Αποτελέσματα live αναζήτησης

ΓΣΕΕ: Κοινωνική έρευνα για το ασφαλιστικό

2 Φεβρουάριου 2016 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτά

ΓΣΕΕ

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

1.2.2016

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ

Την έντονη διαφωνία της Ελληνικής κοινωνίας για την προωθούμενη μεταρρύθμιση στο ασφαλιστικό, καταγράφει έρευνα της ALCO για λογαριασμό του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ.

Η έρευνα, η οποία έγινε σε δείγμα 1000 ατόμων το διάστημα 25 έως 29 Ιανουαρίου, φανερώνει μεταξύ άλλων την εκτίμηση της συντριπτικής πλειοψηφίας των πολιτών ότι η κυβερνητική πρόταση δε διασφαλίζει τη βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος, θα οδηγήσει στην αύξηση της μαύρης και ανασφάλιστης εργασίας και θα υποθηκεύσει το μέλλον των νέων γενεών.

Στο ερώτημα «πόσο διασφαλίζει τη βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος η πρόταση μεταρρύθμισης της κυβέρνησης», το 55% απαντάει «καθόλου», το 19% «λίγο», και το 13% «αρκετά» ή «πολύ». Στο ίδιο ερώτημα ένα 13% απάντησε ότι «δεν ξέρω, δεν απαντώ».

Από αυτούς που ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ στις τελευταίες εκλογές, στο ίδιο ερώτημα «λίγο/καθόλου» απάντησε το 64% και «πολύ/αρκετά» το 27%. Αντίστοιχα για τους ψηφοφόρους της ΝΔ τα ποσοστά είναι 83% και 9%.

Στο ερώτημα «Πιστεύετε ότι η αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών θα οδηγήσει σε αύξηση της ανασφάλιστης εργασίας» το 80% απάντησε «ναι» και το 12% «όχι».

Ένα άλλο ερώτημα της έρευνας ήταν «συμφωνείτε με την επιλογή της κυβέρνησης να πέσει όλο το οικονομικό βάρος της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης στους νέους ασφαλισμένους;». Εδώ το 80% απάντησε «όχι» και το 11% «ναι».

Ένα 54% απάντησε «ναι» στο ερώτημα «πιστεύετε ότι υπάρχει εναλλακτική πρόταση ασφαλιστικής μεταρρύθμισης που θα διασφαλίζει τα δικαιώματα των εργαζομένων;». Το 23% απάντησε «όχι» και ένα άλλο 23% «δεν ξέρω, δεν απαντώ».

Η έρευνα έγινε σε δείγμα 1.000 ατόμων, το διάστημα 25 έως 29 Ιανουαρίου.



Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης