Αποτελέσματα live αναζήτησης

Υλοποιούνται οι εξαγγελίες για τρίτεκνους, φόρο κληρονομιάς

20 Σεπτέμβριου 2007 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτά
  • Tο νομοσχέδιο για τη φοροδιαφυγή θα είναι το πρώτο νομοσχέδιο που θα επανακατατεθεί στη Βουλή, όπως δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Γιώργος Αλογοσκούφης μετά τη συνεργασία του με τον Πρωθυπουργό.
Υλοποιούνται οι εξαγγελίες για τρίτεκνους, φόρο κληρονομιάς


το νομοσχέδιο για τη φοροδιαφυγή θα είναι το πρώτο νομοσχέδιο που θα επανακατατεθεί στη Βουλή, όπως δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Γιώργος Αλογοσκούφης μετά τη συνεργασία του με τον Πρωθυπουργό.

Όπως είπε ο κ. Αλογοσκούφης, θα υλοποιηθεί άμεσα και η εξαγγελία για την κατάργηση του φόρου κληρονομιάς και για την κατάργηση κάθε φορολογίας στην πρώτη κατοικία.

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, ο υπουργός ανέφερε ότι από την 1η Ιανουαρίου του 2008 θα υλοποιηθεί άμεσα και η εξαγγελία για τους τρίτεκνους αλλά και για το μισθολόγιο των αξιωματικών.

Ο κ. Αλογοσκούφης είπε ακόμη ότι η άμεση προτεραιότητα είναι η κατάρτιση του προσχεδίου του προϋπολογισμού για το οποίο, όπως ανέφερε, έχει γίνει σημαντική προεργασία.

Στόχος, όπως υπογράμμισε ο υπουργός, είναι «να συνεχιστεί η επιτυχημένη δημοσιονομική προσαρμογή των τελευταίων τρεισήμισι χρόνων ώστε να φτάσουμε το 2010 σε ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς. Αυτό άλλωστε είναι μια υποχρέωση που έχουν όλες οι χώρες της Ευρωζώνης».

Δεύτερος στόχος, πρόσθεσε ο κ. Αλογοσκούφης, είναι η αξιοποίηση του Κοινοτικού Πλαισίου Στήριξης στο οποίο έχει γίνει πολύ μεγάλη πρόοδος και η πρόοδος αυτή όπως ανέφερε, θα συνεχιστεί με το νέο υφυπουργό (σ.σ. Γιάννη Παπαθανασίου).

Ο κ. Αλογοσκούφης τόνισε ότι άμεσος στόχος είναι και η ψήφιση του νομοσχεδίου που έχει κατατεθεί στη Βουλή για την αξιοποίηση και του Δ ΚΠΣ με βάση το εθνικό στρατηγικό πλαίσιο αναφοράς για την περίοδο 2007 -2013. «Είναι μια μεγάλη αναπτυξιακή ευκαιρία για τη χώρα μέχρι το 2013 για την ανάπτυξη των υποδομών της ευρυζωνικότητας και των ψηφιακών υπηρεσιών αλά και την κατάρτιση του ανθρώπινου δυναμικού που είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την ανάπτυξη τα επόμενα χρόνια».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ



Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης