Ανακοίνωση από το Υπουργείο Οικονομικών Σχετικά με το ενδεχόμενο αύξησης του ΦΠΑ

Οικονομικές Ειδήσεις

11 Σεπτέμβριος 2007
Αναφορικά με ερωτήσεις δημοσιογράφων σχετικά με τη συνέντευξη του Υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών κ. Γ. Αλογοσκούφη στα οικονομικά sites, από το Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:.... Taxheaven.gr

Απάντηση σε δημοσιογράφους σχετικά με το ενδεχόμενο αύξησης του ΦΠΑ

Αναφορικά με ερωτήσεις δημοσιογράφων σχετικά με τη συνέντευξη του Υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών κ. Γ. Αλογοσκούφη στα οικονομικά sites, από το Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
 
«Ο Υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών κ. Γιώργος Αλογοσκούφης ήταν απολύτως ξεκάθαρος σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο αύξησης του ΦΠΑ. Ο κ. Αλογοσκούφης κατέστησε σαφές ότι αυτό δεν υπάρχει στο σχεδιασμό της Κυβέρνησης, ο οποίος έχει ως κύριο στόχο την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής.
 
Η Κυβέρνηση παραμένει σταθερά προσανατολισμένη στη μείωση της φορολογίας και στην ελάφρυνση των χαμηλών και μεσαίων εισοδημάτων. Αυτό έπραξε με τη μείωση των φορολογικών συντελεστών και την αύξηση του αφορολογήτου ορίου και αυτό θα συνεχίσει να κάνει με τη μείωση των φόρων στα ακίνητα, που θα νομοθετηθεί αμέσως μετά τις εκλογές.
 
Οποιαδήποτε άλλη ερμηνεία είναι εκ του πονηρού και στόχο έχει να παραπληροφορήσει την κοινή γνώμη ενόψει των βουλευτικών εκλογών».