του άρθρου 82 «Γιαούρτι» του Κώδικα Τροφίμων και Ποτών (ΚΤΠ) (ΦΕΚ 788/ Β/31.12.1987)

 

Αριθ. πρωτ.: 30/003/000/2804/ 11.8.2016 Κοινοποίηση του π.δ. 51/2016 περί οινολογικών εργαστηρίων
 
 
Με την απόφαση αυτή κοινοποιείται το ΠΔ 51/2016. Με το εν λόγω π.δ. επέρχονται οι αναγκαίες προσαρμογές, όσον αφορά τα της λειτουργίας των οινολογικών εργαστηρίων, ώστε να είναι σε συμφωνία με τις σχετικές διατάξεις του ν. 3919/2011 «Αρχή της επαγγελματικής ελευθερίας, κατάργηση αδικαιολόγητων περιορισμών στην πρόσβαση και άσκηση επαγγελμάτων» (Α' 32), όπως ισχύει. Έτσι, σύμφωνα με το κοινοποιούμενο π.δ. δεν απαιτείται, πλέον, η χορήγηση διοικητικής άδειας, από τις κρατικές αρχές, προκειμένου να ιδρυθούν και να λειτουργήσουν τα οινολογικά εργαστήρια, καθ' ότι τούτο συνιστά περιορισμό στην ελεύθερη άσκηση του επαγγέλματος του οινολόγου, ενώ καταργούνται και διάφορες προϋποθέσεις και περιορισμοί, που ίσχυαν μέχρι σήμερα, για τη λειτουργία των οινολογικών εργαστηρίων.

 

← ●●●● § ●●●● →

Εργατικά ασφαλιστικά

 

Εγκύκλιος του Υπ. Εργασίας για τις εισφορές υγειονομικής περίθαλψης συνταξιούχων που καλύπτονται για παροχές υγειονομικής περίθαλψης από τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ.

Αρ. πρωτ.: Φ. 10070/οικ. 23637/977/ 8.8.2016 Γνωστοποίηση διατάξεων του άρθρου 44 του ν.4387/2016 (ΦΕΚ 85/τ.Α΄/12-5-2016)
  Το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης γνωστοποιεί με την εγκύκλιο αυτή, τις διατάξεις του άρθρου 44 του ν. 4387/2016 σχετικά με τον ενιαίο τρόπο υπολογισμού των εισφορών υγειονομικής περίθαλψης των συνταξιούχων που καλύπτονται για παροχές υγειονομικής περίθαλψης από τον Ε.Ο.Π.Υ.Υ.

 

Άρθρα Η εορτή της 15ης Αυγούστου

 

Εγκύκλιος Ο.Α.Ε.Ε. αρ. 20/4.8.2016  Χορήγηση προσωρινής σύνταξης με τις νέες διατάξεις του άρθρου 29 του ν. 4387/2016
 
Με την διάταξη του άρθρου 29 του ν.4387/2016 επήλθαν τροποποιήσεις στο ισχύον νομικό καθεστώς και τέθηκε σε νέα βάση το θέμα της χορήγησης προσωρινής σύνταξης, για όσους λαμβάνουν σύνταξη με τον τρόπο υπολογισμού που προβλέπεται από τις διατάξεις του ν.4387/2016.

Με τη νέα εγκύκλιο αναλύονται οι όροι χορήγησης της νέας προσωρινής σύνταξης και αφορά περιπτώσεις χορήγησης σύνταξης βάσει αρθρ. 94 ν. 4387/2016.

Στο πλαίσιο εφαρμογής της νέας εγκυκλίου, η προσωρινή σύνταξη θα χορηγείται σε υποψήφιους συνταξιούχους όλων των κατηγοριών (γήρατος - αναπηρίας - θανάτου) οι οποίοι:

α) Δεν έχουν καμία ληξιπρόθεσμη οφειλή από ασφαλιστικές εισφορές κατά την υποβολή της αίτησης για σύνταξη
β) Είχαν μεν ληξιπρόθεσμη οφειλή κατά την αίτηση συνταξιοδότησης αλλά στη συνέχεια την εξόφλησαν 
γ) Έχουν οφειλή μόνο από αναγνώριση πλασματικών χρόνων
Για ασφαλισμένους με ληξιπρόθεσμες οφειλές, θα ακολουθήσουν οδηγίες, μετά την παροχή διευκρινίσεων από το αρμόδιο Υπουργείο, σχετικά με τον τρόπο παρακράτησης οφειλών από την προσωρινή και οριστική σύνταξη.
  Για το ίδιο θέμα ανακοίνωση του  Ο.Α.Ε.Ε.: «Δεν προκύπτει από την εγκύκλιο 20/2016 ότι ο οργανισμός δεν χορηγεί συντάξεις στους οφειλέτες γενικά»
 

 

Εγκύκλιος Ο.Α.Ε.Ε. αρ. 19/4.8.2016 Ασφαλιστικό καθεστώς μελών Ιδιότυπων Μεταφορικών Εταιρειών (Ι.Μ.Ε. - ΕΠΕ)
 
Οι Ι.Μ.Ε. - ΕΠΕ δεν έχουν ιδιοκτησιακό καθεστώς επί των ΔΧ αυτοκινήτων - τα οποία εξακολουθούν να παραμένουν στο όνομα των εταίρων - παρά μόνο τη χρήση αυτών. Και τούτο για τυπικούς και μόνο λόγους, κατ' επιταγή του ν. 383/76, καθώς στην πράξη την χρήση και εκμετάλλευση έχει ο ιδιοκτήτης.

