Αποτελέσματα live αναζήτησης

Π.Ο.Φ.Ε.Ε.: Αποτελέσματα της 1ης ηλεκτρονικής ψηφοφορίας Αντιπροσώπων και Προέδρων Ενώσεων-Μελών αναφορικά με την αποχή από την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων φυσικών προσώπων

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΦΟΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ
Π.Ο.Φ.Ε.Ε.

Ιουλιανού 42 – 46 ΑΘΗΝΑ Τ.Κ.104 34 - Τηλ.: 210-8253445 – FAX: 210-8253446
E – mail: [email protected]
Ιστοσελίδα: www.pofee.gr

Αθήνα,  24 Μαρτίου 2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέμα:  «Αποτελέσματα της 1ης ηλεκτρονικής ψηφοφορίας Αντιπροσώπων και Προέδρων Ενώσεων-Μελών αναφορικά με την αποχή από την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων φυσικών προσώπων»


Επικυρώθηκε και υιοθετήθηκε, στις 11 Μαρτίου, στην πρώτη συνεδρίαση του Δ.Σ. μετά την διαδικασία η πλειοψηφούσα πρόταση βάσει του αποτελέσματος της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας μεταξύ των Αντιπροσώπων και των Προέδρων των Ενώσεων-Μελών, που έγινε στο τέλος Ιανουαρίου και ολοκληρώθηκε στις αρχές Φεβρουαρίου.

Στην ψηφοφορία που αποτελούσε την 1η πρόσκληση για κατάθεση και καταγραφή της γνώμης  αλλά και των αντίστοιχων προτάσεων των ερωτηθέντων στην κεντρική πρόταση του Προεδρείου της Π.Ο.Φ.Ε.Ε. για «αποχή από την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων φυσικών προσώπων ως μέτρο πίεσης για το νέο προτεινόμενο ασφαλιστικό» υπήρξε μεγάλη συμμετοχή.

Συγκεκριμένα σε ποσοστά:

Από τους Αντιπροσώπους ανταποκρίθηκε το 72,8% ενώ από τους Προέδρους των Ενώσεων-Mελών το 73,8%.

Από αυτούς συμφώνησαν  στην πρόταση του Προεδρείου της Ομοσπονδίας για αποχή από την υποβολή φορολογικών δηλώσεων φυσικών προσώπων από τους Αντιπροσώπους το 90,37%, και από τους Προέδρους το 96,77%, ενώ από τις διαφορετικές επιλογές ως προς την διάρκεια της αποχής προκρίθηκε αυτή να είναι κυλιόμενη με ανανέωση ανά εβδομάδα με απόφαση του Δ.Σ. της Π.Ο.Φ.Ε.Ε. (Αντιπρόσωποι: 60,43%, Πρόεδροι: 61,29%)

Το Δ.Σ. της Π.Ο.Φ.Ε.Ε. λαμβάνοντας υπ’όψη την γνώμη των Αντιπροσώπων και των Ενώσεων της και έχοντας εκφράσει την ανησυχία του για το θέμα του νέου ασφαλιστικού και τα προβλήματα που θα δημιουργήσει στον κλάδο μας και στο σύνολο των ελευθέρων επαγγελματιών και μικρομεσαίων, αποφάσισε στη συνεδρίαση της 11 Μαρτίου 2016 τα εξής:

α. Tην κυλιόμενη αποχή από την σύνταξη και υποβολή των φορολογικών δηλώσεων όλων των φορολογουμένων από το άνοιγμα του συστήματος υποβολής των δηλώσεων του Taxis με μέριμνα εξαίρεσης κάποιων ειδικών περιπτώσεων.

β. Να πραγματοποιηθούν παραστάσεις διαμαρτυρίας σε όλες τις Δ Ο Υ της χώρας την μέρα που θα ανοίξει η εφαρμογή για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων στο Τaxis.

Με την παραπάνω απόφαση του Δ.Σ. η Π.Ο.Φ.Ε.Ε. τάσσεται, με την καταγεγραμμένη πλέον σύμφωνη γνώμη των Μελών της, στο πλευρό του υπόλοιπου Κλάδου αλλά και του Οικονομικού Επιμελητηρίου ως εποπτικού φορέα  για θέματα του Κλάδου μας και συνεχίζει να δίνει το παρόν στις διαβουλεύσεις των Επαγγελματικών και Επιστημονικών Φορέων με την Κυβέρνηση σε μια προσπάθεια για την απόσυρση ή την ουσιαστική τροποποίηση, μέσα από διαβούλευση, του αναγκαίου νέου  ασφαλιστικού.


Το Δ.Σ. της Π.Ο.Φ.Ε.Ε.

ο Πρόεδρος    
Καμπάνης Βασίλειος    

ο Γενικός Γραμματέας
Σταυρουλάκης Κων/νος

ο Α’ Αντιπρόεδρος    
Μουζάκης Αντώνιος    

ο Β’ Αντιπρόεδρος
Πάτσιας Χρήστος

ο Οικονομ. Επόπτης    
Καρκαντός Γεώργιος    

η Αν. Γεν. Γραμματέας
Τσιώρα Ανδρομάχη

ο Εφ. Δημ. Σχέσεων    
Χριστόπουλος Γεώργιος

τα Μέλη
Πανίδης Αβραάμ
Πατέλης Νικόλαος
Γρηγορίου Θωμάς
Σιδερίδης Αστέριος

Want to see comments? Unfortunately this feature requires cookies currently not allowed by your settings. You may click here to change them if you wish to use this feature.

Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης