Live Search Results

Ανακοίνωση Δ.Σ. Συλλόγου Επαγγελματιών Λογιστών Ν. Μεσσηνίας για το ασφαλιστικό

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΛΟΓΙΣΤΩΝ Ν.ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Καλαμάτα 13 Ιανουαρίου 2016

ΚΑΤΕΔΑΦΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΟΧΙ ΣΤΟ ΝΕΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΕΚΤΡΩΜΑ

ΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ!!


Συνάδελφοι,

Δεν φτάνει η εξοντωτική φορολογία που ολοένα μεγαλώνει, τα χαράτσια που πληρώσαμε και θα συνεχίσουμε να πληρώνουμε.

Δεν φτάνει η μείωση του τζίρου των λογιστικών γραφείων μας, λόγω των ασταμάτητων λουκέτων των πελατών μας ή της δυσκολίας αυτών που απέμειναν για να ανταποκριθούν στις οικονομικές τους υποχρεώσεις.

Δε φτάνουν οι ασφυκτικές συνθήκες που παρέχουμε τις υπηρεσίες μας με την εντατικοποίηση της εργασίας, τη μετακύληση ολοένα και περισσότερων αρμοδιοτήτων του κράτους στις πλάτες μας.

Δε φτάνει η συνυπευθυνότητα, συνέργια και αυτουργία που μετακυλύει τις ευθύνες από τους επιχειρηματίες και το κράτος αποκλειστικά στον επαγγελματία λογιστή.

Δε φτάνει  ο αποκλεισμός από την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη που αντιμετωπίζουμε λόγω χρεών στον ΟΑΕΕ.

Δεν φτάνουν τα χρέη που εξακολουθούν να συσσωρεύονται σε όλα τα επίπεδα.

Η κυβέρνηση δίνει τη χαριστική βολή στον κοινωνικό χαρακτήρα της Ασφάλισης.

Προχωράει  στο ξήλωμα κάθε κατάκτησης που έχει απομείνει.

Με το νέο  τρόπο υπολογισμού των συντάξεων, με βάση το εισόδημα και με δραστικά μειωμένα ποσοστά αναπλήρωσης, η συντριπτική πλειοψηφία μας θα οδηγηθεί  σε συντάξεις πείνας, αναγκαστική δουλειά μέχρι τα βαθειά γεράματα και κοινωνικές παροχές ασπιρίνης.

Συνάδελφοι,

Το ασφαλιστικό δεν είναι μόνο η σύνταξη. Οι συντάξεις είναι η μια πλευρά προστασίας και αξιοπρεπούς ζωής, μετά τον εργάσιμο βίο! Είναι και η ασφάλιση του μικρού παιδιού, τα εμβόλια του. Είναι το φάρμακό μας όταν αρρωστήσουμε. Είναι το επίδομα ασθένειας, οι ιατρικές εξετάσεις, οι παροχές υγείας και πρόνοιας συνολικά. Είναι η προστασία της μητρότητας με τα αντίστοιχα επιδόματα.

Από την επίθεση δεν εξαιρείται κανείς!

Αφορά παλιούς και νέους συνταξιούχους, αφού στο νέο τρόπο υπολογισμού των συντάξεων σύντομα θα προσαρμοστούν και οι τωρινοί συνταξιούχοι, παρά το γεγονός ότι έχουν χρυσοπληρώσει τις εισφορές τους όλα αυτά τα χρόνια.

Η κυβέρνηση μιλάει προκλητικά για σωτηρία του ασφαλιστικού και κοινωνική δικαιοσύνη. Λέει συνειδητά ανακρίβειες για να περιορίσει τις αντιδράσεις!

Με το νέο νομοσχέδιο, νομιμοποιούν  και συμπληρώνουν τους αντιασφαλιστικούς νόμους και τις δραστικές μειώσεις που έγιναν όλα αυτά τα χρόνια στις συντάξεις και τις κοινωνικές παροχές.

Μας βάζουν να πληρώσουμε το λογαριασμό της χρόνιας κρατικής υποχρηματοδότησης των ασφαλιστικών ταμείων, της καταλήστευσης των αποθεματικών.

Και όλα αυτά, όταν μένει και διευρύνεται η φοροκαταιγίδα με 26-29%, χωρίς αφορολόγητο, χωρίς φοροαπαλλαγές με αύξηση της προκαταβολής φόρου στο 75%, με τέλος επιτηδεύματος κ.ά.

Συνάδελφοι,

Το δικαίωμα στην αξιοπρεπή σύνταξη και την πλήρη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη είναι  αποτέλεσμα μακρόχρονων αγώνων και δεν το χαρίζουμε σε κανέναν.

Δεν πρέπει να επιτρέψουμε αυτή την κατεδάφιση που θα έχει βαριές συνέπειες σ’ εμάς και τις οικογένειές μας.

Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΟΣΤΟΣ!!! ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ !!!

Η επίθεση στα ασφαλιστικά δικαιώματα πρέπει να πάρει μαζική και δυναμική απάντηση.

Κανένας αμέτοχος στον πόλεμο που μας έχουν κηρύξει.

Δυναμώνουμε την κοινή δράση με τους πελάτες μας μικρούς ΕΒΕ και αγρότες, τους εργαζόμενους στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

Απαιτούμε εδώ και τώρα σύγχρονη Δημόσια Κοινωνική Ασφάλιση με αξιοπρεπείς συντάξεις και πλήρεις παροχές υγείας και πρόνοιας.

Καλούμε τα επαγγελματικά σωματεία του νομού μας, την Ομοσπονδία ΕΒΕ Μεσσηνίας, τις υπόλοιπες επαγγελματικές ενώσεις  των λογιστών να πάρουν ανάλογες αγωνιστικές αποφάσεις.
 
ΝΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΤΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΜΑΖΙΚΟ ΑΓΩΝΑ ΜΕ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΩΝ ΓΡΑΦΕΙΩΝ ΜΑΣ ΜΟΛΙΣ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΕΜΦΑΝΙΣΤΕΙ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

ΟΜΟΦΩΝΟ ΨΗΦΙΣΜΑ Δ.Σ. ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΛΟΓΙΣΤΩΝ Ν.ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                               
ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ    
                   
Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΓΑΪΤΑΝΑΡΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

Δημιουργία νέας κατηγορίας

Your Categories

Print word

printer word version

Add to library

click this to add to library

Clippy Clip

clip this

Email

email this to someone