Ως εκ τούτου, υποχρέωση ασφάλισης στον ΟΑΕΕ έχουν τα φυσικά πρόσωπα, μέλη των ΙΜΕ -ΕΠΕ, ως ιδιοκτήτες των ΔΧ αυτοκινήτων (όπως αποδεικνύεται από τις άδειες κυκλοφορίας).

 

Αριθμ. πρωτ.: ΔΙΔΑΔ/Φ.31. 54/2365/οικ. 21426/ 9.8.2016 Π.Δ. 69/2016 - Αναγνώριση προϋπηρεσίας εκτός δημοσίου τομέα
  Διευκρινίσεις σχετικά με την αναγνώριση προϋπηρεσίας εκτός δημοσίου τομέα, και σε συνέχεια της αριθ. ΔΙΔΑΔ/Φ.31.54/2355/οικ.20352/27.7.2016 εγκυκλίου αλλά και του  Π.Δ/τος. 69/2016 (Α' 127),

 

Αρ. πρωτ.: Φ. 80000/οικ. 36222/1398/ 8.8.2016 Γνωστοποίηση διατάξεων του ν.4411/2016 (Α’142)
  Με την απόφαση αυτή διευκρινίζεται ότι η υπ’ αρ. Φ. 80000/οικ.28939/1153/30.6.2016 εγκύκλιος παύει να ισχύει από 1/8/2016 και το υπουργείο ενημερώνει τις αρμόδιες υπηρεσίες ότι  οι συνταξιούχοι, που με βάση το άρθρο 92 του ν.4387/2016 παύουν να είναι δικαιούχοι ΕΚΑΣ, πρέπει να λαμβάνουν τα φάρμακα χωρίς συμμετοχή στη δαπάνη φαρμακευτικής περίθαλψης για τους ίδιους , και τα προστατευόμενα μέλη οικογενείας τους.

 

Φ 80000/οικ. 35384/1276/ 1.8.2016 Καθορισμός της διαδικασίας, του τρόπου και της αποτύπωσης της απογραφής των πάσης φύσεως περιουσιακών στοιχείων, απαιτήσεων και υποχρεώσεων, καθώς και των χρηματικών διαθεσίμων των φορέων κύριας κοινωνικής ασφάλισης του άρθρου 53 του N. 4387/2016, οι οποίοι από 01.01.2017 εντάσσονται στον Ενιαίο φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (Ε.Φ.Κ.Α.)
  Η απόφαση με τις λεπτομέρειες κι τα χρονοδιαγράμματα για την απογραφή των ασφαλιστικών ταμείων που θα ενταχθούν στον νέο φορέα ασφάλισης ΕΦΚΑ

 

Νέα προγράμματα

  Προδημοσίευση Ενιαίας Δράσης Κρατικών Ενισχύσεων «ΕΡΕΥΝΩ – ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ – ΚΑΙΝΟΤΟΜΩ»


 

← ●●●● § ●●●● →

Χρηστικά άρθρα του κόμβου

 

 

 

 

Αποφάσεις ΣΛΟΤ

  Σ.ΛΟ.Τ. αριθμ. πρωτ.: 1404 ΕΞ 23.6.2016 Συναλλαγματικές Διαφορές Τραπεζών

 

Αποφάσεις ΓΕΜΗ

 Γ.Ε.ΜΗ. αρ. πρωτ.: 409/1.9.2015 Αντιμετώπιση Ενστάσεων Ατομικών Επιχειρήσεων - Μελών σας για την υποχρεωτική καταχώριση των στο ΓΕΜΗ
 Γ.Ε.ΜΗ. αρ. πρωτ.: 425/16.9.2015 Αντιμετώπιση αιτήματος καταχώρισης στο ΓΕΜΗ μετά από έλεγχο της απογραφής, εταιρίας ΟΕ
 Γ.Ε.ΜΗ. αρ. πρωτ.: 426/16.9.2015 Αντιμετώπιση αιτήματος καταχώρισης στο ΓΕΜΗ τροποποίησης καταστατικού της εταιρίας ΟΕ
 Γ.Ε.ΜΗ. αρ. πρωτ.: 343/14.10.2015 Αντιμετώπιση αιτήματος διαγραφής Κοινοπραξίας
 

 

← ●●●● § ●●●● →

 

Φορολογικές υποχρεώσεις εβδομάδας.

