Αποτελέσματα live αναζήτησης

Χωρίς σφραγίδα οι αποδείξεις στην Εφορία

20 Σεπτέμβριου 2007 Σχόλια
  • Εκτιμώμενος χρόνος ανάγνωσης 1 λεπτά
  • Καταργείται η σφραγίδα στις αποδείξεις δαπανών που θα αναγνωρίζει η εφορία για έκπτωση από το εισόδημα των φορολογούμενων.
Χωρίς σφραγίδα οι αποδείξεις στην Εφορία

Καταργείται η σφραγίδα στις αποδείξεις δαπανών που θα αναγνωρίζει η εφορία για έκπτωση από το εισόδημα των φορολογούμενων.

Μετά το αλαλούμ που υπήρξε τον Αύγουστο με την εφαρμογή του μέτρου της συλλογής αποδείξεων, το υπουργείο Οικονομικών ετοιμάζεται να αλλάξει τη σχετική διάταξη που προβλέπει το νομοσχέδιο για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής, αφού όπως αποδείχθηκε οι περισσότερες επιχειρήσεις και κυρίως εστιατόρια, ταβέρνες, ουζερί κ.λπ. δεν σφράγιζαν τις αποδείξεις που έδιναν στους πελάτες - φορολογούμενους. Το νομοσχέδιο αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή μέχρι τις 20 Νοεμβρίου δηλαδή πριν από την κατάθεση του νέου προϋπολογισμού.

Με τη νέα ρύθμιση θα καταργείται η υποχρεωτική σφράγιση των αποδείξεων από εστιατόρια, ταβέρνες, κομμωτήρια, γυμναστήρια, επισκευές στις κατοικίες κ.λπ. Σύμφωνα με τη διάταξη, από το φορολογητέο εισόδημα που θα δηλώσει το 2008 κάθε φορολογούμενος θα αφαιρείται το 40% των δαπανών που θα έχει καταβάλει από την 1η Αυγούστου 2007 μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2007 σε:
- Κέντρα διασκέδασης, εστιατόρια, ταβέρνες, πιτσαρίες, ψητοπωλεία, μεζεδοπωλεία, ουζερί, τσιπουράδικα, ζυθοπωλεία, σνακ μπαρ.
- Ωδεία, σχολές χορού, σχολές πολεμικών τεχνών, γυμναστήρια, κολυμβητήρια, κέντρα αδυνατίσματος και αισθητικής, κομμωτήρια, διαιτολόγους, διατροφολόγους, ομοιοπαθητικούς, λογοθεραπευτές, μασέρ.

Εφορία
Το ανώτατο όριο της αξίας των αποδείξεων που μπορούν να προσκομισθούν με τη φορολογική δήλωση είναι τα 20.000 ευρώ. Από την έκπτωση του 40% των δαπανών με αποδείξεις 20.000 ευρώ οι φορολογούμενοι θα έχουν μείωση εισοδήματος 8.000 ευρώ και έκπτωση φόρου:

Μέχρι 2.320 ευρώ εάν δηλώνουν εισοδήματα από 10.500 έως 30.000 ευρώ, μέχρι 3.120 ευρώ εάν δηλώνουν εισοδήματα από 30.001-75.000 ευρώ και μέχρι 3.200 ευρώ εάν δηλώνουν πάνω από 75.000 ευρώ.

Πηγή ΗμερησίαΔημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης