Αποτελέσματα live αναζήτησης

Χωρίς φόρο κληρονομιάς όλοι οι βαθμοί συγγένειας

14 Σεπτέμβριος 2007
  • Για όλους ανεξαιρέτως τους βαθμούς συγγένειας θα καταργηθεί ο φόρος κληρονομιάς, τονίζει, σε συνέντευξή του στην ΕΞΠΡΕΣ, ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Γ. Αλογοσκούφης. Μάλιστα, διευκρινίζει ότι τόσο το μέτρο αυτό, όσο και η απαλλαγή από φόρους της πρώτης κατοικίας θα περιληφθούν σε νομοσχέδιο που θα κατατεθεί στη Bουλή τον Νοέμβριο.
Χωρίς φόρο κληρονομιάς όλοι οι βαθμοί συγγένειας

Για όλους ανεξαιρέτως τους βαθμούς συγγένειας θα καταργηθεί ο φόρος κληρονομιάς, τονίζει, σε συνέντευξή του στην ΕΞΠΡΕΣ, ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Γ. Αλογοσκούφης. Μάλιστα, διευκρινίζει ότι τόσο το μέτρο αυτό, όσο και η απαλλαγή από φόρους της πρώτης κατοικίας θα περιληφθούν σε νομοσχέδιο που θα κατατεθεί στη Bουλή τον Νοέμβριο.

Ο κ. Αλογοσκούφης διατυπώνει την πεποίθηση ότι «η οικοδομή πρέπει να ενισχυθεί περαιτέρω, γιατί είναι ένας κεντρικός κλάδος της οικονομίας που συνεισφέρει σημαντικά στην ανάπτυξη της χώρας» και χαρακτηρίζει την πρώτη κατοικία ως «αγαθό πρώτης ανάγκης για όλους τους πολίτες» το οποίο «δεν πρέπει να επιβαρύνεται».

Σε άλλα σημεία της συνέντευξης, ο κ. Aλογοσκούφης θέτει ως κεντρικό στόχο της κυβέρνησης την περαιτέρω προώθηση των μεταρρυθμίσεων για καλύτερη λειτουργία των αγορών και του φορολογικού συστήματος, καθώς και για ενίσχυση των επενδύσεων.

Ακόμη, αποσαφηνίζει ότι τα όποια τέλη (ένα ή ενδεχομένως και δύο) αντικαταστήσουν την πληθώρα φόρων που βαρύνουν σήμερα τα ακίνητα δεν πρόκειται να επιβαρύνουν την πρώτη κατοικία.

Πηγή Express

Want to see comments? Unfortunately this feature requires cookies currently not allowed by your settings. You may click here to change them if you wish to use this feature.

Δημιουργία νέας κατηγορίας

Κατηγορίες προσωπικής βιβλίοθήκης