  1. 16 Αυγ 2016  Υποβολή της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων που συμμετέχουν σε νομικά πρόσωπα που τηρούν απλογραφικά για το φορολογικό έτος 2015

 

 


Σημαντικές φορολογικές και λοιπές υποχρεώσεις μηνός Αυγούστου 2016

 

← ●●●● § ●●●● →

Επίλογος

Χρόνια πολλά και καλή ξεκούραση.

Ο Αθλητισμός δεν είναι μόνο "πάρτι" εκατομμυρίων και διαφημίσεις πολυεθνικών. Ο υγιής Αθλητισμός ενώνει και φέρνει τον άνθρωπο πιο κοντά. 


 

 Παράρτημα

Νόμοι που δημοσιεύθηκαν την περασμένη εβδομάδα

  [4414/2016] Νόμος 4414/2016 Νέο καθεστώς στήριξης των σταθμών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και Συμπαραγωγή Ηλεκτρισμού και Θερμότητας Υψηλής Απόδοσης - Διατάξεις για το νομικό και λειτουργικό διαχωρισμό των κλάδων προμήθειας και διανομής στην αγορά του φυσικού αερίου και άλλες διατάξεις

  Κωδικοποιήθηκε το φορολογικό αρχείο του κόμβου με το νέο νόμο 4414/2016

  [4413/2016] Νόμος 4413/2016 Ανάθεση και εκτέλεση συμβάσεων παραχώρησης - Εναρμόνιση με την Οδηγία 2014/23/ΕΕ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 26ης Φεβρουαρίου 2014 σχετικά με την ανάθεση συμβάσεων παραχώρησης (ΕΕ L 94/1/28.3.2014) και άλλες διατάξεις

  Δημοσιεύθηκε ο νόμος 4413/2016 με την παράταση υποβολής Ε9 με μειωμένο πρόστιμο και με τις αυστηρές ποινές για τις «πειραγμένες» αντλίες και ο νόμος 4412/2016 για τις δημόσιες συμβάσεις - Κωδικοποιήθηκαν οι διατάξεις που τροποποιούνται με τους νέους νόμους

 

Λοιπές ενδιαφέρουσες ειδήσεις προηγούμενης εβδομάδας  εν τάχει

Απαντήσεις στην βουλή

 

Ενημέρωση εφοριακών

 Αριθ. πρωτ.: Δ.ΟΡΓ.Β 1120053 ΕΞ 2016/ 10.8.2016 Τροποποίηση της αριθ. Δ.ΟΡΓ.Β 1127446 ΕΞ2015/1-10-2015 (Α.Δ.Α.:6Ο9ΕΗ-ΖΘΛ) απόφασης της Γενικής Γραμματέως της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων «Σύσταση, συγκρότηση και ορισμός μελών Ομάδας Εργασίας στην Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων (Γ.Γ.Δ.Ε.) του Υπουργείου Οικονομικών, για την εξέταση των δυνατοτήτων άμεσης και on-line διαβίβασης των στοιχείων των εκδιδόμενων φορολογικών παραστατικών για χονδρικές πωλήσεις αγαθών, καθώς και παροχής υπηρεσιών»

 Αριθ. πρωτ.: Δ.ΟΡΓ.Β 1120052 ΕΞ2016/ 10.8.2016 Τροποποίηση της αριθ. Δ.ΟΡΓ.Β. 1131645 ΕΞ2015/9-10-2015 (ΑΔΑ:6ΓΧΦΗ-029) απόφασης της Γενικής Γραμματέως της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων «Σύσταση, συγκρότηση και ορισμός μελών Ομάδας Εργασίας, στην Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων του Υπουργείου Οικονομικών για την επεξεργασία κοστολογημένου σχεδίου για την προώθηση και τη διευκόλυνση της χρήσης ηλεκτρονικών πληρωμών και τη μείωση της χρήσης μετρητών»

 Αριθμ. πρωτ.: 2/68529/0004/ 4.8.2016 Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για το Αυτοτελές Τμήμα Νομοθετικής Πρωτοβουλίας του Υπ. Οικ.

 Αριθ. πρωτ.: Δ.ΟΡΓ.Β 1118713 ΕΞ 2016/ 5.8.2016 Τροποποίηση της αριθ. Δ.ΟΡΓ.Β. 1101356 ΕΞ2016/5-7-2016 (ΑΔΑ:71ΒΦΗ-ΕΧΔ) απόφασης του Γενικού Γραμματέα της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων «Σύσταση, συγκρότηση και ορισμός μελών Ομάδας Εργασίας στην Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων του Υπουργείου Οικονομικών, για την παρακολούθηση της υλοποίησης των απαιτούμενων ενεργειών για τη μετάβαση της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων (Γ.Γ.Δ.Ε.) στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (Α.Α.Δ.Ε.)»
 

 

 

Want to see comments? Unfortunately this feature requires cookies currently not allowed by your settings. You may click here to change them if you wish to use this feature.

Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης